fbpx

Tinerii sunt sinceri: Cum a fost la TedxYouth 2019

10 decembrie 2019

Anul acesta, echipa Fundației Noi Orizonturi a făcut posibilă participarea a 50 de tineri din cluburile IMPACT din România la evenimentul TedxYouth din Cluj-Napoca. Un plus de inspirație și motivație a fost scopul nostru principal, iar testimonialele lor ne încântă și energizează.

Pentru noi, implicarea tinerilor în comunitate este esențială, iar încurajarea lor pentru dezvoltarea proprie este esențială. Credem în puterea transformatoare a educației și pornind de la aceasta construim toate programele noastre în folosul tinerilor.

Tinerii aduc energia și schimbarea de care orice comunitate are nevoie. Înainte de toate, e important însă să investim în ei și educația lor. Prin această oportunitate pe care le-am oferit-o, cei 50 de tineri au devenit mai implicați și motivați pentru a face ulterior schimbări în ei și în jurul lor.

Cosmina:

„Experiența mea la TEDxYouth a fost una de neuitat la care am învățat multe lucruri despre mine. Speakerul meu preferat, adică cel care mi-a plăcut cel mai mult a fost Matei Dima zis și Bromania pentru că a vorbit despre ură și multe alte lucruri. Mi-a plăcut că indiferent de situație el a mers mai departe! Principala idee cu care am rămas este să-mi caut mai departe vocea și dacă o voi găsi, indiferent de situație, nu voi renunța la ea!”

Bianca:

„Experiența de la TedXYouth a fost unică, toți speakerii/performerii au avut ceva special, dar pe mine m-a impresionat Robert Zicman, care în ciuda vârstei sale m-a lăsat cu gura căscată, din primele 2 secunde. Ce am trăit la TedXYouth a fost o minunată experiență pe care aș mai repeta-o de nenumărate ori.”

Adrian:

„Experiența TEDxYouth mi s-a părut una foarte frumoasă, unde am descoperit povești de viață foarte frumoase și interesante. Cel mai mult mi-a plăcut de Cornel pentru că a ales să nu renunțe chiar dacă a avut greutăți. După TEDxYouth am învățat că deși în viață poți să dai peste greutăți, sigur poți să treci peste ele.”

Cosmin:

„Experiența mea TEDxYouth a fost una foarte frumoasă, simt că am învățat foarte multe lucuri de la fiecare persoană în parte, dar după părerea mea, Matei Dima a fost persoana care m-a făcut să-i simt cel mai tare povestea.
Sper să am ocazia să retrăiesc sentimentele acestea și anul viitor.”

Marius:

„Dacă ar fi să aleg un speaker care mi-a plăcut enorm de mult, ar fi Ana-Maria Butura. Pe tot parcursul discursului ei am fost „ochi și urechi”. Sincer, m-am regăsit în discursul ei și mi-am dat seama de felul în care pot să îmi depășesc frica. Trebuie doar să continui să „lupt”. Întotdeauna mi-a fost frică de părerile altor persoane, în legătură cu desenele, proiectele și alte lucruri pe care le mai fac eu. Din discursul ei, am învățat că nu trebuie să îmi fie frică. Și de atunci, am început să fac asta, cu pași micuți. Good things take time.”

Vă mulțumim din suflet că ați făcut posibilă participarea noastră!

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471