fbpx

2020 – „Anul în care am exersat ceea ce predicăm”

19 aprilie 2021

Când a chemat-o directoarea școlii în cancelarie acum 11 ani, la o „prezentare”, Ramona Cîmpean nu bănuia că-și va întâlni vocația. Era în al doilea an de învățământ – preda geografie la Liceul de Protecție a Mediului din Cluj – și era dornică „să facă” lucruri. Așa că a spus imediat „da” ofertei pe care a primit-o de la Fundația Noi Orizonturi, pentru un curs de formare în programul IMPACT. Acum, Ramona este cea care face formări la FNO, într-un program care se adresează în principal echipelor de management din școli. Despre 2020 vorbește cu respect, pentru că este anul în care organizația „a avut ocazia să exerseze ceea ce predică, atât în privința valorilor, cât și în privința învățării”.

Cum contribuie programul pe care-l coordonezi la succesul organizației?

Am reușit să ducem modelele FNO în Edu Networks* (un program în care o comunitate de specialiști în educație, business și 114 școli lucrează împreună pentru a face ca peste 64.000 de copii să meargă cu drag la școală). Învățăm sistemul de educație să crească și contribuim la dezvoltarea lui. Transmitem niște principii de lucru. La început, ajutam profesorii – liderii de club IMPACT – să îi sprijine și împuternicească pe elevi; acum îi sprijinim pe directori să facă același lucru cu profesorii din echipele lor. Am dus la un alt nivel modelul nostru. Am mers un pic mai sus ca și intervenție. În plus, ajutăm școlile să se auto-analizeze, să se descopere, folosind tot felul de instrumente pe care noi le-am identificat în programul de școli comunitare. Încurajăm mult managementul școlii să își adune oamenii, să lucreze în echipă, să ia decizii împreună, să construiască planul de acțiune și de dezvoltare a școlii împreună.

Care a fost, în 2020, cea mai importantă schimbare pe care ai sesizat-o?

La nivel de echipă, am observat că suntem foarte adaptabili. Lucrurile pe care le promovăm în afară – flexibilitate în gândire, adaptabilitate, perseverență –  s-au pus foarte frumos în practică și la noi. Programele noastre promovează ceea ce se numește valori în acțiune, iar când a venit momentul critic, am făcut același lucru – ne-am re-ajustat, punând în practică valorile în care credem. S-a văzut că le avem. Cred că ăsta este motivul pentru care le transmitem așa de ușor, pentru că sunt autentice și exersate. La nivel personal, simt că 2020 a fost un an de maxim progres, pentru că am avut ocazia să lucrez și cu părinții și am învățat de la ei o mulțime de lucruri. Nu am avut toate răspunsurile, însă multe au venit de la ei. Și a fost foarte frumos să vezi că oameni de vârste diferite, cu educații diferite, cu experiențe diferite, cu număr diferit de copii, învață unii de la alții. Întotdeauna răspunsul poate fi la celălalt.

Cum se întâmplau înainte lucrurile?

Înainte de 2020, parcă era mai simplu. Aveam niște metode și niște principii de lucru foarte clare – știam că mergem, relaționăm, suntem simpatici, ne înțelegem. E altceva când ești lângă om, îți vede emoția din zâmbet, îți simte căldura. Și îl poți motiva, pentru că îl simți. Când a intervenit ecranul între noi, lucrul acesta s-a rupt. Ne-am conectat mai greu. Și atunci a trebuit să compensăm cu alte lucruri. A trebuit să facem procese mai de calitate, restructurate, inclusiv ca timp. De exemplu, înainte pandemie făceam autoanaliza, față în față, într-un proces care dura trei ore și jumătate. Acum, am reușit să reduc procesul la două ore. Foarte bine targetat, cu întrebări protrivite. Am reușit asta pentru că m-am înscris la un curs de coaching care m-a ajutat să-mi adaptez stilul de lucru. În timpul cursului, mi s-au rupt foarte multe din blocajele pe care le aveam, iar acum reușesc să le identific și la oamenii cu care lucrez, iar asta ajută să ne aliniem un pic altfel. Și, deși nu mai e același context, rezultatele nu au scăzut. Ceea ce arată că învățarea a avut sens. 2020 a fost un an de învățare nu doar pentru mine, ci pentru toți colegii mei. Doar învățând ceva nou poți să depășești o situație cu care nu te-ai mai întâlnit. Și am observat că dacă noi facem un pas, și oamenii de lângă noi fac un pas.

Crezi că se va păstra în viitor disponibiliatea asta la adaptare și apetitul pentru învățare?

La noi în organizație și la cei cu care lucrăm, da. Pentru că de câte ori ne întoarcem la oamenii cu care am lucrat, îi vedem la fel de frumoși, capabili și dornici să crească. Sunt oameni pe care nu i-am văzut de 5 ani și cu care m-am intersectat acum în școli. Și îi aud cum vorbesc cu ceilalți colegi, ce vocabular au, cum pun problema, cât sunt de receptivi, cum îi încurajează pe ceilalți. Se vede stilul IMPACT, se vede că au interiorizat și transferă natural modelul. Oamenii care au trecut prin mâinile noastre și cu care am petrecut suficient timp au devenit oameni resursă.

Ce ai recomanda altor ONG-uri din domeniul educației în aceste vremuri tulburi?

Să se adapteze mai bine nevoilor oamenilor cu care lucrează, să le ofere sprijin din toate punctele de vedere. Pentru că, poate mai mult decât resurse financiare, materiale sau intelectuale, ei au nevoie de oameni care să le stea alături. Și dacă poți să-i ajuți să-și schimbe mind-set-ul, cât de puțin, ai făcut un pas în plus. Mai departe se descurcă, își vor găsi resursele, dar au nevoie să fie sprijiniți să înțeleagă ce nu merge. Este important ca ONG-urile să investească în indivizi, nu în activități. Dacă lași în urmă niște oameni schimbați, care au altă percepție, altă viziune și, poate, alte abilități, te asiguri că cineva continuă să construiască. Fiecare om contează. 

*În Edu Networks, Ramona Cîmpean este coordonator de cluster (o rețea de școli care lucrează împreună ca să se dezvolte) și răspunde de clusterele Valea Jiului și Bistrița.

Articol realizat de Elena Nicolae 

Un an 2020 mai provocator ca niciodată pentru educația copiilor noștri. Avem acum nevoie de fiecare strop de ajutor. Susține activitățile Fundației Noi Orizonturi și direcționează gratuit 3,5% din impozitul pe venit din anul 2020 pentru a face în continuare o diferență pozitivă în dezvoltarea copiilor și tinerilor.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245