fbpx

#IMPACTdeAcasă

 

6 aprilie 2020

IMPACTI, alinieeereeeea!

Știm că această perioadă este grea, iar pandemia provocată de virusul COVID-19 a închis școlile și casele oamenilor și de asemenea ne pregătește pentru cea mai mare lecție – cea a Solidarității.

Rețeaua celor 180 de cluburi IMPACT este adusă la viață de voi! Sunteți peste 3000 de elevi de gimnaziu și liceu care învață, se pregătesc pentru viața de adult și își ajută comunitățile în același timp.

Orice provocare este o ocazie bună să ne reinventăm și să învățăm lucruri noi

Cât timp stăm acasă și respectăm toate recomandările autorităților, vă invităm să fim în continuare de IMPACT.

1. Cum putem fi de ajutor #deAcasă:

 

 

2. Învățăm lucruri noi #împreună

În contextul acestei pandemii a reieșit și mai mult nevoia ca tinerii să învețe să folosească instrumente digitale. Companiile, școlile și instituțiile publice au fost nevoite să își transfere activitatea în online – fie că au fost pregătite, fie că nu. Un lucru este cert; cu toții am fost nevoiți să ne reinventăm și să facem lucrurile diferit decât până acum.

În acest context, vă oferim șansa să învățați:

 • Despre cele 4 Obiective de dezvoltare durabilă, în cadrul cursului online pe care ți-l punem la dispoziție.

 • Cum să faceți o poză reușită/ un video de calitate cu telefonul
 • Cum să folosiți aplicații web și mobile ca să realizați materiale faine : colaje/ albume foto, postere broșuri, video-uri cu personaje de tip Bitmoji, benzi desenate
 • Cum să faceți postări atractive pe Facebook, care să vă aducă multe (emoji inimioara)

Astfel, pentru că suntem impacți, vom învăța și vom fi de ajutor. Noi, cei de de la Fundația Noi Orizonturi te invităm să faci parte din campaniia #IMPACTdeAcasă și să demonstăm că suntem în continuare o forță și că un membru IMPACT rămâne IMPACT indiferent de circumstanțe.

 

3. Ce vă propunem? #ProvocărileIMPACT

Până ne reîntoarcem la școala și avem ocazia să ne întâlnim cu colegii de la club, în fiecare marți, la ora 11.00, pe eventul facebook vom posta câte 5 provocări. Poți alege să îndeplinești câte dorești în decursul unei săptămâni, urmând ca marțea viitoare să publicăm alte 5 provocări, apoi alte 5 provocări, apoi alte 5 provocări … ai prins ideea!

 

4. Cum sunt #ProvocărileIMPACT?

Dacă le implementezi, vei deveni un /o Djinn Digital (îți vei dezvolta competențe digitale), Maestru/ Maestă ODD (vei învăța despre ODD-uri), dar și cum să fii sprijin pentru familia și comunitatea ta. Nu dezvăluim încă provocările… trebuie doar să dai ”going” la evenimentul de facebook și în fiecare marți vei afla care sunt provocările săptămânii.

În fiecare zi de zi de luni a săptămânii, postează pe pagina evenimentului „dovada” realizării provocării, sub forma indicată (video, poză, postare etc.). Provocările se pot realiza atât individual cât și cu colegii din clubul IMPACT, bineînțeles #deAcasă.

Aici un ghid pentru liderii IMPACT seniori, juniori,  sau membrii care doresc să organizeze întâlnirea impact în online,ocazie cu care veți povesti despre ce provocări v-ați ales fiecare, cum vă descurcați, ce e amuzant, interesant sau ce ați mai descoperit în această perioadă.

 

5. Iar noi – te sprijim. Cum?

 •  Înveți de la experți 

  Pe pagina evenimentului vom posta tutoriale de la diferiți experți care vă vor susține în realizarea provocărilor. Astfel, vei avea ocazia să afli de la persoane cu multă experientă mai multe informații pe un anumit domeniu (ex. hotel de insecte) sau vei învăța cum să folosești un anumit instrument digital (ex. o aplicație prin care să creezi benzi desenate).

 

 • Ai acces gratuit la cursurile online pe tematica ODD-urilor

Fundația Noi Orizonturi a creat cursuri online pentru elevi, ce abordează cele 4 ODD-uri abordate anul acesta: Sănătate și Stare de bine, Educație de Calitate, Reducerea Inegalităților și Orașe și comunități sustenabile.

Îți punem la dispoziție o platformă de învățare online care depășește livrarea de conținut.

Cursurile online depășesc livrarea de conținut și cuprind quiz-uri, filme, articole, jocuri și provocări simpatice. Cursurile sunt unice în România, iar tu, alături de colegi din întreaga țară vei dobândi cunoștințe, abilități, valori și atitudini demne de #CampioniiPlanetei.

 

ODD 3 – Sănatate și stare de bine 

ODD 4 – Educație de calitate

ODD 10 – Reducerea inegalitatilor

ODD 11 – Orase si comunitati durabile 

 

 • Întreabă-ne pe noi 

  Ori de câte ori simți nevoia, îți stăm la dispoziție! Suntem Lidia și Anamaria și te ajutăm cu drag să rezolvi provocările într-un mod cât mai creativ.

 

 • Află răspunsuri de la camarazii tăi de IMPACT

  Ai o întrebare? Posteaz-o în eveniment! Camarazii tăi pot răspunde. De asemenea, dacă poți răspunde la întrebările celorlalți, just do it 🙂

 

6. Surprize, surprize!

Pe măsură ce vei realiza provocările, vei obține badge-uri, în funcție de numărul și de complexitatea provocărilor alese (există 3 nivele de complexitate 1 – mică, 2 – medie, 3 – ridicată). Cei mai activi dintre voi vor avea parte de surprize și pot de asemenea, să se înscrie în concursul Campionii Planetei prin care pot câștiga un loc în tabăra Campionii Planetei, în Straja, județul Hunedoara (detalii concurs AICI)

Așadar, te așteptăm pe pagina evenimentului unde ne reunim cu toții – membri IMPACT din toată țara, liderii cluburilor și noi –  pentru a afla ce provocări am pregătit pentru voiiii!!!

Sunteți gata ? ^^

 

Contact

Sediul Central Lupeni

 

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

 

comunicare@www.noi-orizonturi.ro

 

 

0254 564 471