fbpx

Cum sprijinim elevii cu și fără acces la internet?

Interviu cu directorul Romana Fetti

 

30 martie 2020

Am discutat cu directorul Romana Fetti de la Școala Profesională Tiberiu Morariu Salva, din Bistrița-Năsăud, despre cum sprijinim elevii cu și fără acces la internet. La Școala din Salva, din 250 de elevi ai școlii, 200 au acces la internet, iar 50 dintre ei nu.

Cum sprijinim elevii care au acces la internet/ tehnologie?

Pentru cei care au acces la internet am stabilit un porgram de activități (lecții online) de recapitulare, aprofundare, activități menite să inducă starea de bine precum concursuri – de exemplu. Cine citește mai multe povești, cea mai bună glumă, etc fiind jurizate de ei sau de profesorul de la clasă. 

Se lucrează la toate disciplinele: română, matematică, engleză, franceză și, nu numai, utilizând diverse platforme: ZOOM pentru lecțiile interactive, Whatsapp pentru trimiterea de fișe de lucru, sarcini, activități, Google Classroom – fiecare clasă este logată și se văd cu toții aici și Digitaliada pentru liceu și clasele terminale – activități de matematică și informatică.

Cum sprijinim elevii care nu au internet și acces la tehnologie?

A apărut această preocupare atât în rândul profesorilor, cât și în rândul elevilor și a părinților. Am încercat să găsim soluții la această provocare.

„Cele mai bune soluții au venit de la elevi. Elevii care intrau la lecțiile online pozau ecranul cu fișă de lucru,  exercițiile, sarcina de efectuat și le trimiteau colegilor prin sms, sunându-i ulterior să le explice ce au de făcut.”

 Fiecare clasă comunică foarte bine telefonic ajutându-și colegii care nu au acces la internet.

Părinții au început să comunice prin telefon mai mult unii cu alții decât înainte, se sprijină reciproc, se susțin emoțional.

La învățământul primar, învățătoarele au listat fișe de lucru, activități, exerciții, le-au pus în plicuri pentru fiecare elev care nu are acces la resurse și au făcut un tur al satului cu mașina lăsând la poartă/ poșta la fiecare pachetul cu resurse. Așa nici un copil nu rămâne pe dinafară și nu este uitat.

În calitate de director intru online cu colectivul de profesori de două ori pe săptămână ca să vedem ce a funcționat din ce am implementat fiecare, ne sprijinim emoțional unii pe alții și încercăm să fim pozitivi, să sprijinim comunitatea cu mesaje pozitive, să asigurăm părinții și elevii că nu sunt singuri și că împreună putem trece peste această perioadă.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara
Ne găsiți și în Cluj-Napoca.

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245