fbpx

Înscrie-te la Premiul regional pentru PRACTICI EFICIENTE de SERVICE-LEARNING

24 mai 2021

Suntem încântați să vă invităm să participați la a doua ediție a Premiului Regional pentru Practici Eficiente de Service-Learning, menit să identifice și aprecieze munca instituțiilor educaționale care desfășoară proiecte de Service-Learning, promovând cetățenia activă a tinerilor și integrând învățarea curriculară a elevilor cu acțiuni de Service-Learning, în beneficiul comunității.

Știm că educația de calitate nu presupune simpla transmisie a unui conținut academic, ci necesită formarea elevilor în participarea democratică, centrarea pe ameliorarea învățării și a calității vieții comunității. Comitetul Premiului Regional va evalua toate proiectele înscrise și va oferi feedback și sugestii pentru ameliorare și optimizare.

În acest scop, Organizația Internațională „Interactive Open School” (MIOS) și partenerii din cadrul Rețelei de Service- Learning din Europa Centrală și de Est (Rețeaua CEE SL), cu susținerea Centrului Latino-American pentru Service- Learning (CLAYSS) invită toate școlile și organizațiile din învățământul primar și secundar: gimnazial și liceal / profesional-tehnic care inițiază și implementează proiecte de Service-Learning să se înscrie în cursa pentru cel de-al doilea Premiu Regional pentru Practici Eficiente de Service-Learning.

SCOPUL ACESTEI INIȚIATIVE:

✓ Colectarea și sistematizarea practicilor de Service-Learning care le permit elevilor să își lărgească orizontul de învățare și să se dedice transformării comunităților lor, alături de alți actori sociali
✓ Aprecierea școlilor care integrează mai bine învățarea curriculară a elevilor cu acțiuni / servicii menite să
îmbunătățească viața comunităților lor
✓ Crearea vizibilității pentru profesorii care se dedică implementării practicilor de Service-Learning menite să amelioreze calitatea educației și incluziunea, ceea ce ar putea duce la transformare socială, și pentru elevii a căror traiectorie educațională este orientată spre cetățenie activă
✓ Promovarea și diseminarea unui culturi bazate pe participare, servicii și implicare cetățenească
✓ Oferirea de feedback pentru proiectele înscrise și evaluate, inclusiv asistență tehnică, sugestii bibliografice și materiale de formare

CERINȚE DE BAZĂ:

Premiul Regional pentru Practici Eficiente de Service-Learning este deschis tuturor școlilor publice, private sau sociale care desfășoară și întreprind proiecte de Service-Learning în următoarele țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, România, Serbia și Slovacia, din învățământul preuniversitar, în toate modurile de predare recunoscute.

PREMIEREA SE VA FACE DUPĂ CUM URMEAZĂ:

– $1.000 Premiul I;

– $750 Premiul al II-lea;

– $500 Premiul al III-lea, bani meniți să fie folosiți pentru continuarea proiectelor de Service-Learning din comunitățile dumneavoastră.

Fiecare țară participantă va acorda mențiuni de onoare semifinaliștilor sub forma unui Certificat de Apreciere, semnat și ștampilat de partenerii Rețelei CEE SL, MIOS și CLAYSS. Toate proiectele educaționale trebuie înscrise prin Formularul de înscriere specific Premiului Regional pentru Practici Eficiente de Service-Learning.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să fi fost implementate eficient în anii școlari 2019/20 sau 2020/21 și să fi fost încheiate înainte de 30 iunie 2021. Informațiile din formular trebuie să fie suficient de detaliate pentru a descrie în întregime toate aspectele proiectului. Instituțiile trebuie să atașeze orice alte materiale pe care le consideră relevante pentru o mai bună înțelegere a proiectului.

Detaliile pentru aplicație

Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 15 iulie 2021. 

Formularul de aplicație se poate downloada de aici.

Citește Termenii și Condițiile.

 

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara
Ne găsiți și în Cluj-Napoca.

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245