loader image

Resurse

Uneori avem nevoie de un strop de inspirație. Fie că ne întrebăm cum poate școala noastră să devină un spațiu pentru învățare relevantă, fie că suntem profesori și căutăm noi metode de folosit la clasă sau în extracurricular, fie suntem lideri IMPACT și ne pregătim pentru primul nostru proiect de Service Learning, aici este locul în care găsești câte un pic din toate.

Fiți curajoși, explorați, testați și reflectați! Învățarea nu are limite…

Comunicare Noi Orizonturi

Aici găsești variante de logo ale Fundației Noi Orizonturi.

Jocuri și exerciții

Aici găsești Resurse Educaţionale experențiale de care ai nevoie în activități extracurriculare sau la clasă! Alege ce îţi doreşti, în funcţie de tematică, obiective, număr de participanţi, durată, sau domeniu. Sau, poți să le cauți după titlu sau cuvinte cheie.

Service Learning în clasă

O suită de materiale aplicative pentru cei care doresc să abordeze pedagogia de predare-învățare prin care competențe sau conținuturi abordate în sala de clasă sunt folosite pentru a rezolva o nevoie reală a comunității.

Resurse pentru cluburi IMPACT

Aici găseşti resurse utile pentru procesul educaţional din clubul tău: Curriculum, Ghiduri de inspiraţie, Ghiduri şi tutoriale privind implementarea proiectelor de Service Learning, Ghiduri pe diverse metode educaţionale și o serie de materiale necesare în comunicarea activităţii clubului cu partenerii, sponsorii, membrii comunităţii.

Resurse #GatadePredat

Construite de profesori pentru profesori, peste 50 de planuri de lecție care integrează materialele necesare pentru o activitate cu elevii, pașii de predare și informațiile de esențiale ce îi ajută pe elevi să facă legătura dintre informația din curriculum și viața reală.

Profesorul experiențial

Învățarea prin experiență nu înseamnă doar experiența oferită elevilor ci, mai important decât orice, ocazia de a reflecta asupra ei. Materiale care vă ajută să organizați și gestionați conversații care să-i ajute pe elevi să proceseze experiențe și lecții învățate din ele.

Școli conectate la comunitate

În această secțiune găsiți studii, ghiduri, exemple care să vă ajute școala, ca întreg, să facă pașii de conectare la comunitatea pe care o deservește.

 

Săptămâna altfel cu sens

Cum puteți organiza programul din școală astfel încât să atingeți două competențe cheie: de a învăţa să înveţi și dezvoltarea socio-emoţională a elevilor.

 

Biblioteca de cărți pentru copii

Cărțile cu scLipici sunt dedicate copiilor care sunt cititori începători, dar ele pot fi citite cu voce tare împreună cu copiii de către învățători sau părinți. Ne dorim ca prin aceste cărți să motivezi copiii să citească.

 

Campionii incluziunii

Acolo unde școlile construiesc în mod strategic relații de încredere și colaborare autentică cu familiile tuturor elevilor s-au găsit soluții împreună pentru a facilita învățarea chiar și în condiții provocatoare.

Incluziunea înseamnă învățare pentru toți

În această secțiune găsiți resurse dezvoltate în cadrul proiectului Incluziunea înseamnă învățare pentru toți.