fbpx

Căutăm „descâlcitor”. Designer proces dezvoltare şcoli comunitare

Oportunitate de consultanță plătită sau pro-bono

 

24 octombrie 2019

 

Avem patru ani de când sprijinim școlile din România pentru a deveni mai bune, prin consultare și implicare a comunității locale. Am pornit de la un model de standarde ale Școlilor Comunitare, folosit în zona Europei Centrale și de Est, iar în cei patru ani am învățat, adaptat şi adăugat elemente și procese noi. Peste 50 de școli, 20 de facilitatori de proces și trei cercetători au trecut cu noi prin proces.

Construim programe de învățare care ajung la mii de profesori. Până în 2025 vrem ca jumătate de milion de copii și tineri din România să beneficieze de contexte relevante de învățare, menite să contribuie semnificativ la dezvoltarea lor ca cetățeni activi, capabili să construiască societatea la care visează. Iar pentru asta, trebuie să ne asigurăm că procesele şi proiectele de intervenţie în şcoli sunt simple şi clare.

 

Acum, căutăm o persoană care să ne ajute să construim, pe baza resurselor şi experienţei acumulate de noi, un pachet de instrucţiuni clare şi simple, pentru dezvoltarea şcolilor comunitare. 

 

Utilizatorul final al acestui pachet poate fi un părinte, un director de școală, un consilier local, un antreprenor sau un membru din Consiliul de administrație al unei școli. Nu ne adresăm neapărat unor specialişti, ci unor oameni preocupați de educație, care doresc să se implice în dezvoltarea școlii și pe care i-ar ajuta un pachet de „instrucțiuni de lucru”. Acest pachet va conține: procese de lucru cu comunitatea școlară, instrumente de auto-evaluare, definiţia unor concepte folosite în Școli comunitare, proiecții de dezvoltare a unei școli, etc. Căutăm așadar o persoană care să aibă focusul unui User Experience Designer și care poate prelucra, adapta și finaliza un produs care să fie accesibil și folosibil de către o comunitate școlară.

Pe scurt, în acest rol, vei:

 • Studia documentaţia existentă şi vei discuta cu specialiştii noştri, implicaţi în proiect, pentru a avea o înțelegere clară asupra proceselor
 • Transpune vizual procesul şi găsi o formulă de prezentare succintă a instrumentelor de lucru
 • Edita textele cu explicaţii
 • Propune structura pachetului de instrucţiuni şi designul vizual al acestuia, pe care îl vei explica unei agenţii specializate; vei lucra cu aceasta pentru finalizarea produsului.

Credem că ne-am potrivi dacă:

 • Ai experienţă în domeniul dezvoltării organizaţionale şi/sau a designului de proces
 • Eşti atent(ă) la detalii, dar nu pierzi din vedere imaginea de ansamblu
 • Poţi, cu uşurinţă, reformula un text complicat
 • Cunoşti limba română şi regulile ei complicate, pe care te încăpăţânezi să le respecţi
 • Asculţi activ
 • Poţi oferi feedback constructiv
 • Vrei să susţii educaţia de calitate în România

Tipul contractului: prestări servicii.

Dacă poţi şi vrei să oferi acest serviciu pro-bono, vom direcționa valoarea financiară aferentă acestui serviciu către una din școlile comunitare.

 

Perioada: 3 luni

 

Locul desfășurării activității: de oriunde  

 

Dacă este un proiect care ţi-a trezit interesul şi ai experienţă relevantă, trimite-ne un email la maria_kovacs@noi-orizonturi.ro,  spunându-ne cum ai vedea tu un astfel de pachet și de ce am face echipă bună.

Data limită aplicaţii: 5 noiembrie 2019

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471