loader image

Curs facilitator activități outdoor și adventure VIAȚA

În fiecare vară, îi poți învăța pe copiii și tinerii participanți o mulțime de lucruri care să îi ajute apoi în viață. Vei lucra alături de o echipă cu experiență în Educația prin Aventură și cursuri de frânghii, o echipă profesionistă și distractivă formată inclusiv din voluntari din SUA și Europa.

Descriere curs

Din 2010, când a fost lansat acest curs, FNO a instruit peste 300 de facilitatori, 180 dintre ei lucrând ulterior în VIAȚA – primul program de tabere de educaţie prin aventură din România, lansat în 1999 în stațiunea Straja și extins, ulterior, și în stațiunea Băile Tușnad, de care au beneficiat până acum peste 20.000 de tineri.

La finalul cursului desfășurat participanții primesc o diplomă ce le permite să lucreze ca facilitatori în companii private sau organizații non guvernamentale; să pregătească desfăşurarea activităţilor în centre de vacanţă şi să planifice activităţi zilnice în cadrul unei tabere; să lucreze în domeniul ospitalității atât în țară cât și peste hotare.

Cine

Persoane cu studii medii, vârsta minimă 18 ani;

Persoane care își doresc să învețe în mod practic cum să pregatească desfășurarea activităților în centre de vacanță și să planifice activități zilnice în cadrul unei tabere;

Persoane pasionate de educația nonformală și de lucrul cu tinerii și/sau persoanele defavorizate;

Studenți și masteranzi care doresc o formare profesională actuală și mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă într-un domeniu dinamic.

De ce să urmați acest curs?

1. Pentru că programul VIAŢA a fost proiectat şi construit de liderii mondiali în domeniu – Project Adventure din Statele Unite ale Americii.

2. Pentru că vei experimenta activităţi outdoor – cursul de frânghii la joasă şi mare înălţime, escaladă, orientare cu busola pe un traseu montan – sub directa supraveghere a unor traineri cu experiență de peste 10 ani.

3. Pentru că vei vedea practic ce înseamnă educaţia prin experienţă, rolul şi îndatoririle animatorului de centre de vacanţă, dinamica grupurilor, elaborarea unui proiect de sejur şi multe altele.

4. Pentru că și participanții ne recomandă: „Cursul facilitator activități oudoor și adventure VIAȚA mi-a prins tare bine, pentru că a făcut ordine în tot ce știam până atunci. Cred că am învățat multe lucruri care mă ajută atât în viața profesională, cât și în cea personală, noțiuni despre buget, nevoile participanților sau importanța debrief-ului”, Bianca Doroftei, absolvent promoția 2016.

Detalii curs

Înscriere curs

Fundația Noi orizonturi organizeaza anual cursul de Facilitator Activități Oudoor și Adventure VIAȚA, în perioada 13 – 17 mai 2024, 28 octombrie – 1 noiembrie 2024 sau în momentul în care există minim o grupă de 10 persoane înscrise şi confirmate.

Tarif standard: 2.550 RON (include cazare, 3 mese/zi, materiale de formare, echipament şi organizare pentru activităţile de escaladă, curs de frânghii, orientare cu busola);

Reducere 100 lei/persoană pentru organizațiile care îşi înscriu cel puțin 3 reprezentanti la curs: 2.450 RON;

Reducere 25% pentru colaboratori FNO (lideri, voluntari, etc).

Cum procedaţi:

Pas 1: Completați formularul de înscriere.

Pas 2: Veţi primi un mail de tip confirmare primire înscriere, din partea noastră.

Pas 3: La constituirea unei grupe de minim 10 persoane veţi primi un email de informare care va conţine:

  • data şi ora începerii cursului,
  • informații despre termenul şi procedura de plată.