Conferința ArhitecțiiEducației Ediția a III-a

Cluj-Napoca, 17 noiembrie 2018

În acest an, România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire. Un prilej de reflecție asupra tuturor faptelor și situațiilor care au dus la realizarea a ceea ne numim astăzi România, dar și de a ne pregăti pentru viitor.

Sunt mulți factori care trebuie luați în calcul atunci când facem planuri pentru viitor: speranța de viață crește, informația este la un click distanță, LUMEA este la câteva ore distanță, meseriile se schimbă, iar tehnologia devine tot mai mult o parte integrantă din viața noastră.

Am putea să fim tentați să credem că doar competențele digitale vor mai conta, însă cetățenii activi care demonstrează gândire critică și creativă, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a inova, de a opera la nivel global, educați din punct de vedere financiar, buni comunicatori etc. vor fi cei care vor prospera cu adevărat. World Economic Forum a reconsiderat, de altfel, creativitatea ca fiind una dintre primele trei competențe de care vor avea nevoie angajații în 2020 având în vedere avalanșa de noi produse, tehnologii noi și noi modalități de lucru, ceea ce aduce cu sine o schimbare puternică asupra educației pentru viitor.

Rămân astfel o serie de întrebări la care merită să reflectăm în contextul României:

  • Care sunt abilitățile care trebuie dezvoltate astăzi pentru a face față provocărilor de mâine?
  • Cum asigurăm fiecărui copil cadrul favorabil unei învățări de calitate astfel încât să își dezvolte aceste abilități?
  • Care va fi rolul școlii?
  • Cum creștem relevanța învățării în școală?


Pe măsură ce am încercat să răspundem la aceste întrebări, am descoperit că învățarea prin serviciu în folosul comunității (service learning) poate fi o soluție viabilă. Invităm deci toți arhitecții educației să construim o mai bună înțelegere a modului prin care putem să integrăm service learning la clasă. Avem alături de noi invitați din țări cu tradiție în această abordare de organizare a învățării și pregătim ateliere practice, pentru a descoperi concret ce putem aplica și în ce fel.

Participanți: 130 de cadre didactice, traineri, facilitatori și alți profesioniști din domeniul educației
Locație: Cluj-Napoca, Transylvania College
Data: 17 noiembrie 2018 (09.00-18.00)
Organizatori: Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu CLAYSS Latin America și Transylvania College
Invitați speciali: din Argentina, Germania, Lituania, Bosnia&Herțegovina și Kosovo
Taxa de participare: 100 RON + TVA (include acces la eveniment, traducere simultană, pauze de cafea și prânz, kitul participantului).

Partenerii și colaboratorii Fundației Noi Orizonturi (lideri activi IMPACT, VIAȚA, traineri Arhitecții Educației, promotorii și facilitatorii Școlilor Comunitare) au gratuitate la eveniment (50 de locuri, în ordinea înscrierilor). Pentru a obține codul de gratuitate, vă rugăm să scrieți un mail la adresa sorana_pogacean@noi-orizonturi.ro

În cazul în care participarea la conferință este restricționată de capacitatea de a acoperi costurile de cazare, vă rugăm să specificați lucrul acesta. Oferim un număr limitat de burse cadrelor didactice care dovedesc nevoia și dorința de a participa la conferința de anul acesta.

Înscrierile se realizează prin formularul de mai jos:

 

Acest eveniment este realizat

Contact

Sediul Central Lupeni

Bulevardul Păcii, bloc 5, ap. 9

comunicare@noi-orizonturi.ro

 

0254 564 471