fbpx

Am selectat comunitățile care organizează VIAȚA la țară cu PEPCO România

 

18 martie 2020

În vara 2020, organizăm 3 tabere VIAȚA la țară în comunități rurale care sunt situate în destinații de ecoturism din România.

VIAȚA la țară este proiectul de descoperire, valorificare și apreciere a potențialului copiilor, profesorilor și comunităților din trei zone rurale din România, din destinații de ecoturism. Credem că tinerii merită și trebuie să fie implicați în dezvoltarea comunității lor. De aceea ne dorim să învețe să aprecieze patrimoniul natural și cultural al locurilor în care s-au născut, să învețe să identifice comorile locale, să planifice și să implementeze proiecte care să le pună în valoare. Descoperind și apreciind valorile locale ajung să se aprecieze pe ei înșiși, să fie mândri de locul în care s-au născut și cresc și să depună eforturi mai mari pentru a se dezvolta pe ei și comunitățile din care fac parte.

Tabăra este concepută pentru copiii care locuiesc în zonele în care se dezvoltă eco-turismul, ca formă de regenerare economică, socială și a patrimoniului local. Copiii vor participa la o săptămână de activități distractiv-lucrative, cu scopul de a-și dezvolta competențe utile pentru specificul comunității care se dezvoltă ca destinație ecoturistică, cum ar fi: meșteșuguri, organizarea de evenimente pentru turiști, management de proiect, comunicare interpersonală, rezolvarea de probleme, creativitate.

O tabără durează 6 zile, este organizată în perioada de vacanță de vară (iulie-august) și permite participarea gratuită a 75 de copii cu vârste între 8 și 14 ani.

 

Comunitățile care organizează anul acesta VIAȚA la țară cu PEPCO România

Comunitățile selectate unde copiii vor avea tabere de vară axată pe valorificarea patrimoniului local sunt:
– Bira, județul Neamț
– Baru, județul Hunedoara
– Sintamarie Orlea, județul Hunedoara
Pe lista de rezervă se află comuna Alțina din județul Sibiu

Le suntem recunoscători membrilor juriului pentru implicare. Au avut o misiune dificilă pentru că toate aplicațiile au fost scrise cu pasiune pentru copii și pentru valorizarea patrimoniului local.

– Andrada Suciu – manager CSR PEPCO Romania, partenerul principal al programului VIATA la țară.
– Cristina Chiriac – promotor a numeroase proiecte, dar și a valorilor românești, Președintele Asociatia Nationala a Antreprenorilor și fondator al brandului Flori de ie.
– Gabriel Bonaciu – manager turism al agenției Aventura Trekking din Oradea, fost reporter al televiziunii Digi 24 Oradea și un mare pasionat al muntelui şi al bicicletei.
– Cosmin Simtion – profesor de istorie, lider al clubului GreenIMPACT, Cavalerii Turnului Inclinat din Rusi, județul Sibiu, primul co-organizator al taberei VIATA la țară, la Slimnic.
– Smaranda Suciu – trainer cu peste 20 de ani de experiență în activități de adventure education și outdoor education – este și anul acesta coordonatorul taberelor VIATA la țară.
– Elena Parvan – colega noastră, coordonator în programul VIATA la Fundatia Noi Orizonturi – va antrena și va conduce, pentru al doilea an de rând echipa de voluntari din comunitățile în care se derulează VIAȚA la tară.

 

Cine suntem noi?

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 50.000 de copii și tineri. Am format în programe de lungă durată peste 1.500 de profesori, preoți, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România. Suntem lider de tabere de educație prin aventură, conducând programe de vară, în care, de-a lungul celor 20 de ani, peste 15.000 de tineri au trecut prin activități provocatoare, întărindu-și caracterul și încrederea în propriile forțe. Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro.

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO are peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est. În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul lor de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro.

 

Contact

Sediul Central Lupeni

 

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

 

comunicare@www.noi-orizonturi.ro

 

 

0254 564 471