Conferința Internațională de Service-Learning la Cluj-Napoca

28 martie 2019

De 18 ani susținem învățarea prin proiecte de service-learning în școlile din România. Prin programe de formare pentru profesori, micro-finanțări, dezvoltare de  materiale educaționale sprijim anual peste 400 de profesori și peste 3000 de elevi să învețe prin această abordare educațională despre subiecte relevante și actuale din societatea noastră.

Anul acesta alături de Transylvania College, Universitatea Babeș-Bolyai cu și sprijinul și îndrumarea CLAYSS Argentina suntem onorați să găzduim Săptămâna Service-Learning, singurul eveniment de acest tip din Europa Centrală și de Est.

 

Activitățile incluse în Săptămâna Service-Learning

Această Săptămână de service-learning cuprinde următoarele evenimente:

1 A. Formare pentru Formatorieveniment ce urmează să fie confirmat – 2-3 iulie

1 B. Pedagogia de service-learning: training3-4 iulie (detalii:  https://www.globalsocialleaders.com/romania/)

2 Vizite în locuri unde s-au realizat proiecte de service-learning și la Întâlnirea părților interesate – 4 iulie

3 Conferința formatorilor și a mentorilor de service-learning – 5 iulie

4 Întâlnirea anuală a rețelei de service-learning din Europa Centrală și de Est – 6 iulie

Vom organiza prezentări și ateliere de lucru pentru participanții cu experiență diversă în dezvoltarea proiectelor de service-learning, cu participarea specialiștilor de top din America Latină și Europa.

 

Cine participă?

În perioada 2-6 iulie 2019 în România se întâlnesc reprezentanți ai școlilor, universităților, organizațiilor non-guvernamentale și ai instituțiilor publice din România, Bosnia&Herzegovina, Kosovo, Slovacia și Croația pentru a întări capacitatea regională de a susține învățarea prin proiecte de service-learning, dar și pentru a consolida cooperarea cu Rețeaua Latino-Americană de Service-Learning.

Cu această ocazie, în data de 5 iulie 2019, vă invităm la Conferința Internațională de Service Learning, ediția a II a, care are loc anul acesta în România la Cluj Napoca. Este o oportunitate pentru școli și profesioniști în educație interesați de răspândirea pedagogiei service-learning pentru a strânge, a împărtăși idei și practici și a imagina viitorul proiectelor de service-learning în Europa Centrală și de Est.

Participanții vor fi reprezentanți ai tuturor nivelurilor de învățământ din țările din Europa Centrală și de Est (preșcolari, școli, universități, organizații ale societății civile și alte instituții legate de sectorul educațional).

Speakerii cu care te vei întâlni în 5 iulie

La Conferința Internațională de Service-Learning, vei putea să te inspiri din ceea ce vor prezenta speakerii internaționali, printre care se regăsesc și Roser Batlle, Luz Avruj și Alžbeta Brozmanová Gregorová.

 

Roser Batlle este pedagog specializat în service-learning și este dedicată repartizării service-learning-ului în întreaga Spania.  

De mai bine de 30 ani, Roser Battle și-a dedicat timpul ca voluntar sau ca profesionist, activând ca profesor non-formal, profesor educațional, trainer pentru educatori și lideri sociali, activând și în cadrul școlii sau la Consiliul Municipal, la universitate și în mișcări sociale.  Este autor de cărți de specialitate, articole și ghiduri practice în service-learning.

Totodată, Roser Battle este fondatorul Spanish Network of Service-Learning, face parte și din Ibero-American Network of Service-Learning și din Ashoka Social Entrepreneurs Network.

Marile pasiuni ale lui Luz Avruj au fost dintotdeauna Educația și Dezvoltarea Socială, activând de-a lungul timpului în ambele domenii. Absolventă la UNSAM (Management of Nonprofit Organizations),(Specialist in Education) și la Universidad Bolivariana de Chile (Social and Inter-Institutional Networking), aceasta a activat în școli și universități –  ca profesor și trainer, colaborând și cu organizații sociale pe această arie și dezvoltând materiale educaționale de mai bine de 20 ani.

A colaborat cu diverse companii importante în negocierea și managementul conflictului.

În prezent, Luz este trainer coordonator la CLAYSS, profesor la Maimónides University și în Programul de Service-Learning în Ortega și Gasset Foundation, predând în engleză studenților nord-americani. Recent, Luz Avruj a coordonat un program de dezvoltare a Service-Learning-ului în Europa Centrală și de Est la CLAYSS.

Încă din 2017, Alžbeta Brozmanová Gregorová lucrează ca pro-decan în colaborările internaționale și relații publice. În munca sa educațională și științifică și în activitățile sale, atenția îi este îndreptată către voluntariat, service-learning, sectorul ONG –urilor la nivel național, dar și project management, tineri și muncă socială. A publicat articole și studii de cercetare în acest domeniu.

De 6 ani, este coordonatorul de strategie de service-learning la Matej Bel University, iar timp de 16 ani a fost manager al centrului regional de voluntariat. A luat parte la pregătirea anumitor documente strategice și legislative în voluntariat (Act on Volunteering, the Program for the Support of Volunteering and Volunteer Centers; Youth Strategy).  Din anul 2011 este vice-președinte la Platform of Volunteer Centers and Organizations în Slovacia.

Cu o vastă experiență în domeniul educațional, Candelaria a lucrat ca profesor și consultant în școli, participând, reprezentând și ajutând profesioniști în a modela și a implementa proiecte educaționale și ale comunității. Candelaria este profesor de engleză  în Buenos Aires și trainer de cursuri dedicate service-learning-ului în spaniolă, engleză și portugheză la CLAYSS AC.

În prezent, este membru al comitetului organizațional la International Service-Learning Week in Buenos Aires, dar și responsabilă pentru partea de secretariat la Ibero-American Service-Learning Network. 

Prin funcția pe care o deține, Edina are ca scop principal ca MIOS să devină un centru de excelență pentru dezvoltarea organizațională a școlilor și educația pentru profesori.

În viziunea Edinei, Școala Comunitară devine o parte integrală a sistemului educațional, ca un model cu capacitatea de a susține dezvoltarea personală și colectivă a celor implicați. Astfel, Edina colaborează îndeaproape cu stakeholderii relevanți în acest domeniu, învățându-i pe cei implicați de la metodologii la evaluări. Pasiunea Edinei este exprimată prin procesul și metodele de învățare, care sprijină învățarea activă. Cum am putea reuși să facem învățarea să devină relevantă și de folos fiecărui copil? Service-Learning este unul dintre cele mai cuprinzătoare răspunsuri la această întrebare.  

Edina își dedică timpul în munca cu profesorii, cu scopul de a îmbunătăți aptitudinile de învățare, folosind abordări inovatoare și creative prin inteligența colectivă.

Totodată, aceasta consideră că socializarea și împărtășirea experiențelor și bunele practice sunt cele mai eficiente metode de a învăța, împreună cu depășirea prejudecăților. La nivel internațional, ea contribuie la dezvoltarea Școlilor Comunitare, Service-Learning Network în Europa Centrală și de Est și la The Network of nonviolent communication din Bosnia și Herzegovina.  

Alte detalii eveniment:

Conferința este gratuită, iar participarea se bazează strict pe bază de înscrieri prin completarea formularului de înscriere aici. Locurile sunt ocupate.

Conferința va avea loc în limba engleză (cu traducere în limba română, dacă este necesar), iar aici găsiți mai multe detalii legate de agendă.

Din partea Fundației Noi Orizonturi vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii la adresa de mail: anamaria_boghean@www.noi-orizonturi.ro.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471