fbpx

Liceenii IMPACT Decebal din Drobeta Turnul Severin au renovat o casă arsă

27 mai 2019

Liceenii din clubul IMPACT Decebal, deschis în cadrul Colegiului Tehnic “Decebal” din Drobeta Turnu Severin, coordoonat de directorul și profesorul Vasile Busuioc, au conceput și implementat proiectul de Service Leaning “O lume pentru TINEri”, menit să contribuie la ameliorarea sărăciei.

Elevii au identificat o familie aflată în nevoie ce locuiește într-o casă socială, compusă din 2 copii, elevi, unul dintre ei, în clasa a IX-a, sportiv cu rezultate la nivel național, și mama ce lucrează pentru un salariu minim pe economie. Din cauza unui incendiu iscat în luna noiembrie 2018, locuința s-a deteriorat, iar toate bunurile familiei au fost distruse…familia se afla la limita sărăciei.

Impacții s-au mobilizat și și-au propus să refacă locuința până la sărbătorile de iarnă, astfel încât să readucă starea de bine familiei aflate în nevoie. Instalația electrică a fost realizată în totalitate de membrii IMPACT – de la profilul electric, care au experiență în domeniu, având astfel șansa să exerseze ce au învățat în școală.

Astfel, elevii au organizat colecte de bunuri, bani și materiale de construcție (7.700 de lei în total), reușind chiar să mobilizeze primăria în soluționarea acestui caz, implicându-se în repararea acoperișului; au participat la reabilitarea locuinței și au atras de partea lor și alți colegi în lucrările de reabilitare, de transport, de montaj. Au primit, de asemenea, și asistența unor specialiști pentru verificarea lucrărilor efectuate (inginer Ovidiu Căvescu).

 

Locuința, formată din două camere, hol și baie a redevenit funcțională după intervenția tinerilor IMPACT

Membrii IMPACT au avut ocazia să pună în parctică lucrurile învățate în cadrul Colegiului Tehnic (să realizeze instalația electrică, să vopsească, să monteze parchet și gresie, etc) să fie convingători în a primi donații și sprijin și din partea comunității.

Ionuţ Constantin Zoican, lider junior Clubul IMPACT Decebal: „M-am implicat cu tot sufletul în acest proiect și am putut demonstra că noi, voluntarii, facem lucruri deosebite, și cineva se bucură în urma noastră. Am coordonat lucrările la instalația electrică a casei pe un proiect gândit de mine și am fost mândru că la verificările efectuate de către domnul Inginer Căvescu nu a fost nicio problemă identificată. E un proiect care încununează 4 ani de voluntariat pe care îi am în Impact.”

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245