fbpx

Întâlnirile regionale cu IMPACT – Educație pentru bunăstarea planetei

 

11 septembrie 2019

Educaţie pentru Bunăstarea Planetei – este tematica principală a Întâlnirilor Regionale cu IMPACT, evenimente aparte ce reunesc liderii cluburilor IMPACT la nivel național, acei #ProfiAltfel care schimbă direcția educației din România. 

Pentru că suntem din mai multe colțuri ale țării, invităm toți liderii la cele 4 întâlniri regionale ce au loc în luna octombrie în:

  • București și Iași: 11-13 octombrie (13 oct. doar pentru liderii noi)
  • Cluj-Napoca și Deva: 18-20 octombrie (20 oct. doar pentru liderii noi)

Pentru că în țară sunt sute de #ProfiAltfel și 200 de cluburi IMPACT care reprezintă modele de bună practică în educație, facem strigarea: lideri IMPACT schimbă-lume, să ne adunăm!

La cele 4 întâlniri regionale invităm cu mare drag toți liderii IMPACT (vechi și noi) unde veți avea ocazia să vă cunoașteți /revedeți colegii din regiune, să împărtășiți bucuriile și provocările, să primiți inspirație de la invitații noștri şi – mai ales – să învățați lucruri noi alături de noi!

 

 

De ce facem întâlnirile regionale?

Rețeaua cluburilor IMPACT, sau familia IMPACT, cum ne place să îi spunem, este adusă la viață de voi –  profesori, bibliotecari, lucrători de tineret și bineînțeles, de tineri schimbă-lume! Cu toții suntem conduși de același vis: de a face lumea un loc mai bun, prin educație!

Fie că vorbim de metoda Service-Learning pentru tineri, de programele de mentorat și de formare pentru profesori, ceea ce ne ține împreună este preocuparea constantă pentru: cum să facem mai bine, cum să răspundem nevoilor tinerilor, cum să fim profesori mai buni, cum să ajut comunitatea.

 

Agenda întâlnirilor

Fiecare întâlnire regională se va desfăşura timp de două zile jumătate, după următoarea structură:

Vineri (11, respectiv 18 octombrie), 18.00-21.00: Sărbătorire & conferință

Ne întâlnim într-un cadru informal pertru a sărbători împreună încă un an de IMPACT. În plus, veți fi inspirați de invitații noștri împreună cu care vom încerca să răspundem la întrebarea „De ce mai educăm?”. Vom invita reprezentanți ai Ministerului Educației, antreprenori, organizații recunoscute pentru implicarea lor în dezvoltare durabilă etc.

Vă încurajăm să îi invitați pe directorii școlilor voastre și pe reprezentanți ai autorităților locale care v-au fost alături în proiecte.

Sâmbătă (12, respectiv 19 octombrie) 09.00-17.30 –  Ateliere pe tematica Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă a planetei (ODD).

Anul acesta continuăm să ne aducem contribuția la ODD-uri prin proiecte de Service-Learning. Vom învăța cum să aducem mai mult impact pe patru dimensiuni: Sănătate și Stare de Bine, Educație de calitate, Reducerea inegalităților și Orașe și comunități sustenabile. Așadar, vom organiza în paralel ateliere pe cele patru tematici, fiecare dintre voi având posibilitatea să opteze pentru una dintre teme pentru toată ziua. Acestea sunt livrate de experți în domeniile menționate și de staff-ul Fundației Noi Orizonturi. Atelierele vă vor ajuta să aprofundați tematicile propuse și să vă ajute în implementarea proiectelor. Dacă participați câte doi lideri/club la eveniment, vă recomandăm să optați pentru teme diferite.

Duminică (13, respectiv 20 octombrie) 09.00-17.30: Modulul II de inițiere în programul IMPACT.

Modului este destinat doar liderilor noi IMPACT care au deschis cluburi anul acesta sau lideri care au început formarea în august.

Pentru acestă întâlnire, Fundația Noi Orizonturi (FNO) asigură facilitatori, materialele necesare, mesele de prânz, pauzele de cafea și o gustare pentru sărbătorire.

 

Detalii esențiale pentru lideri:

  • Liderii au posibilitatea de a alege locaţia în care să participe la întâlnire, în funcţie de mijloace de transport şi legături.
  • Pentru că ne dorim să nu limităm numărul de locuri și să organizăm aceste întâlniri anual, vă propunem ca transportul și cazarea să reprezinte contribuția dvs. Vă mai recomandăm să cereți decontarea cheltuielilor direcțiunii școlilor voastre.
  • În cazul în care costul transportului sau cazării reprezintă un impediment în participarea la eveniment, vă rugăm să ne comunicați pe mail  la adresa lidia_bondiuc@noi-orizonturi.ro și vom face tot ce putem să acoperim parțial costurile de cazare.

Înscrieri

Aşteptăm înscrierile voastre până în data de duminică 22 septembrie, ora 23.59. Înscrieți-vă aici!

 

Mulțumim partenerilor noștri care fac posibil acest eveniment: Lidl România și RAF.

Cu dor de revedere,

Echipa IMPACT

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245