fbpx

Voluntariat pentru educație

– Program de voluntariat corporatist

3 martie 2020

Dezvoltarea durabilă a planetei este preocuparea principală a Naţiunilor Unite pentru următorii 10 ani şi convoacă toate ţările să acţioneze asupra problemelor sociale, economice şi de mediu. În această schemă, educația are un rol cheie, deoarece avem nevoie de tineri capabili să se adapteze la noile schimbări şi să genereze, de asemenea, schimbări pozitive în cele 3 sectoare.

Prin programele și instrumentele dezvoltate, Fundația Noi Orizonturi contribuie la Obiectivul de Dezvoltare Durabilă (ODD) 4- Educație de calitate pentru tinerii și copii din România – lucru care are un impact pozitiv pentru toate celelalte provocări globale. Deoarece credem cu tărie că educația este cea care poate schimba cu adevărat lumea, investim în școli, profesori și tineri.

Termen limită pentru înscriere: 25 martie

 

 

Ce ne propunem?

Fundația Noi Orizonturi împreună cu partenerul Lidl România lansăm proiectul „Voluntariat pentru Educație” prin care ne propunem să aducem împreună școlile din România și voluntari cu expertiză și pasiune, cu scopul de a crea contexte relevante de învățare pentru tineri.

 

De ce educație?

Noi credem că școala trebuie să îi sprijine pe tineri să se pregătească pentru viața de adult și să le ofere acele abilități de viață care îi ajută să se integreze mai ușor pe piața forței de muncă, dar și oportunități pentru a deveni membri activi ai comunității. Pentru ca tinerii să devină  mai buni, mai puternici și mai pregătiți pentru viață, este nevoie să îi ajutăm pe aceștia să se conecteze la viața reală din comunitate prin experiențe parctice și să îi punem în legătură cu oameni care au capacitatea să îi inspire, să devină modele pentru ei.

 

De ce un program de voluntariat pentru educație?

Este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil – iar școlile au nevoie de parteneri de încredere pentru a le crea tinerilor contexte relevante de învățare – cu aplicabilitate în contextul actual, inspirate din practici testate. De aceea prin acest program ne propunem să sprijinim educația și școlile din România, facilitând accesul la expertiză.

 

Așadar, recrutăm:

  • 100 de voluntari angajați din companii sau antreprenori dispuși să își împartă expertiza și pasiunile din diferite domenii cu copii și tinerii din școlile din România în cadrul unor ateliere & discuții informale (la clasă, în orele de specialitate sau după ore) – Ghidul aplicantului pentru VOLUNTARI;
  • Școli gimnaziale și licee dornice să își deschidă porțile către oameni cu experiză și dorință de a sprijini educația, pentru a crea context relevante de învățare pentru tineri – Ghidul aplicantului pentru ȘCOLI.

 

Cum se pot implica concret voluntarii?

În funcție de expertiză și disponibilitate de timp, voluntarii pot opta pentru una sau ambele variante de mai jos:

  1. Organizarea de ateliere pentru elevi, pe o tematică la alegere în funcție de expertiză/ profesie, 1h-2h/atelier.

Tematici/domenii abordate: Leadership, project management, gestionarea unui buget, antreprenoriat, gestionarea conflictelor, Marketing & PR, etc.

  1. Organizarea unor sesiuni de discuții inspiraționale, pe o tematică la alegere în funcție de pasiunile și experiențele personale, 1h-2h/sesiune.

Propunem abordarea provocărilor globale aduse în atenție de Națiunile Unite, din perspectivă personală- ce lucru mic sau mare putem face fiecare dintre noi pentru a contribui la o lume mai bună?

Tematici/domenii abordate: Sănătate și Stare de bine, Educație de Calitate, Reducerea Inegalităților, Orașe și comunități sustenabile

 

Calendar:

01-25 martie Înscrierea voluntarilor și a școlilor în programul de voluntariat
25 martie- 05 aprilie Proces de „potrivire” între școlile care solicită sprijin și voluntarii dispuși să ajute școlile
10 aprilie- 29 mai Voluntariat pentru educație – Organizarea atelierelor și sesiunilor de discuții în școli
01-05 iunie Evaluarea proiectului și planurilor de viitor

 

Cum ne înscriem?

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa de mail:  lidia_Bondiuc@noi-orizonturi.ro (Lidia Bondiuc, coordonator al proiectului).

 

Așteptăm cu drag aplicațiile voastre pentru ca împreună să facem #BineinComunitate!

#NoiOrizonturi

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245