fbpx
Fii Profesorul Campion!
Inspiră elevii din România să înceapă schimbarea
Powered by

Profesorii Campioni care inspiră

În cadrul concursului #CampioniiPlanetei am invitat profesori din orice nivel de școlarizare să propună planuri de lecție care să ajute elevii să „vadă” conexiunea între ceea ce se învață la clasă și contribuția la oricare dintre cele 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Scopul unei astfel de lecții este să inspire elevii să adopte cel puțin un comportament care contribuie pozitiv la bunăstarea planetei, devenind astfel Campionii Planetei!

Ei sunt #ProfesoriiCampioni!

Contribuie și tu la Obiectivele de Dezvoltare a Planetei

Pentru a crea o lume mai sustenabilă și pentru a contribui la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, fiecare dintre noi trebuie să facem schimbări mai mici sau mai mari. Aceste schimbări necesită cunoștințe, abilități, valori și atitudini care să sprijine aceste eforturi.

1

Învață!
2
Acționează!
3
Dă mai departe!
1. Învață

Conectează-te la nevoile planetei. (Re)Descoperă cel puțin 4  dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) la care contribuim anul acesta. În acest pas, te invităm să:

Înveți despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă
2. Acționează

-Alege un conținut specific și relevant materiei pe care o predai. Poate fi o operă literară, un eveniment din istorie, un concept din educație civică, un fenomen științific sau cu totul altceva. Poate fi la fel de mic ca un sonet sau la fel de mare ca un eveniment de talie mondială precum Revoluția industrială.

Găsește conexiunile cu unul dintre cele 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) și imaginează un plan de lecție care răspunde la următoarele întrebări: Ce relevanță are conținutul propus pentru unul dintre cele 4 ODD-uri? De ce este important ca fiecare elev să contribuie la cele 4 ODD-uri? Ce pot face elevii cu cele învățate la școală pentru a deveni Campionii Planetei?

3. Dă mai departe

aaProfesorii au înscris planul de lecție în concursul „Campionii planetei” și au inspirat alți profesori să facă același lucru. Cele mai bune 10 planuri de lecție vor fi premiate și promovate.

 

Un plan de lecție campion!

Profesorii au avut libertatea să aleagă forma planului de lecție, dar mai jos sunt câteva sugestii care să te ajute să creezi un plan de lecție cu adevărat bun:

 

Varietate

Fiecare activitate de învățare sprijină și ușurează înțelegerea unor concepte, fără să facem apel la repetiții excesive sau activități monotone, exemplele pot fi oferite din surse diferite, activitățile pot fi abordate într-o diversitate de moduri și chiar recapitularea poate fi adesea utilă într-o formă schimbată.

Structură clară

Lecția cuprinde părți clar marcate; nu este o simplă colecție de activități neconectate, ci acestea se succed într-o ordine logică, informațiile fiind sistematizate și facil de conectat cu alte conținuturi predate în școală. Forma unei lecții bine construite va fi la fel de evidentă ca și cea a unui argument logic.

Unitatea ideii

Lecția este guvernată de obiective de învățare clar definite și contribuie la dezvoltarea unei competențe anume. Se poate urmări ușor și gradual modul în care se facilitează înțelegerea, aplicarea, dar și transferul unui concept în alte contexte. La final elevul poate folosi conceptul, dar îl integrează în alte structuri mai complexe.

Proporția și simetria

Fiecare parte este tratată proporțional cu importanța sa și iese în evidență în consecință. Nu există o digresiune fără intenție în chestiuni irelevante, nici o dezvoltare excesivă a unei porțiuni a lecției și grăbirea alteia. Da, și evaluarea are nevoie de timp special alocat.

Vezi câștigătorii

N

Totul începe cu un plan bun de lecție

De aceea, am provocat profesorii din România să creeze în mod explicit conexiuni între unul dintre cele 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) și competențele și conținuturile cerute în programa școlară.

N

11 planuri de lecție au fost selectate ca fiind câștigătoare. Cei 11 profesori au primit premii în bani în valoare de 1000 Ron, pentru achiziția de abonamente la instrumente online precum Zoom, OpenLearning, Storybirds etc

N

Planul de lecție a fost jurizat pe baza acestor criterii de calitate. Vom lua în considerare pentru competiție doar planurile care respectă toate criteriile!

Calendarul Competiției

Înscrierea aplicațiilor

2 aprilie – 1 iunie

Jurizarea aplicațiilor

1 iunie – 12 iunie

Anunţarea câştigătorilor

15 iunie

Documentarea și interviuri cu profesori

15 iunie – 1 iulie

Publicarea online a planurilor de lecție

1 iulie

Interviuri cu profesorii câștigători

iulie – august

Campanie realizată împreună cu

Alege schimbarea

Dacă ești interesat de a duce unul dintre programele noastre în comunitatea ta, contactează-ne direct.
Newsletter
Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră. Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245