fbpx

Școlile și primăriile din mediul rural pot găzdui tabăra „VIAȚA la țară”

31 Ianuarie 2020

Invităm școlile și primăriile din 3 comunități rurale din România să devină co-organizatorii taberei de vară „VIAȚA la țară cu PEPCO România”, tabăra lansată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu PEPCO România.

Până în 1 martie, școlile și primăriile pot aplica pentru a organiza tabăra de vară ce durează 6 zile și se adresează pentru 75 de copiii din comunitatea locală. Toate costurile de organizare sunt acoperite de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu PEPCO România.

Descarcă acum Ghidul Aplicantului pentru VIAȚA la țară!

Completează formularul de aplicație!

 

Cine poate aplica?

Oferta este deschisă comunităților rurale din următoarele destinații de eco-turism: Colinele Transilvaniei (Târnava Mare-Hârtibaciu-Olt), Pădurea Craiului (Bihor), Mara-Cosău-Creasta Cocoșului (Maramureș), Țara Dornelor (Suceava), Țara Hațegului, Retezat (Hunedoara), Ținutul Zimbrului (Neamț).

Voluntarii din comunitate care se înscriu pentru activitatea din tabără vor participa la un programul de pregatire, ca animatori centre de vacanță. Acesta se va derula în următoarele date:
1-3 Mai – Modulul 1
15-17 Mai – Modulul 2
5-7 Iunie – Modulul 3
Toate modulele sunt obligatorii, iar la finalul celui de-al treilea modul va avea loc examenul pentru obtinerea acreditării. Cursul oferă acreditare ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și vă oferă posibilitatea să lucrați ulterior în orice altă tabără. Costurile de pregătire (inclusiv cazare, masă, transport) sunt asigurate de Fundația Noi Orizonturi prin parteneriatul cu PEPCO România. 

 

Despre VIAȚA la țară

VIAȚA la țară este proiectul de descoperire, valorificare și apreciere a potențialului copiilor, profesorilor și comunităților din 3 zone rurale din România, din destinații de ecoturism. Credem că tinerii merită și trebuie să fie implicați în dezvoltarea comunității lor. De aceea ne dorim să învețe să aprecieze patrimoniul natural și cultural al locurilor în care s-au născut, să învețe să identifice comorile locale, să planifice și să implementeze proiecte care să le pună în valoare. Descoperind și apreciind valorile locale ajung să se aprecieze pe ei înșiși, să fie mândri de locul în care s-au născut și cresc și să depună eforturi mai mari pentru a se dezvolta pe ei și comunitățile din care fac parte.

Tabăra este concepută pentru copiii care locuiesc în zonele în care se dezvoltă eco-turismul, ca formă de regenerare economică, socială și a patrimoniului local. Copiii vor participa la o săptămână de activități distractiv-lucrative, cu scopul de a-și dezvolta competențe utile pentru specificul comunității care se dezvoltă ca destinație ecoturistică, cum ar fi: meșteșuguri, organizarea de evenimente pentru turiști, management de proiect, comunicare interpersonală, rezolvarea de probleme, creativitate.

O tabără durează 6 zile și așteptăm participarea a 75 de copii cu vârste între 8 și 14 ani. Costurile de organizare și derulare a taberei (materiale pentru activități, animatori cu experiență, pachet de tabără pentru fiecare copil, masă) sunt asigurate de Fundația Noi Orizonturi, prin parteneriatul cu PEPCO România.

Ce vă oferim pentru a susține organizarea taberei VIAȚA la țară?

Program de pregătire pentru voluntarii care lucrează cu copii și tineri

10 persoane din fiecare comunitate vor fi instruiți ca Animatori Centre de Vacanță și vor primi certificate profesionale pentru animatori tabără. Instruirea este de 7 zile în total, organizată în 3 module de 2-3 zile fiecare, iar fiecare modul va fi organizat în una din comunitățile selectate: primul modul în comunitatea nr 1, modulul al doilea în comunitatea nr 2, modulul al treilea în comunitatea nr 3.

Materiale resursă:

  • Consumabile pentru activitățile din tabără ale copiilor (ex: pensule, vopsele, lut, lână, etc)
  • Pachet de tabără pentru fiecare copil și animator de tabără (rucsac, bidon de apă, șapcă, jurnal)

Servicii de tabără:

  • Echipa de 7 persoane cu experiență, care vor conduce activitățile pe perioada taberei
  • Masa de prânz pentru toți participanții la tabără
  • Control medical pentru copii la începutul taberei
  • Echipamente destinate activităților din timpul taberei (jocuri de aer liber, board-game-uri)

Resurse pentru realizarea proiectului comunitar

  • Un buget de 7.000 lei pentru fiecare comunitate, pentru achiziționarea materialelor necesare
  • Specialiști

 

Cum se face înscrierea

Înscrierea pentru VIAȚA la țară se face de către o echipă de lideri-facilitatori, cu susținere și implicare din partea instituțiilor locale (primărie și școală).

Căutăm 3 astfel de echipe, care pot colabora și sunt convise că pot asigura un efort susținut de organizare și derulare a taberei pe teritoriul comunei.

Pentru a afla toate detaliile legate de procesul de înscriere și ce presupune tabăra, descarcă aici Ghidul Aplicantului pentru VIAȚA la țară,iar apoi completează formularul de aplicație de aici.

Termenul limită: 1 martie 2020 – formularul de aplicație se trimite la adresa comunicare@noi-orizonturi.ro

Deschide și tu #NoiOrizonturi!

 

 

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245