fbpx

Gata. Am încheiat și runda 3 a vânătorii de comori VIAȚA la țară.

 

7 aprilie 2021

Cu aceasta, am finalizat și sezonul de toamnă – iarnă cuprins în proiectul VIAȚA la țară. Suntem melancolici, dar și împliniți. Vom pune în sertarul cu reușite această ideea de treasure hunt, însă vom încerca să nu lăsăm praful să se așeze pestea ea, căci așa am învățat în experiența împărtășită cu voi.

 

Curajoșii din ultimul front

Curajoșii din runda 3 a vânătorii de comori au fost cei care au reușit să își canalizeze energia chiar și pe ultima sută de metri. Am întâlnit și persoane care au mai încercat experiența, dar pentru majoritatea vânătoarea de comori a reprezentat o noutate sau momentul în care și-au făcut curaj să o pună în practică.

 

Vă prezentăm galeriile virtuale, coordonate de 7 cadre didactice, care au antrenat simțurile a 111 de elevi, prin implementarea rundei 3 a vânătorii de comori VIAȚA la țară.

Coordonator

Localitatea/comuna/satul

Județul

Numărul elevilor implicați

Muzeul virtual

Prof. Oprică Isăilă Ruxandra

Sânpetru

Brașov

10

https://www.artsteps.com/view/601ced851671ac4d08cd1512

Prof. Costantea Camelia

Viișoara și Urca

Cluj

22

https://www.artsteps.com/view/60606adc3b1d43accf70fc07

Prof. Pop Constanța

Feldru

Bistrița Năsăud

18

https://www.artsteps.com/view/60620fec4c257ec0f23cd6c9

Coordonator Asociația ”Vatra cu idei”, dna. Rădulescu Daniela

Nicolae Bălcescu

Vâlcea

30

https://www.artsteps.com/view/605a47ed62c39697ee46a8d9

Prof. Verdesescu Buzila Mirela

Panaci

Suceava

8

https://www.artsteps.com/view/60631cc1d414af9a0062b08f?currentUser

Învăț. Grigor Dorina

Sighetul Marmației

Maramureș

14

https://www.artsteps.com/explore?search=locul

Prof. Mateș Ionela Cristina

Hălmagiu

Arad

6

https://www.artsteps.com/embed/60182752d29e0c67fdbf7e46/560/315

 

Cine a câștigat?

Nici de această dată nu ne-a fost ușor să alegem câștigătorii. Am avut parte de punctaje apropiate și fiecare evaluator a avut galerii preferate. Iată cine ne-a cucerit și ne-a convins să le oferim premiile.

 

Pentru cele mai bune materiale de documentare, am fost cu toții de acord că premiul merită să plece spre doamna prof. Verdesescu Buzila Mirela, cu muzeul creat pentru comuna Panaci, jud. Suceava. Materialele utilizate în galeria virtuală sunt autentice, surprind ceea ce este special în fiecare punct de control și reflectă simțurile trezite prin vânătoarea de comori realizată. Acestea redau autenticul comunei și originalitatea echipei de vânători.

Muzeul virtual comuna Panaci, jud. Suceava, coordonator prof. Verdesescu Buzila Mirela

În ceea ce privește cea mai reușită muncă de documentare, mărturisim că ne-a fascinat muzeul doamnei Rădulescu Daniela, realizat pentru comuna Nicolae Bălcescu, din județul Vâlcea. Galeria creată îmbină simplitatea cu naturalețea, dar păstrează și un iz autohton, prin compartimentarea sa și materialele expuse. Este o adevărată plăcere pentru ochi și suflet să fii un vizitator virtual al acestui muzeu.

Muzeul virtual comuna Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, coordonator Asociația ”Vatra cu idei”, dna. Rădulescu Daniela

Ce a însemnat pentru noi sezonul de toamnă – iarnă?

Am început cu emoții. Nu știam câte persoane vor fi dispuse să coordoneze echipe de elevi, în timp de pandemie. Surpriza a fost să vedem că de fapt oamenii erau nerăbdători să pună în practică un set de activități care îi scot în aer liber și îi determină să lucreze în echipă. Așadar, ceea ce inițial ne-a trezit incertitudine, s-a transformat rapid în entuziasm și bucurie.

 

A fost minunat să vedem cât de mult s-a extins acest program, în câte locuri a ajuns și câți oameni a implicat, de la mic la mare. Mai jos, vă lăsăm ce a însemnat sezonul de toamnă – iarnă în cifre:

  • 410 elevi care și-au explorat și redescoperit comunitatea;
  • 29 de comunități autohtone expuse virtual;
  • 31 de muzee virtuale gata de vizitat;
  • 29 de coordonatori implicați în descoperirea secretele locale;
  • 155 de zile de explorare.

Nu vă putem împărtăși în scris, pe cât de intens ne-am dori, mulțumirea pe care o transmitem tuturor celor implicați. Cu ajutorul lor am reușit să obținem mai mult decât ne-am fi imaginat vreodată printr-o vânătoare de comori pe timp de pandemie. 

O ALTFEL de VIAȚA la țară?

Dacă vă plac activitățile propuse de noi, vă invităm să vizitați pagina de website dedicată programului VIAȚA la țară ALTFEL, un model de implementare a unei Săptămâni Altfel în natura înconjurătoare. Acesta implică mutarea procesului de învățare în aer liber, parcurgând un program în 5 pași menit să țină copiii angajați și implicați în activități practice. Astfel, veți parcurge împreună 5 ateliere zilnice de aproximativ 3 ore/atelier/zi, prin intermediul cărora elevii vor explora, culege, procesa și marketa plantele medicinale care cresc în vecinătatea comunității în care locuiesc.

Contact

Sediul Central Lupeni

 

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

 

comunicare@noi-orizonturi.ro

 

 

0254 564 471