fbpx

#LucruriBune pe care le facem în comunitate

 

7 aprilie 2020

Săptămâna trecută Coaliția Valea Jiului Implicată, printre ai cărei membrii fondatori se află și Fundația Noi Orizonturi, a demarat 3 acțiuni de sprijinire a comunității din Valea Jiului, afectată de criza coronavirus.

Am construit și distribuit vizier pentru personalul medical

Prima acțiune a constat în distribuirea și conceperea de viziere pentru personalul medical și „luptătorii în prim front” din Valea Jiului. Cu sprijinul celor de la Vedem Just am reușit să distribuim aproximativ 400 de viziere în toate spitalele din comunitate, dar și către serviciul de Ambulanță, Smurd, Jandarmeria și Poliția din Valea Jiului. 

În plus, deși progresăm cu pași mici dar siguri, ajutați de cluburile de robotică din zonă, precum RO 063Wafy, dar și de voluntarii asociației urbanlab.vj, am început și o linie proprie de producție a vizierelor. 

 

Am ajutat persoanele în vârstă din comunitatea Valea Jiului

Cea de-a doua inițiativă presupune ajutorarea persoanelor aflate în dificultate din comunitate: vârstnici de peste 65 de ani și nevoiași, rămași fără locuri de muncă în această perioadă. 

În acest sens, cu sprijinul Asociației Copii pentru viitorCaritas PetroșaniAsociației ArmoniaAsociației SMART VulcanAsociației Clubul Alpin Valea Jiului și Fundației Noi Orizonturi, persoane aflate în dificultate din toate orașele Văii Jiului au primit pachete ce conțineau alimente primite ca donații din partea Albalact, dar și alte produse oferite de către asociațiile fondatoare ale Coaliției Valea Jiului Implicată. Ne dorim ca acest demers să devină unul săptămânal și sperăm să reușim să extindem numărul de persoane pe care le vom putea ajuta.

Ne asigurăm că informația este distribuită corect

Cea de-a treia inițiativă constă în conceperea unei pagini online pe website-ul Coaliției, care face referire la mai multe aspecte legate de criza coronavirus. Ma precis, pe această pagină sunt centralizate toate informațiile necesare pentru ca cetățenii Văii să treacă mai ușor prin această perioadă: servicii de livrare mâncare la domiciliu, informații referitoare la virusul COVID 19, asistență persoane vârstnice, activități online de petrecere a timpului liber cât timp #Stai acasă, etc. 

Tot aici este inclusă posiblitatea de a sprijini demersurile Coaliției prin donații online, de care este atât de mare nevoie.

 

Mai multe detalii despre ce se întâmplă în Vale găsiți pe webite-ul: www.valeajiuluiimplicata.org

 

Contact

Sediul Central Lupeni

 

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

 

comunicare@www.noi-orizonturi.ro

 

 

0254 564 471