fbpx

1 iunie diferit – Prima zi la Ziua Națională IMPACT

 

1 iunie 2020

Ne-am trezit energici!

Azi e Ziua Națională IMPACT 2020, azi e startul unei săptămâni în care sărbătorim la unison, elevii și copiii campioni, care se implică în comunitățile lor, inspiră și aduc schimbarea în jurul lor.

Ziua Națională IMPACT 2020 se desfășoară între 1-5 iunie și include discuții, sesiuni de găsire a soluțiilor pe educație și sănătate, precum și workshopuri practice. Evenimentul are loc live pe pagina noastră de Facebook și este realizat împreună cu partenerul nostru Lidl Romania.  

 

#eusuntdeIMPACT #ZiuaCopilului #CampioniiPlanetei #1iunie

 

 

1 iunie – prima zi de eveniment și de inspirație

Azi ne dăm întâlnire pe pagina de Facebook a evenimentului cu toate updateurile și live-urile: https://www.facebook.com/events/529831404406260/

  • 10:00 Un cadou de bun venit

Liderii juniori din cluburile noastre IMPACT au făcut cadou acest imn IMPACT tuturor copiilor și tinerilor: versuri, muzică, videoclip și inițiativa a venit de la ei – tinerii #CampioniiPlanetei.

IMPACT este un acronim pentru: Implicare, Motivație, Participare, Acțiune, Comunitate și Tineri, așadar fiecare strofă a fost gândită pornind de la cele 6 cuvinte reprezentative. Imnul a fost creat de tineri, lideri juniori în cluburile IMPACT, din 4 orașe ale țării: Temerar LMK (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui), Cărturești (Librăria Cărturești Cluj Napoca), Miron Costin (Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași), Shakespeare (Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Timișoara).

Le mulțumim membrilor IMPACT care au făcut acest cadou nouă, tuturor, încercând să transmită din dragul și energia lor: Emiliana Caliniuc, Maria &Sofia Hosu, Cristina Apostol,Huțanu Ana Iulia, Alexandra Pruteanu, cu contribuția colegilor din club!

 

  • 11:00 Marea întâlnire a tinerilor schimbă-lume!

Linkul de ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/89161479746

Am început prima noastră întâlnire pe ZOOM cu tinerii schimbă-lume, #CampioniiPlanetei care an de an fac bine în propriile comunități. 

Colegii noștri de la Tabăra VIAȚA au venit cu multe activități și jocuri distractive chiar și în varianta online pentru a începe Ziua Națională Impact 2020 așa cum știm noi mai bine: cu energie, inspirație, momente de conectare.

 

  • 14:00 Dăm glas tinerilor Ep. 1 Educație pentru toți

Sesiunea are loc live pe pagina de Facebook Fundația Noi Orizonturi aici:

www.facebook.com/pg/FundatiaNoiOrizonturi/

Sunt mulți tineri care ne-au inspirat în această perioadă, iar azi, suntem alături de #campionii Ana Ioniță, Roxana Neagu și Ștefania Menchiu pentru a descoperi împreună ce le-a motivat să construiască proiecte pentru comunitate.
 
Adresează-le o întrebare în comentarii și lasă-te inspirat!
  • 14:30 Găsim soluții împreună pentru educație

Sunt o serie de probleme pe care tinerii le-au identificat acum ca fiind esențiale în educație, iar în acest panel ei găsesc soluții pe care să le poată implementa ulterior în echipă.
 
Peste 64 de probleme și soluții au fost enunțate de tineri din care 4 idei sunt analizate în detaliu:
1. O campanie online care să îi ajute pe tineri să învețe online. 
 
2. Suport pentru părinții care nu vor să își lase copiii la școală. Tinerii vor să îi motiveze pe aceștia să înțeleagă importanța școlii și a activităților realizate cu alți elevi.
 
3. Evenimente pentru copiii din mediul rural prin care tinerii să identifice nevoile care există în acele comunități, să înțeleagă problemele diferite și să îi ajute pe tineri să facă o schimbare la ei în sat.
 
4. Realizarea unei campanii de strângere de fonduri prin care copiii să aibă ulterior acces la educația online „așa cum avem și noi”.
 
Timp de o oră, tinerii lucrează acum în 4 echipe pentru a găsi modalități prin care aceste soluții să fie implementate.
 
Ulterior, tinerii vor face pitching de soluții și câștiga premii oferite de partenerii noștri Playful Learning.
  • 17:00 Dăm voce tinerilor Ep. 2 – Sănătate și stare de bine pentru toți

Continuăm să ne vedem live pe pagina noastră de Facebook cu momente de inspirație:
https://www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi/
 
Campionii Elena Băltărețu, Ana Maria Păuleț și Mihaela Alice Dumitru împărtășesc din experiența proiectelor în comunitate.
  • 17:30 Găsim soluții împreună pentru sănătate

Am început a doua serie de hackaton cu accent pe soluții în domeniul sănătății și a stării de bine.

Pandemia a adus multe probleme pentru tinerii din comunități, de aceea, pe parcursul a două ore, tinerii Campionii Planetei au decis să lucreze la 3 soluții în direcția sănătății și a stării de bine:

  1. Să construim măști colorate pentru a face mai atractivă purtarea lor pentru tineri – Iulia, 11 ani
  2. Lipsa apei potabile din zonele rurale a adus soluția ca fiecare familie din mediul rural să primească o dată pe lună produse pentru îngrijirea personală – Stefania, 18 ani
  3. Pentru că oamenii se simt demotivați, Angela (16 ani) a propus să construim o platformă online unde oamenii pot discuta despre problemele emoționale. 

Mulțumim partenerului nostru Playful Learning care oferă premii tinerilor campioni. 

  • 20:00 Concert surpriză

Pe pagina noastră de Facebook poți urmări înregistrarea: https://www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi/videos/248071429830843/

Am încheiat Ziua Copilului – Ziua Națională IMPACT – cu 8 tineri #Campioni care ne-au încântat cu vocea și instrumentele lor diferite: ukulele, pian, orgă și cajon. Prima zi #deIMPACT se încheie cu Bogdan Octav Rakolcza, meșter într-ale ritmului la Cercul Întreg cu care vom înțelege mai bine muzica, ritmul și limbajul ei.

A fost o zi plină de energie și inspirație! Vă mulțumim!

 

 

Contact

Sediul Central Lupeni

 

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

 

comunicare@www.noi-orizonturi.ro

 

 

0254 564 471