loader image

Fundația Noi Orizonturi

Inovăm și susținem modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc.

La nivel național, Fundația Noi Orizonturi derulează programe educaționale precum:

Clubul IMPACT

În cluburile IMPACT, copiii își construiesc abilitățile de viață prin participarea la activități reale, conectate la propria lor comunitate.

Tabăra VIAȚA

În taberele VIAȚA îi ajutăm pe tineri să devină cetăţeni responsabili, de încredere, integri şi perseverenţi, capabili să contribuie la propria lor dezvoltare și la binele comun.

Clubul Familiei

O abordare care pune accentul pe sprijinirea părinților și tutorilor astfel încât aceștia să poată fi pentru copiii lor mai buni, mai puternici, mai înțelepți.

Cu ajutorul acestora, începând cu primii ani de grădiniță și până încheie anii de liceu, copiii şi tinerii sunt susținuți în creșterea și devenirea lor ca adulți educați, implicaţi, responsabili şi încrezători în forţele proprii.

Viziunea noastră

O societate în care copiii și tinerii cresc în sol fertil, își împlinesc potențialul și îl folosesc pentru dezvoltarea comunității și lumii în care trăiesc.

Credem în puterea transformatoare a educației experiențiale și în capacitatea educatorilor și a liderilor din organizații și comunități de a sprijini tinerii să devină mai buni, mai puternici, mai înțelepți.

Profesorii cu care lucrăm

Există multe motive pentru care copiii reușesc sau se luptă la școală, dar printre factorii care țin de școală, profesorii contează cel mai mult. Ceea ce știu profesorii și ce fac în fiecare zi la clasă sau extracurricular are un impact enorm asupra rezultatelor elevilor.

Ei sunt educatorii care își extind sfera educațională și asupra părinților, a familiei copilului pe care îl au în clasă, sunt învățătorii care re-învață să îi ajute să citească și să scrie și pe cei mai lenți copii din clasă, sunt profesorii de gimnaziu și liceu care își dedică săptămânal timp pentru a le oferi elevilor contexte de implicare în comunitate.

Ei sunt în primul rând adulții care iubesc necondiționat copiii și care caută, pentru ei, să învețe și să reînvețe, să fie mai buni, mai puternici, mai înțelepți.

Școlile cu care colaborăm

De-a lungul anilor, programele Fundației Noi Orizonturi au ajuns în peste 1000 de școli la nivel național. În fiecare dintre ele, exista la un moment dat o nevoie, era o căutare, pentru care un anumit model de intervenție educațională dezvoltat de Fundația Noi Orizonturi reprezenta o soluție.

Școlile cu care colaborăm sunt școli care știu că rezolvarea problemelor lor presupune în primul rând deschidere și relație cu comunitatea din care fac parte și un colectiv care se așează la masă, pentru a învăța împreună.