fbpx

Află live cele mai importante momente de la Conferința Internațională Arhitecții Educației 2019

16.11.2019

Cum arată cea de-a IV-a ediție a Conferinței? Aduce mai aproape de noi 38 speakeri cu teme de discuție care pun accent pe tematica principală Școala comunitară – un nou tip de leadership.
Dacă este să ne întrebați cum este atmosfera de aici, live, înconjurați de peste 350 directori, profesori, primari și alți actori în educație, nu vă putem răspunde decât că simțim că aducem #NoiOrizonturi în educație, pornind de la simpla întrebare: De unde începe schimbarea?

De unde pornim? Schimbarea îndrăznim să credem că începe de la fiecare dintre noi, oameni din ONG, instituții ale statului, directori, cadre didactice, primari, bibliotecari, reprezentanți ai companiilor.

Cât de important este să avem o astfel de școală în România zilelor noastre? Cum putem face asta? Astăzi găsim răspuns alături de actori în educație. Speakerii din sesiunea plenară au răspuns întrebării De unde începe schimbarea?

 38 speakeri, 12 ateliere cu teme de interes pentru fiecare școală și comunitate

Cei doi invitați din Danemarca Karen Marie Gaardsvig (Director și manager de proiect al Municipalității Herning, Danemarca) și Preben Siggaard (Director rețea de școli și grădinițe Municipalitatea Herning, Danemarca) aduc perspectiva internațională și declară că „Incluziunea este o prioritate, iar schimbarea trebuie să înceapă de jos în sus, nu e ușor, dar este cea mai eficientă metodă. Creând o nouă mentalitate, implicând cât mai mulți oameni.”

Codruța Hodrea (Manager în relația cu comunitatea, TenarisSilcotub): „Fiecare companie privată din România are la dispoziție un buget, iar companiile sunt implicate spre a aduce schimbarea împreună cu voi. Am încercat să creăm programe susținute cu actori în educație, căci schimbarea nu se poate face de unul singur, ci prin parteneriate. Din experiența noastră, putem observa că sunt anumite principii care lipsesc din sistemul educațional”, afirmă Codruța,  inclusiv la partea de practică sau gândirea critică, la lipsa de a lucra în echipă, de a vorbi în public, aspecte care într-o profesie sunt importante.

Teodora Simion, director Școala Ciugud crede că schimbarea în educație vine prin oameni dedicați ideii de a remodela educația. Iar Silvia Toth (Manager programe educaționale, AVE România) consideră că pasiunea și energia care se fac printr-o acțiune completă reprezintă primul pas al schimbării. 
„Invităm părinții în școală”, considerând elementar acest aspect, punctează Rodica Gavriș-Pascu (Reprezentant al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Cluj). 

În cadrul Conferinței Internaționale Arhitecții Educației punem accent prin tematica aleasă și pe standardele unei școli comunitare.
Pe tot parcursul zilei, în cadrul atelierelor noastre din cursul acestei zile despre:
Leadership | Parteneriate | Implicarea părinților | Voluntariat | Învățare pe tot parcursul vieții | Servicii
Incluziune socială | Dezvoltare comunitară | Cultura școlii | Învățare relevantă.

Și școala mea este conectată la comunitate!

Într-o școală comunitară se promovează învățarea relevantă. Întreaga școală învață, începând cu liderii școlii, profesorii, personalul ne-didactic, elevii, părinții acestora, iar cel mai important este faptul că accentul se mută de pe predare pe învățare.

Conferința Internațională Arhitecții Educației are astăzi, în data de 16 noiembrie 2019, la Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, strada Teodor Mihali nr. 58-60, Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de Fundația Noi Orizonturi, având parteneri strategici MOTT Foundation, SEE Grants și FSEGA.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471