fbpx

Webinar #NoiOrizonturi – Despre mișcarea socială Black Lives Matter

15 iunie 2020

Ce este mișcarea All Black Lives Matters? Ce se întâmplă acum în Statele Unite și ce anume a generat această mișcare socială? Care este de fapt „bagajul” istoric care duce la preconcepții, discriminare și rasism în rândul oamenilor?

 

Hai cu noi la webinar și deschide #NoiOrizonturi!

Pentru că prin programele noastre ne-am luat misiunea de a oferi contexte relevante de învățare și mai ales, de a contribui la o lume mai bună prin cultivarea valorilor, miercuri, 17 iunie ora 16.00 organizăm un webinar pe ZOOM, cu oameni care ne pot ajuta să înțelegem mai bine:

  • Ce este mișcarea Black Lives Matters, cum a luat naștere și ce se întâmplă acum în Statele Unite?
  • Istoria discriminării rasiale – ce s-a întâmplat și cum a fost influențată cultura?
  • Similarități între situația din Statele Unite și România

 

De ce să participi?

Era online aduce cu sine un lucru extraordinar – posibilitatea ca fiecare să își facă vocea auzită și creează spațiul în care putem discuta și atrage atenția asupra unor lucruri de interes global cum ar fi discriminarea, nedreptatea socială, rasismul, drepturile omului ș.a. Așadar iată cum ceva ce se întâmplă în Statele Unite poate crea valuri în toată lumea prin faptul că se deschid dialoguri poate inconfortabile, dar extem de importante pentru a putea evolua împreună, ca umanitate.

Cu toate acestea, sunt multe informații  și opinii care circulă în online, iar uneori este dificil să îți formezi o opinie cât mai obiectivă și empatică asupra evenimentelor și a oamenilor implicați. Astfel, ne dorim să venim în ajutorul vostru cu câteva informații obiective pentru a înțelege mai bine evenimentele recente și pentru a învăța din ele.

 

Cu cine te întâlnești la webinar?

Vorbitorii webinarului sunt doi Americani care au trăit în acest context și ne pot oferi claritate în informațiile vehiculate:

Dana Bates – Fondator și directorul executiv al Fundației Noi Orizonturi. Dana s-a mutat din America în România în 1999 împreună cu familia sa, punând bazele primei tabere de educaţie prin aventură din România – Tabăra VIAŢA. În 2000, a înfiinţat Fundaţia Noi Orizonturi, lansând un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT. De asemenea, este profesor la două universităţi americane, Northwestern (Iowa) şi Gordon College (Wenham, Massachusetts) şi Director al Programului Romania Semester.

Ben Frentsos – este specialist în dezvoltarea de programe pentru tineri în cadrul Universității din Montana, localizată în Bozeman, SUA. Din 2008 până în 2011 a fost voluntar Peace Corps în România, predând limba engleză într-un sat din Maramureș. Ben locuiește cu familia sa în Cluj și acum lucrează în colaborare cu Consiliul Național 4-H, pentru dezvoltarea unor activități de afterschool în România.

Jack Organ este educator prin metodologia învățării experențiale de 12 ani. El a lucrat la Fundația Noi Orizonuri în perioada 2013-2018 ca asistent director la Tabăra VIAȚA. Acum locuiește in Philadelphia, SUA și lucrează ca și coordonator de programe la Outward Bound Philadelphia. În timpul lui liber îi place să iasă la alergat cu prieteni, să citească de plăcere și de învățat, să facă pâinea cu maia și să fie un vecin cât se poate de bun.”

Dă-ți o șansă să deschizi #NoiOrizonturi!

Webinarul este în limba engleză și este recomandat atât adolescenților cât și adulților (de la 14 ani).

Vă puteți înscrie până Miercuri dimineață, ora 10.00, completând acest formular online. În urma înscrierii vom reveni cu link-ul de acces pentru ZOOM.

 

#NoiOrizonturi

 

 

 

Contact

Sediul Central Lupeni

 

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

 

comunicare@www.noi-orizonturi.ro

 

 

0254 564 471