fbpx
Fii Elevul Campion!
Inspiră tinerii din România să înceapă schimbarea
Powered by

Inspiră-i și pe alții

În cadrul concursului #CampioniiPlanetei am invitat elevi să creeze materiale care să inspire elevii din toate școlile din România să înceapă schimbarea.

FEi au fost exemplul și au demonstrat cum o materie / informație / idee din școală poate fi conectată la unul dintre cele 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Tinerii au schimbat alți tineri să schimbe un comportament pentru a fi mai responsabili și să devină și ei Campioni ai Planetei.

Nu contează în ce clasă sunt, vocea lor contează!

Contribuie și tu la Obiectivele de dezvoltare a Planetei
Pentru a crea o lume mai sustenabilă și pentru a contribui la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, fiecare dintre noi trebuie să facem schimbări mai mici sau mai mari. Aceste schimbări necesită cunoștințe, abilități, valori și atitudini care să sprijine aceste eforturi.

1

Învață!
2
Acționează!
3
Dă mai departe!
1. Învață
Cum conectăm probleme, texte și idei din curriculumul școlar la experiențele din viața de zi cu zi prin explorarea legăturilor dintre ele? În acest pas, te invităm să:

A. Învață despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

B. Conectează ce ai învățat cu un subiect dintr-o disciplină care te pasionează

Alege ceva ce ai citit, discutat sau învățat în școală. Poate fi o operă literară, un eveniment din istorie, un concept din educație civică, un fenomen științific sau altceva în întregime. Poate fi la fel de mic ca o poezie sau la fel de mare precum Revoluția industrială.
2. Acționează

Acțiunile individuale sunt importante. Micile schimbări din viața ta pot face diferențe mari. Alege să faci o mică schimbare în viața ta prin care să contribui la unul dintre cele 4 ODD-uri.

Multe lucruri se pot face în jurul casei și la școală și nu presupun mult efort, dar au un impact pozitiv.

3. Dă mai departe

Tinerii au conectat experiențele de învățare din școală și propriile lor cercetări și au inspirat și alți elevi să vadă școala ca un spațiu în care învățăm să devenim Campionii Planetei!

Cum au făcut asta?

l

Articole

Vlog

Podcast

Prototip

Vezi câștigătorii

N

Am primit în total 22 de aplicații eligibile de la elevi din clasa a 3-a până în clasa a 11-a semn că indiferent de vârstă sau regiune, ceea ce învățăm și ceea ce ne preocupă, poate avea efecte la un nivel global.

N

Aplicațiile au fost evaluate în baza unor criterii prestabilite și făcute publice în anunțul concursului. Fiecare aplicație a fost evaluată de către două persoane, membri IMPACT, #CampioniaiPlanetei:  Ana-Maria Păuleț (IMPACT Special, Pașcani) și Ștefania Menchiu (IMPACT Hope 4 Life, Râmnicu Vâlcea).

N

În urma evaluării au fost selectați 9 elevi, campioni ai planetei, care au respectat condițiile concursului, iar prin ceea ce au contruit ei au reușit să ne inspire și pe noi.

N

Cei 9 elevi vor primi ca premii: căști, boxe portabile, mini aparate foto sau kindle, la alegere.

Calendarul Competiției

Înscrierea aplicațiilor

2 aprilie – 1 iunie

Jurizarea aplicațiilor

1 iunie – 12 iunie

Anunţarea câştigătorilor

15 iunie

Interviuri cu elevii câștigători

15 iunie – 1 iulie

Publicarea online a materialelor

1 iulie

Tabăra „Campioni ai Planetei”

16 august – 21 august
Campanie realizată împreună cu

Alege schimbarea

Dacă ești interesat de a duce unul dintre programele noastre în comunitatea ta, contactează-ne direct.
Newsletter
Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră. Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara
Ne găsiți și în Cluj-Napoca.

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245