fbpx

Oportunitate de voluntariat în echipa de Design Educațional a Fundației Noi Orizonturi

17 octombrie 2019

Cunoști experiența unui restaurant extraordinar? Când ai savurat încântat(ă) trei feluri de mâncare și pur și simplu ți-a venit să îl feliciți pe bucătar? Așa este și în programele de formare – îți place servirea, ambianța, experiența pe care ai trăit-o, învățămintele pe care le iei cu tine, dar în spatele acestora este multă muncă de bucătărie internă.

Te invităm în spatele „scenei”, acolo unde se plănuiește, se caută și se cântăresc ingrediente, se testează, se scriu rețete pentru ca orice educator să poată găti extraordinar pentru elevii săi.

Suntem Fundația Noi Orizonturi, organizația non-profit care contribuie semnificativ la educația din România. În „bucătăria” noastră se nasc programe de învățare care ajung la mii de profesori. Până în 2025 vrem ca jumătate de milion de copii și tineri din România să beneficieze de contexte relevante de învățare, menite să contribuie semnificativ la dezvoltarea lor ca cetățeni activi, capabili să construiască societatea la care visează.

Iar acest deziderat vine la pachet cu eforturi de proiectare instrucțională – procesul prin care resursele și experiențele de învățare sunt dezvoltate, create și furnizate.

 

Mai concret, pentru ce aplici?

Împreună cu partenerul nostru strategic, Romanian American Foundation oferim sprijin școlilor aflate în zone eco-turistice pentru a planifica și organiza tradiționala săptămâna „Școala Altfel” pe tematica descoperirii și valorizării patrimoniului natural sau cultural local. Este o ocazie minunată pentru elevi să se (re)îndrăgostească de locul lor de origine pentru că au ocazia să îi cunoască frumusețile și mai mult, să le pregătească pentru a fi cunoscute și apreciate și de către turiști. Școlile se transformă astfel pentru o săptămână, în spații de explorare, mini conferințe, ateliere de lucru și interacțiune cu întreaga comunitate. Iar fiecare săptămână este diferită pentru că fiecare comunitate are propriile frumuseți și alte resurse pe care să le atragă în organizarea și implementarea ei.

Rolul nostru este să proiectăm un cadru de planificare și organizare care să fie valabil pentru orice școală, dar cu flexibilitate și resurse ușor de folosit astfel încât să fie adaptat și personalizat de către profesori, elevi, părinți, parteneri locali. Acest cadru de planificare și organizare va fi prezentat școlilor într-un modul de formare on-line.

 

Care este rolul tău?

Vei lucra cu echipa de proiectare instrucțională la construcția modulului de formare on-line pentru a:

 • construi pagini pe platforma openlearning.org. Dacă nu cunoști platforma, te învățăm cum funcționează și cum să o folosești ca dezvoltator;
 • edita materiale suport pentru învățare. Aici este important să folosești foarte corect limba română, să îți placă să citești, să extragi elementele principale dintr-un text, să refaci un text;
 • edita instrumente online de tip Google Form. Dacă nu ai folosit astfel de platforme, te învățăm cum funcționează și cum să le integrezi în resursele educaționale.

 

Trebuie să știi ceva pentru această poziție?

Această  poziție este mai puțin despre a știi ci despre a fi. Ne uităm cel mai mult la deschiderea ta pentru învățare și la felul cum îți gestionezi timpul. Credem că nimeni nu le știe acum pe toate, iar abilitatea de a învăța să înveți este una din cele mai importante competențe ale secolului. N-ai auzit până acum de Open Learning sau nici ce înseamnă proiectare instrucțională? Nu-i nimic.. o să înveți și o să realizezi și la ce poți să folosești în viitor aceste lucruri.

Totuși, te rugăm să verifici patru lucruri despre tine, ca să începem conversația despre a participa la proiect:

 • Folosești corect limba română
 • Știi să lucrezi cu suita Microsoft Office
 • Ești disponibil(ă) timp de 2 zile pe săptămână, intervalul 13.00-17.00, perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020
 • Ești pasionat(ă) de spațiul rural, de ideea valorizării patrimoniului natural și cultural

Ce găsești la noi?

 • Mediu de lucru înalt cooperant, cu colegi motivați și pasionați de misiunea organizației și de semnificația muncii lor;
 • Înveți să lucrezi pe platforme online de învățare și să vezi produsele tale folosite de către profesori și elevi
 • Lucrezi cu specialiști în învățare și în patrimoniu local care pot să te ajute în învățare, eventual în specialitatea ta
 • Ai acces la alte oportunități de învățare și dezvoltare (prin voluntariat sau alte formule) în cadrul Fundației Noi Orizonturi

Tipul contractului: voluntariat

Perioada: 3 luni

Locul desfășurării activității: Cluj-Napoca

Selecția

Dacă crezi că ne potrivim, așteptăm de la tine un e-mail în care să spui de ce crezi că ne potrivim la adresa: laura_borbe@noi-orizonturi.ro  Până în data 25 octombrie 2019.

Oferă-ți #NoiOrizonturi!

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471