fbpx

Căutăm 5 școli din județul Cluj care să organizeze tabăra de vară ȘCOALA cu scLIPICI

11 februarie 2020

Invităm școlile din 5 comunități rurale din județul Cluj-Napoca să devină co-organizatorii taberei de vară ȘCOALA cu scLIPICI organizată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu PEPCO România.

O ȘCOALĂ cu scLipici durează 2 săptămâni (10 zile) și are loc în timpul vacanței de vară. Școala oferă activități atractive și antrenante de învățare estivală într-un format de tabără pentru 50 de copii din ciclul primar, cu precădere pentru cei care au nevoie de sprijin în dezvoltarea competențelor de citit-scris și matematică sau care – fără aceste activități de învățare – ar regresa în dezvoltarea competențelor de bază față de nivelul atins în iunie, înainte de vacanță.

Costurile de organizare și derulare a școlii de vară (materiale pentru activitățile de învățare, kituri pentru copii, gustare/masă) sunt asigurate de Fundația Noi Orizonturi, prin parteneriatul cu PEPCO România.

Descarcă acum Ghidul Aplicantului pentru ȘCOALA cu scLIPICI!

Completează formularul de aplicație!

Termen de aplicație: 1 martie 2020

  

Despre ȘCOALA cu scLIPICI

ȘCOALA cu scLipici este un model de activitate de învățare estivală pe care școlile o oferă copiilor din ciclul primar care nu au ocazia să plece într-o tabără, să călătorească în vacanță cu părinții și să învețe din cele văzute în cursul acestor călătorii, care nu citesc și nu sunt stimulați să se dezvolte.

Pentru acești copii, cele trei luni de vacanță de vară înseamnă regres în dezvoltarea competențelor de bază, astfel că în septembrie, când se întorc la școală, nu mai citesc, scriu și socotesc la același nivel la care au făcut aceste lucruri înainte de a începe vacanța.

Studii arată că acești copii pot regresa până la 4-5 luni, astfel că în septembrie au același nivel al competențelor de bază pe care l-au înregistrat în februarie-martie în anul școlar precedent. În acest sens, ȘCOALA cu scLipici este o intervenție pentru a frâna regresul copiilor în dezvoltarea competențelor de bază, dar și pentru a dezvolta competențele de bază la copiii cu rămâneri în urmă.

ȘCOALA cu scLipici este un model de implicare a părinților și comunității locale în procesele de învățare. Școala este sprijinită să implice părinți și alți voluntari în activități de dezvoltare a competențelor de bază la copii.

 

Ce vă oferim pentru a susține organizarea taberei ȘCOALA cu scLIPICI?

A. Program de pregătire pentru cadrele didactice și voluntarii care lucrează cu copiii

  • Câte 4-5 cadre didactice din fiecare comunitate, precum și 4-5 studenți voluntari (cu precădere de la Științele Educației) vor fi instruiți pentru a aplica didactici inovatoare de dezvoltare a competențelor de citit-scris și matematică. Instruirea este de 6 zile în total, organizată în 2-3 module de câte 2-3 zile. Instruirea va avea loc la Cluj-Napoca.
  • Conducerea școlilor va fi sprijinită să identifice și să instruiască 4-5 părinți și alți adulți voluntari din comunitate care se vor implica în activitățile școlii de vară ca asistenți ai cadrelor didactice și persoane de sprijin pentru activități.

 

B. Materiale resursă:

  • Consumabile pentru activitățile de învățare
  • Pachet de „tabără” pentru fiecare copil (rucsac, bidon de apă, șapcă, jurnal)
  • Materiale destinate activităților din timpul școlii de vară (cărți, materiale didactice, board-game-uri)

 

C. Servicii:

  • Sprijin / mentorat din partea unor specialiști în dezvoltarea competențelor de bază
  • Echipa constituită din persoane cu experiență, care vor conduce activitățile pe perioada școlii de vară
  • Masa de prânz pentru toți participanții la școala de vară

 

Cum se face înscrierea

Înscrierea pentru ȘCOALA cu scLipici se face de către echipa de conducere a școlii (directorul în numele Consiliului de Administrație), cu specificarea echipei de profesori care vor participa la instruire și vor conduce activitățile școlii de vară, a președintelui Comitetului de Părinți, precum și a cel puțin unui reprezentant al autorităților locale (Primărie, Consiliu Local).

Căutăm cinci astfel de echipe alcătuite din persoane care pot colabora și sunt convinse că împreună pot depune un efort susținut pentru organizarea și derularea Școlii cu scLipici în comună.

Pentru a afla toate detaliile legate de procesul de înscriere și ce presupune tabăra, descarcă aici Ghidul Aplicantului pentru ȘCOALA cu scLIPICIiar apoi completează formularul de aplicație de aici.

Termenul limită: 1 martie 2020 prin completarea formularului de aplicație.

 

Despre organizatori

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 50.000 de copiii și tineri. Am format în programe de lungă durată peste 1.500 de profesori, preoți, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România. Am susținut în ultimii 4 ani mai mult de 60 de școli pentru a deveni Școli Conectate la Comunitate, crescându-și astfel capacitatea de a oferi copiilor șanse mai bune de învățare și de îndeplinire a potențialului. Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro.

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est. În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro.

Deschide și tu #NoiOrizonturi!

 

 

 

 

 

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245