loader image

„Viitor electrician” – proiectul care aduce implicarea mai aproape de tineri

17 februarie 2020

„Viitor electrician”, proiectul prin care aducem #NoiOrizonturi în învățământul dual se derulează în parteneriat cu E Distribuție Banat și Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva.

Acest proiect are scopul de a dezvolta valorile morale/trăsăturile legate de caracter în rândul tinerilor din clasa a IX-a (viitori angajați ai E Distribuție Banat), specializarea Electrician Exploatare Centrale, Stații și Rețele Electrice, din cadrul colegiului.

Tinerii implicați în acest proiect iau parte la activități pe parcursul anului școlar 2019-2020, prin derularea a 20 ateliere de dezvoltare personală, organizarea unei întâlniri de 2 zile în Straja pentru conectarea cu beneficiarii și primirea tinerilor din clasa duală în Tabăra VIAȚA, în vara anului 2020. Toți cei 28 elevi au parte de beneficiile suplimentare și de tabăra VIAȚA. 

20 ateliere de dezvoltare personală pentru 28 tineri

Ce au experimentat tinerii până în prezent prin acest proiect?

Până în prezent au avut deja loc 7 ateliere de dezvoltare personală (începând cu octombrie 2019), precum și întâlnirea de cunoaștere și conectare cu beneficiarii proiectului (în perioada 8-10 noiembrie, stațiunea Straja). 

Pe parcursul întâlnirii, elevii au avut ocazia să experimenteze o parte din elementele cuprinse în cursul de frânghii al Taberei VIAȚA, activități care i-au ajutat să învețe despre munca în echipă, susținere, redefinirea succesului, colegialitate și nu numai.

Totodată, tinerii s-au aventurat într-o drumeție nocturnă prin intermediul căreia au descoperit povestea Schitului Straja și a Crucii Eroilor din stațiunea Straja.