Vânătoarea de comori
26 ianuarie 2021

De câte ori ați auzit că la sat este plictisitor și nu ai nimic de făcut, de parcă doar orașul găzduiește activități interesante? Ei bine, depinde prin ce lupă privești VIAȚA la țară, cât de mult îți dorești să o descoperi cu adevărat și ce anume stă ascuns în farmecele ei.
În primul sezon al programului, am provocat învățătorii și profesorii să construiască pentru elevii lor o activitate de explorare a comunității care să se finalizeze cu o expoziție virtuală dezvăluind astfel și altora frumusețile locurilor în care trăiesc. După prima rundă, am primit 14 proiecte finalizate. A fost un balsam pentru suflet să vedem ce secrete și îndeletniciri necunoscute așteaptă să iasă la lumina în fiecare dintre cele 14 muzee virtuale pe care le-am vizita.
Am crezut că va fi simplu, însă s-a demonstrat a fi cam dificil să jurizăm proiectele echipelor care au acceptat provocarea. Uneori am fost absorbiți cu totul de ceea ce descopeream și am fost nevoiți să reluăm călătoria virtuală, să ne punem ”ochelarii evaluatorului” și să reluăm treaba, privind-o cu ochi mai critici. Chiar și atunci, uimirea s-a așternut pe fețele noastre și aprecierea a fost sentimentul comun, care ne-a învăluit pe toți. Apreciere simțită atât pentru locurile vizitate online, dar și pentru munca și eforturile depuse de echipele care au acceptat provocarea.
Iată, mai jos proiectele coordonate de 14 învățători și profesori care au implicat 177 de elevi, în calitate de învățăcei-promotori ai locurilor în care trăiesc. FELICITĂRI tuturor!
În anul școlar 2020-2021 organizăm trei runde de vânătoare de comori și la fiecare dintre ele premiem cele mai reușite materiale de documentare realizate dar și cea mai frumoasă muncă de documentare.
Așadar:
Pentru cele mai bune materiale de documentare, premiem echipa doamnei învățătoare Chivulescu Liliana Daniela. Muzeul virtual Picior de Munte, jud Dâmbovița se remarcă printr-o serie de imagini, înregistrări video și povești ce nu te lasă să îți ridici ochii din ecran și te atrag, ca un magnet, prin curiozitățile cuprinse.
Muzeu virtual Picior de Munte, coordonator Chivulescu Liliana, prof. Învățământ primar
Premiul pentru cea mai frumoasă muncă de documentare merge către echipa coordonată de doamna profesor Boboca Ana Luiza. Muzeul virtual Cozmești, jud Iași ne-a fermecat cu o galerie elegantă și autentică, atât de bine structurată și acaparantă, încât ne-a făcut să ne pierdem pe aleile virtuale și să ne lăsăm cuceriți de viața satului în care trăiește.
Muzeu virtual Cozmești, jud Iași, coordonator profesor Boboc Ana Luiza
Nu vă descurajați. Mai urmează încă 2 runde de vânătoare de comori și chiar azi dăm START-ul celei de-a doua sesiuni de provocări.
Aici regăsiți toate informațiile necesare pentru a destăinui secretele locurilor în care trăiți, iar până în 19 februarie aveți timp să organizați clasa de elevi, să cutreiere ulițele și străzile satelor, pentru a parcurge punctele de control cuprinse în vânătoarea de comori.
Nu țineți satul doar pentru voi. Divulgați-l, documentați-l și dați-l mai departe și altora, parcurgând împreună o călătorie de cunoaștere, atașare și promovare a patrimoniului local.
Noi Orizonturi
Inițiative
Vreau să mă implic
Contact
Sediul Central Lupeni
Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca
comunicare@www.noi-orizonturi.ro