fbpx

„Atenția părinților poate fi atrasă implicându-i direct și intens în dezvoltarea procesului educațional” – interviu cu Carla Bara, părinte de adolescent

19 martie 2020

Carla Bara, mama unui adolescent de 16 ani și una dintre mămicile din Oțelu Roșu, din județul Caraș-Severin, care spune „da” implicării a fost prezentă la întâlnirea cu părinții de la începutul acestui an cu privire la Școala Comunitară.

Pe lângă informare, această întâlnire a avut ca obiectiv și a afla ce și-ar dori părinții în relația cu școala și cum vor aceștia să contribuie la parteneriatul cu instituția.

Acest interviu este scris înainte de situația în care ne aflăm acum (COVID -19) și, cu școala mutată în online. Însă punctează exact ceea ce au nevoie părinții, respectiv școala: timp de implicare, dincolo de teamă.  

  • Ce te-a determinat să participi la această întâlnire, cu tema școlilor comunitare? Ce te-a făcut să realizezi că este de ajutor în comunitate și în școală?

M-a determinat să particip la întâlnirea cu voi ideea de a fi activă și deschisă tuturor proiectelor în cadrul cărora pot acumula noi cunoștințe pe care la rândul meu să le pot împărtăși mai departe. Astfel de întâlniri la care ne putem exprima liber sunt de mare ajutor ținând cont că sunt implicați elevii, părinții și comunitatea.           

  • Consideri că există o nevoie reală de implicare a părinților în școală? Ce temeri crezi că îi rețin să se implice?

Este nevoie de implicarea reală a părinților în toate activitățile la care sunt solicitați, cu toate că mulți dintre noi avem încă rețineri în acest sens, fie că acuzăm lipsa timpului sau, pur și simplu, teama de a ne spune părerea.               

Atenția părinților poate fi atrasă implicându- i direct și intens în dezvoltarea procesului educațional.                                                      

  • Care sunt intențiile sau planurile tale de a-i implica, de a fi conversanți constructivi ai conducerii școlii în ceea ce privește relevanța lucrurilor pe care elevii le învață și le fac la școală?

Vom încerca să discutăm cu elevii ce tip de activități ar fi interesați să le organizeze împreună cu părinții, iar împreună cu cadrele didactice și Asociația de părinți a Liceului Bănățean vom vom organiza o Cafenea a părinților, unde să putem discuta problemele și soluțiile din viața liceului și unde să putem povesti, la o cafea.    

  • Dorești să împărtășești cu noi câteva dintre speranțele părinților atunci când se gândesc la modul în care școala îi poate ajuta să fie mai buni părinți de adolescenți?

Speranțele noastre când vine vorba de felul în care școală ne poate ajuta să fim părinți mai buni, de adolescenți, este ca aceasta să deruleze proiecte care implică.participarea noastră și a comunității, fiind astfel în contact direct cu problemele lor. Este nevoie de cooperare și înțelegere în ceea ce privește succesul adolescenților.    

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara
Ne găsiți și în Cluj-Napoca.

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245