fbpx

Înscrie-te la Atelierele Perspective: despre mine, despre lume

9 iulie 2020

Dragi #CampioniaiPlanetei,

Pentru că ne-am adunat în această comunitate cu același scop – de a învăța împreună și de a face lumea un loc mai bun, am pregătit pentru voi pe parcursul a două săptămâni, în perioada 15- 24 iulie, o serie de ateliere interesante și interactive care să vă aducă noi perspective referitoare la lumea înconjurătoare, precum și teme legate de dezvoltarea voastră personală.

Atelierele sunt în limba engleză și vor fi susținute de experți din diferite țări precum: Jamaica, Macedonia, Pakistan, Peru, etc! Așadar, sunteți așteptați să vă înscrieți la orice atelier până în data de 10 iulie, în funcție de tema de interes/obiective personale de învățare.

Pot participa atât tineri de gimnaziu, cât și de liceu.Locurile sunt limitate și vor fi distribuite în ordinea înscrierilor. Formularul de înscriere poate fi accesat aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4GnaI5lhmbGKsXKGqdYHc2wLEhL8_k9HehIqyWp3UHs33NQ/viewform

Atelierele sunt organizate de Tiberiu Nica în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi. Tiberiu a fost lider și coordonator IMPACT, are o experiență de peste 10 ani în domeniul ONG fiind voluntar, lucrător social și manager de proiect pentru mai multe organizații din România. Tiberiu este bursier Community Solutions Programe 2019, implementat de IREX cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA.

Te așteptăm la ateliere pentru a deschide #NoiOrizonturi!

 

Hai să participi la un schimb de tineri…online România – Pakistan. Te-ai întrebat vreodată cum trăiesc alți tineri de pe alte continente? Ce fac într-o zi din săptămână? Acum ai ocazia să afli. (Aproape) două ore în care vei avea ocazia să vorbești despre România, să prezinți ce îți place, să afli (cu surprindere poate) că tineri din Pakistan se confruntă cu probleme asemănătoare cu ale tale și că mai multe minți la un loc pot crea soluții.
Locuri disponibile: 10

Nizat Ahmed (Pakistan) este lider comunitar care lucrează pentru promovarea păcii, toleranței și diversității în cadrul comunităților marginalizate. Nizar este bursier Community Solutions Programe 2019. Program implementat de IREX cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA.

 
 

Oare cum se desfășoară TedX în Kazahstan? Cum o fi să te pregătești să vorbești în fața a 100 de persoane? Dar a 200 de persoane? 😊 Știi care este povestea ta?

Layla va încerca pe parcursul atelierului să faciliteze întâlnirea ta cu povestea pe care o ai de spus. Fiecare dintre noi are o poveste de spus și eat e poate ajuta să începi să o descoperi.
Hai la atelier dacă vrei să înveți trucuri care să te ajute atunci când trebuie să vorbești pentru un public, să împărtășești povestea ta cu ajutorul unor instrumente prezentate de ea și să primești un feedback într-un mediu sigur despre modul în care prezinți în public (online în cazul ăsta)

Layla este coordonatorul TedX din Aktobe, Kazahstan și trainer de public speaking. A pregătit peste 3000 de oameni să nu mai fie emoționați atunci când vorbesc în public. Plănuiește să-și deschidă un centru de servicii pentru tineri prin care să le ofere ateliere de gândire critică și leadership. Layla este bursier Community Solutions Programe 2019. Program implementat de IREX cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA.

Locuri disponibile: 20

Te-ai întrebat vreodată cu ce te ajută ca oamenii politici să fie transparenți? Este bine să știi, ca cetățean, pe ce sunt cheltuiți banii tăi? Cu ce te ajută pe tine să ai acces la aceste informații?
Fortesa îți va arăta metode și tehnici pe care poți să le folosești pentru a urmări ce fac autoritățile publice cu banii noștri. Ea va vorbi și despre modalități de mobilizare digitală care ajută în viața de zi cu zi pentru crearea unei societăți democratice bazată pe respectarea drepturilor omului.

Fortesa este asistent de cercetare la Democracy Lab, organizație non-profit care urmărește să întărească valorile democratice în Macedonia de Nord și zona Balcanilor.

Locuri disponibile: 20

Olivia Shaw este lucrător comunitar în Jamaica cu o experiență de peste 5 ani în management de proiect și dezvoltare comunitară. Ea va avea o prezentare despre cultura jamaicană și efectele asupra violenței de gen. Ne va ajuta să înțelegem o altă cultură și cum însușirile ei pot să aibă un efect în viața de zi cu zi .

Olivia Shaw a creat Women of Destiny – organizație comunitară care oferă un spațiu sigur pentru femei marginalizate și le împuternicește să fie membri activi ai societății.

Locuri disponibile: 20

Fiecare dintre noi are o poveste care ne ajută să apreciem lumea din jurul nostru şi să o percepem prin filtrul experienței noastre Hai să vezi cum poți să folosești imagini și cuvinte pentru a spune o poveste care să atragă.

Cu ajutorul unor tehnici-jocuri folosite în teatru vei conștientiza cum felul în care vorbim influențează modul în care scriem. Vei vedea, de asemenea, cum poți să creezi un jurnal bazat pe imagini, muzică și cuvinte. Ne vom bucura împreună dacă vei alege să împărtășești cu noi un exemplu al modului în care scrii și povestești.
Cum să folosești improvizația prin scris ca să îți dezvolți abilitățile creative, să afli mai multe despre alți oameni și să-ti îmbunătățești modul în care te exprimi, sunt doar câteva abilități pe care le vei deprinde la atelierul….
Candice Andrews ajută tinerele din Trinidad&Tobago să-și conștientizeze valoarea ca oameni și locul în societate prin folosirea metodelor educative din teatru.

Locuri disponibile: 20

Cum să utilizezi fotbalul pentru a promova egalitatea de gen? Sună interesant? Thalia ne va vorbi despre experiența ei cu Ligas Femeninas F7, o intreprindere socială care a devenit cel mai mare liga/circuit de fotbal pentru femei din Peru. Prin activitivitățile create și implementate a împuternicit peste 4000 de femei folosind un sport care este în mod tradițional asociat cu bărbații.

Thalia este avocat specializat în dezvoltare sustenabilă. Din 2017 este Director de Parteneriate Strategice pentru Ligas Femeninas F7

Locuri disponibile: 20

A conduce fără a avea autoritate?! Așa zice facilitatorul nostru Ahmed Sabir din Bangladesh. El te va ajuta să înțelegi cum poți să-ți exersezi abilitățile și competențele de lider din orice poziție te-ai afla. Modelul pe care ni-l prezenta se numește „Four players” și ne arăta că poziția în societate sau grup nu înseamnă că nu poți fi lider sau să influențezi deciziile care se iau la anumite nivele.

Ahmed Sabir este trainer și manager cu o experiență de peste cinci ani în lucrul pe proiecte de dezvoltare comunitară în Bangladesh și SUA. Are experiență în crearea de campanii, facilitarea de traininguri, lucrul cu tinerii, design și management de proiect

Locuri disponibile: 20

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@www.noi-orizonturi.ro

0254 564 471