fbpx

1 iunie: Tineri reuniți pentru schimbare – generăm soluții pentru educație și sănătate

21 mai 2020

De 1 iunie te invităm să te alături tinerilor campioni care fac lumea un loc mai bun.

14.30- 16.30- Găsim Soluții împreună pentru EDUCAȚIE

17.30-19.30- Găsim soluții împreună pentru SĂNĂTATE 

 

Tot pe Zoom vom organiza câte o întâlnire de lucru pe echipe (tineri din toată țara) pentru a găsi cele mai bune soluții la problemele ce țin de educație și sănătate.

Alege tema favorită la care vrei să participi și ai ocazia să câștigi premiul pentru echipa cu cea mai bună idee de implicare civică. În două ore, facilitatorii FNO te vor ghida pentru ca la final, tu și echipa ta să aveți o soluție cât mai fezabilă și să deveniți #Campioniiplanetei. Cea mai bună echipă va câștiga un premiu de recunoștință.

Nu uita să participi și la live-urile de pe pagina de Facebook, cu tinerii campioni care au găsit deja soluții la aceste probleme, la orele 14.00 și 17.00.

 

Cum va decurge sesiunea de generare de soluții?

Timp: 2 ore, 1 iunie

Se dau două probleme: Accesul la educație pentru toți copii și Sănătate și stare de bine pe timp de distanțare social.

 1. Înscrie-te cu o soluție pentru cel puțin una dintre teme . Asigură-te că explici această soluție cât mai bine în formularul de înscriere
 2. Cele mai bune 3-5 idei/temă vor fi selectate de organizatori
 3. În cadrul întâlnirii de 2 ore, vei avea un minut la dispoziție să îți expui idea
 4. Ceilalți tineri înscriși în întâlnire, vor alege care este idea pe care doresc să lucreze mai departe timp de cel puțin o oră
 5. Timp de o oră împreună cu echipa ta vei încerca să te gândești cum anume se poate implementa aceată soluție și care ar fi rezultatele preconizate
 6. La final, un reprezentant din echipă va avea la dispoziție 2 minute pentru a prezenta soluția dezvoltată în grup
 7. Un juriu va decide care este echipa câștigătoare cu cea mai bună soluție- simplă, realistă, fezabilă pentru a fi implementată de tineri
 8. În săptămâna 2-5 iunie vom anunța echipa câștigătoare pe fiecare temă.
 9. Dacă echipele își doresc să continuie lucru la soluții, Fundația Noi Orizonturi le pune la dispoziție mentori pentru a dezvolta și a pune în practică soluțiile găsite.

 

Cele două probleme pe care se va lucra:

 1. Accesul la educație pentru toți copiii

Inegalitatea de șanse la educație este una dintre problemele fundamentale cu care se confruntă sistemul de învățământ preuniversitar din România. 4 din 10 copii din România au părinți în şomaj sau cu venituri mici, ceea ce se traduce în condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport şi petrecerea timpului liber.

Școala se mută în online și fiecare zi în care aceștia nu au acces la tehnologie cresc inegalitățile. 

Găsiți o soluție prin care voi, tinerii, puteți ajuta acești copii să aibă acces la educație!

 

 1. Sănătate și stare de bine

Pandemia care a cuprins întreaga planetă ne-a adus în ultimele luni în ipostaza izolării sociale, la domiciliu. Chiar dacă unele restricții au fost ridicate la nivel national, specialiștii spun că cel puțin încă câteva luni va fi nevoie să respectăm reguli de distanțare social pentru a ne asigura că nu vom trece printr-un nou val pandemic. În unele țări s-a anunțat deja să elevii nu se întorc la școală- online-ul va fi noua lor clasă. În România încă nu se știe cum ”va arăta” școala din septembrie, cum va arăta viața socială și culturală, cert este că distanțarea socială și noi reguli de protecție vor trebui respectate. Cumc redeți că va arăta această nouă realitate?

Găsiți o soluție prin care voi, tinerii, puteți să ajutați comunitatea să se adapteze la această nouă realitate, pentru a asigura sănătatea și bunăstarea cetățenilor.

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245