fbpx

Cum ați construit #NoiOrizonturi în școală? |Concurs Școala Comunitară |

18 octombrie 2019

Căutăm școala care a găsit cea mai inovatoare și sustenabilă soluție la o problemă sistemică a școlii sau a educației și o premiem la Conferința Internațională Arhitecții Educației din 16 noiembrie 2019.

Scopul premiului este de a promova bunele practici în rândul școlilor, precum și de a multiplica rezultatele sau impactul în alte școli din România. Școlile comunitare ajută comunitatea, iar dacă soluția voastră este aplicabilă și în alte școli, impactul este replicat la o scară mai largă. 

Dacă ați răspuns la o problemă sistemică a educației și ați reușit să identificați și să puneți în aplicare o soluție sustenabilă, vă invităm să aplicați la Concursul Școala Comunitară până în 3 noiembrie.

 

Exemple de probleme sistemice

  • Ați avut nevoie de un consilier psiholog și nu-l puteați angaja la școală, dar ați găsit soluția de a beneficia de serviciile sale?
  • Știați că e nevoie de „A Doua Șansă” și – în ciuda diverselor opreliști sistemice – până la urmă ați reușit să demarați și să obțineți rezultate?
  • V-ați luptat mulți ani cu absenteism în creștere și până la urmă ați găsit modalitatea de a stopa fenomenul?
  • Profesorii voștri erau reticenți la a colabora în colectiv și până la urmă ați reușit să obțineți acest lucru?
  • Nu v-ați descurcat multă vreme să vă faceți înțeleși de către părinți și până la urmă ați găsit soluția să vi-i apropiați de școală chiar și pe cei mai reticenți?
  • Numeroși copii nu reușeau să învețe să citească și să scrie și pe-acum ați găsit și testat soluția sustenabilă?

Trimiteți-ne descrierea soluției voastre la problemele sistemice cu care v-ați confruntat, completând formularul de mai jos, până în 3 noiembrie 2019:

http://bit.ly/AiciInscriereConcursScoalaComunitara 

 

Cum se va desfășura premierea?

Premiul va fi oferit de către un juriu alcătuit din unii speakeri ai Conferinței Internaționale Arhitecții Educației, precum și din membrii boardului Fundației Noi Orizonturi, care vor decide câștigătorul competiției.

Școala câștigătoare va fi premiată oficial în cadrul evenimentului în 16 noiembrie. 

#ȘcoalaComunitară 

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471