fbpx

Te pregătim pentru viitor – Fii bursier Rotary Visio!

 

 

6 iunie 2019

Te pregătim pentru viitor, de aceea, te invităm să aplici la bursele Rotary Visio până în 30 iunie. 

Ce este programul de Burse Rotary Visio?

Programul de burse se adresează elevilor din clasele a XII-a care au activat în cluburile GreenIMPACT și care doresc să se înscrie la o facultate în centrul universitar din Cluj-Napoca.  Bursa Rotary VISIO este dezvoltată în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi pentru a sprijini tinerii din localitățile din destinații ecoturistice de a se dezvolta pe sine și de a contribui astfel la creșterea economică a unor comunități cu potențial deosebit.   

GreenIMPACT este un club de inițiativă comunitară deschis în destinații ecoturistice, unde tinerii învață să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural și natural local, pentru a atrage turiști în zonă. Astfel, ei descoperă că pot să își croiască un viitor acasă. În România, sunt 29 de astfel de cluburi GreenIMPACT, în 28 de localități din nouă județe, deschise cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi.

 

Cât valorează bursa Rotary Visio?

Bursa Rotary VISIO este de 1500 lei/lună pe perioada anului universitar 2019-2020 (10 luni) și se poate prelungi pentru următorul an universitar cu condiția îndeplinirii unor condiții academice și de implicare în comunitate.

Câte burse se oferă?

Pentru anul universitar 2019-2020, va fi acordată o singură bursă, pentru un singur elev.

 

 

 Acordarea bursei

Pentru obținerea bursei, elevii de clasa a XII-a interesați, vor participa la un concurs organizat de către Rotary Visio în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi.

La concursul de primire a bursei nominale au dreptul să participe toți elevii care au făcut parte dintr-un club GreenIMPACT în anul școlar 2018-2019 și care au fost admiși la una din facultățile din centrul universitar Cluj-Napoca.

Elevii trebuie să facă dovada unei activităţi intense în beneficiul comunităţii printr-o scrisoare de motivație, însoţită de o scrisoare de recomandare din partea liderului de club GreenIMPACT.

Concursul va consta în evaluarea portofoliului elevului și un interviu on-line.

Portofoliului de înscriere la concursul pentru bursa Rotary VISIO:

 • Scrisoare de motivare în care elevul trebuie să prezinte:
  (a) activitatea desfăşurată în cadrul clubului GreenIMPACT, cu accent pe proiectele de serviciu în folosul comunității (timp și efort, abordări, impactul asupra comunității, etc.), (b) motivația alegerea profilului facultății, (c) perspectivele de viitor, în ce măsură se vede întors acasă după terminarea facultății și ce dorește să facă după terminarea facultății.
 • Scrisoare de recomandare din partea liderului GreenIMPACT
 • Adeverința din partea facultății, de acceptare a dosarului și de înscriere pentru anul universitar 2019-2020.
 • Scrisoare din partea părinților/tutorilor că sunt de acord cu participare fiului/fiicei la cursuri de zi, în centrul universitar Cluj-Napoca pe tot parcursul facultății.
 • Adeverințe de venit din partea părinților/tutorilor, care să dovedească necesitatea financiară a bursei. Vor avea prioritate elevii care, fără această bursă, nu ar putea să își continue studiile în Cluj-Napoca.

Materialele se trimit pe adresa de email anamaria_boghean@noi-orizonturi.ro până la data de 30 iunie 2019.

Evaluarea  candidaților și desemnarea câștigătorilor

Candidații vor fi evaluați de un juriu format din reprezentanți ai clubului Rotary Visio și ai altor parteneri ai Fundației Noi Orizonturi. Juriul va oferi punctaje pentru următoarele criterii:

 • Implicare în serviciu în folosul comunitătii – 30 puncte
 • Realizări personale (non-academice) – 25 puncte
 • Realizări școlare – 15 puncte
 • Perspectivă de viitor – 20 puncte
 • Necesitate financiară – 10 puncte

Clasamentul final se realizează pe baza punctajului întrunit de fiecare candidat. Candidații vor fi înștiințați personal de rezultat și vor primi, indiferent de rezultat, o scrisoare explicativă.

 

Perioada de desfășurare a concursului

Până în 30 iunie 2019, înscrierea preliminară a candidaților (fără adeverința de confirmare din partea facultății

1– 15 iulie, Interviuri cu candidații

16-20 iulie, trimiterea adeverințelor de confirmare a admiterii la facultate

20-30 iulie, anunțarea rezultatelor

Pentru orice informații, ne puteți contacta direct pe adresa de email anamaria_boghean@noi-orizonturi.ro

 

Ce este Rotary?

Rotary este o organizație dedicată oamenilor care împart aceeași pasiune pentru serviciul în folosul comunității, cu 1,2 milioane de membri în peste 34.000 de cluburi din peste 200 de țări și arii geografice. Munca rotarienilor îmbunătățește viețile oamenilor atât la nivel local cât și la nivel global, implicarea lor mergând de la a ajuta familii în nevoie, până la a lupta pentru o lume fără poliomielită.

Rotary a început de la viziunea unui om – Paul P. Harris, avocat în Chicago, care în 23 februarie 1905 a bazele uneia dintre primele organizații de serviciu în folosul comuniții, Clubul Rotary Chicago, ca loc unde profesioniști din diverse domenii pot schimba idei și pot forma prietenii durabile și cu rost. Numele vine de la practica inițială a clubului de a organiza întâlnirile, prin rotație, la birourile membrilor

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471