fbpx

Arhitecții Educației

Cursuri, evenimente și resurse pentru #ProfiiAltfel

Arhitecţii Educaţiei sau #ProfiiAltfel

Prin programul Arhitecții Educației oferim profesorilor din România informații, idei și instrumente prin care munca fiecărui profesor să fie cât mai eficientă și sustenabilă.

Profesorii – Arhitecți sau #ProfiiAltfel sunt cei care schițează planurile viitoarei „construcții” în funcție de nevoile elevului (cine este, ce nevoi de dezvoltare are, care sunt barierele sale personale) și de factorii obiectivi (armonizarea cu cerințele pieței de muncă, resursele disponibile, standardele de învăţare etc).

Ce oferim?

Peste 1000 de profesori participă anual la cursurile noastre de formare. Vezi aici toate detaliile.

Conferințe pentru profesorii care doresc să îmbunătățească actul de predare. Află mai multe.

Resursele pot fi accesate gratuit de profesorii din România. Vreau și eu resurse educaționale.

Înscrie-te la evenimentele noastre

Organizăm evenimente pentru profesori, directori, directori adjuncți și actori din educație. 

Aha-uri de profesori

Educatorii și școlile cu care lucrăm devin exemple pentru cei din jur și promotori ai unei schimbări pe termen lung

„Am învățat că pot fi un altfel de profesor iar disciplina pe care o predau poate fi o altfel de chimie. Momentul meu de aha a fost când am realizat că, dincolo de a fi profesor, eu vin la clasă cu tot bagajul meu emoțional – pot fi bun, blând și ferm (…).

Am aplicat jocul în diferite momente ale lecției – la început, pe parcurs sau la sfârșit, urmat de procesarea experienței trăite și asigurarea unui posibil transfer în viața reală.

Relația mea cu elevii a devenit mai apropiată. Jocurile propuse, chiar dacă unele foarte simple, le-au stimulat interesul, au lucrat cu plăcere, s-au transformat din spectatori în actori, s-a redus gradul de oboseală, au devenit mai atenți”

Mirela Oancea

Profesor de chimie, Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Hârlău, județul Iași.

„Înainte de a începe cursul de formare îmi stabilisem, în linii mari, tema lucrării pentru obținerea gradului didactic I.  Îmi doream să antrenez abilitățile de viață și emoționale ale copiilor. Voiam să fac acest lucru utilizând metode care să mă ajute să am acces cât mai mult la emoțiile copiilor și mai puțin la partea rațională.

Dorința mea mare era să fac acest lucru într-un mod cât mai accesibil și mai util copiilor, iar acest curs a venit la momentul potrivit. Astfel lucrarea mea a căpatat contur, iar eu am primit ceea ce îmi doream.

Referitor la relația mea cu elevii, pot spune că am observat unele schimbări în special la orele de cultură civică, unde materia este destul de dificilă, iar abordarea mea era una strict bazată pe didactica și metodica clasică. Acum copiii înțeleg mai ușor conceptele și le aplică cu mai multă ușurință în manifestarea comportamentelor civice”

Ionela Oghină

Profesor consilier școlar, Școala Gimnazială „Petru Rareș”, Hîrlău, Iași

„În urma acestui curs mi-am schimbat radical modul de a mă raporta la procesul de predare. Deși știam cât de importantă și valoroasă este pentru elevi învățarea prin experiență, a fost prima dată când mi s-a oferit un model clar și foarte atractiv și pentru mine și pentru copiii de a face acest lucru. De aceea, după curs, îmi gândesc demersul didactic cât pot de mult folosind elemente ale învățării prin experiență. 

 

Mă folosesc în special de joc, deoarece se potrivește la orice tip de lecție la disciplina limba engleză. Dacă la început elevii au fost uimiți și nu au înțeles de ce „ne jucăm” atât de mult în timpul orei și nu mai suntem așa de „serioși” cum ar trebui să fim la oră, în timp am primit tot mai des cereri de la ei „să ne mai jucăm”, după ce au înțeles că jocul nu e doar joc, că prin joc învață mai ușor și foarte mult unii de la alții, interacționând și experimentând.

Sucilea Cătălina

Profesor limba engleză, Școala Gimnaziala nr 4 Bistrița

Și tu poți deveni un profesor arhitect!

Newsletter

Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră.

Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara
Ne găsiți și în Cluj-Napoca.

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245