loader image

Echipa FNO

Ale Giurgiu

Responsabil Comunicare

Ale a început să facă voluntariat în clubul IMPACT din școala ei încă din școala generală și a continuat până în anii de facultate. S-a alăturat pentru prima dată echipei Noi Orizonturi în 2016 când a făcut parte din echipa de comunicare şi s-a întors în echipă în 2020 ca și community relations officer, urmând ca din toamna anului 2021 să înceapă coordonarea Cluburilor Meseriilor Rurale.

ale_giurgiu@noi-orizonturi.ro

Alex Ardelean

Specialist tabere prin aventură

Alex este în căutare continuă de noi provocări. De 7 ani este membru activ al Taberei Viața iar din 2020 este mentor, dezvoltă și derulează programe de educație prin aventură în echipa Fundației Noi Orizonturi. Mare parte din dezvoltarea lui a avut loc în cadrul taberei VIAȚA, ca lider în activitățile de învățare prin experiență pe timpul verii. Pe timpul iernii predă cursuri de schi pentru copii/adulți.

alex_ardelean@noi-orizonturi.ro

Alina Boariu

Asistent programe

Alina a ajuns la FNO în martie 2020 cu o experiență de peste 20 de ani în implementare de proiecte în domeniul medico social și peste 13 ani în management de proiecte cu finanțare din fonduri europene. Asigură funcțiunile logistice și operaționale în derularea proiectelor și reprezintă organizația în proiecte finanțate din fondurile SEE 2014-2020 pentru creșterea capacității școlilor de incluziune școlară și creşterea capacităţii grupurilor vulnerabile. Crede în schimbare prin educație.

alina_boariu@noi-orizonturi.ro

Andreea Băltărețu

Manager Proiect

Andreea s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în 2006, ca lider al unui club IMPACT din Valea Jiului. De-a lungul timpului a coordonat mai multe activități și programe pentru tineri și profesori. Andreea crede în puterea tinerilor de a face bine și în puterea lui „împreună”. Își dorește o lume unde copiii și tinerii cresc frumos, în armonie cu ei înșiși și cu ceilalți și crede că Noi Orizonturi oferă cadrul pentru ca acest lucru să fie posibil.

andreea_baltaretu@noi-orizonturi.ro

Bianca Balea

Monitoring, Evaluation and Learning Specialist

Bianca Balea face parte din echipa Noi Orizonturi din 2020, fiind implicată în proiectul Școli cu scLipici ca cercetător. Este doctor in sociologie și, de peste 10 ani, urmărește îndeaproape relația dintre noile tehnologii media și inegalitățile sociale în rândul copiilor. Este membru fondator al Asociației Digital Lives România și, din 2019, antreprenor în educație cu un proiect care încurajează învățarea experiențială, centrată pe copil.

bianca_balea@noi-orizonturi.ro

Cătălina Cobîltean

Manager Financiar

Cătălina s-a alăturat Fundației în 2019. Este economist cu experiență de 10 ani, expert contabil, trainer și implicată în activități de voluntariat dintotdeauna. A făcut schimbarea profesională spre sectorul ONG din dorința de a contribui cu abilitățile sale la un scop comunitar. La Noi Orizonturi se ocupă de managementul financiar al organizației, planificare și suport pentru implementarea bugetelor anuale și pe proiecte și monitorizarea situațiilor financiare.

catalina_cobiltean@noi-orizonturi.ro

Cătălina Murariu

Director dezvoltare

Cătălina s-a alăturat echipei în noiembrie 2022. Ea a coordonat programul de educație pentru România a unei organizații internaționale de mediu și a ajutat la co-fondarea primului curs universitar din România de Educație pentru Dezvoltare Durabilă, coordonarea unei curricule de educație de mediu pentru gimnaziu, formarea și împuternicirea a sute de studenți viitori pedagogi, profesori și formatori, dezvoltarea de materiale și instrumente educaționale utilizate național și internațional. Acum e în plin proces de învățare a tot ce înseamnă FNO și este entuziastă să contribuie la o nouă misiune cu și despre drag de învățare

catalina_murariu@noi-orizonturi.ro

Cătălina Szocska

Manager Proiect

Cătălina s-a alăturat Fundației Noi Orizonturi în 2013 implicându-se în numeroase activități, cum ar fi coordonarea de cluburi IMPACT, recrutarea profesorilor voluntari, susținerea de traininguri la nivel național și internațional, organizarea de evenimente pentru profesori și elevi, organizarea programului Școli Comunitare și a Școlilor cu ScLipici. Mereu învață ceva nou și e gata de noi provocări.

catalina_szocksa@noi-orizonturi.ro

Dana Bates

Fondator & Director Executiv

În 1999, Dana Bates împreună cu soţia sa, Brandi, a pus bazele primei tabere de educaţie prin aventură din România – Tabăra VIAŢA. În 2000, a înfiinţat Fundaţia Noi Orizonturi, lansând un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT. În prezent, este Directorul Executiv al Fundaţiei Noi Orizonturi și director al Programului Romania Semester.

danabrandi@new-horizons.ro

Dave Nonnemacher

Director, New Horizons Foundation-USA

Dave este directorul Fundației Noi Orizonturi – SUA, cu sediul în Duluth, Minnesota. În 2005 a pus bazele programului Romanian Semester, începând cu un program de studii de vară în străinătate. Ca membru al echipei, contribuie puternic la sprijinirea voluntarilor, proiectelor și a personalului în crearea de networking de calitate.

dave_nonnemacher@new-horizons.ro

Ibrian Cărămidaru

Specialist Resurse Umane

Ibrian a fost responsabil financiar al proiectelor naționale și internaționale coordonate de către echipa din Lupeni în periaoda 2009-2019. Iar din 2020 este consultant al fundației pentru domeniul resurselor umane și al salarizării. Ibrian este economist, expert contabil, doctor în inginerie și management – iar printre precoupările sale, un loc aparte îl ocupă traducerea de carte teologică.

ibrian_caramidaru@noi-orizonturi.ro

Ilie Popescu

Manager Program VIAȚA

Ilie Popescu este membru al echipei FNO încă din 2001. El activează ca director pentru Programul VIAȚA și este specialist în programele de educație prin aventură ale organizației și manager pentru biroul din Lupeni. Ilie s-a specializat pe educație prin aventură, fiind calificat în inspecții și mentenanță pentru cursurile de frânghii. Din 2001 este aplinist utilitar certificat și oferă asistență tehnică pentru cursul de frânghii din cadrul programului VIAȚA.

ilie_popescu@noi-orizonturi.ro

Marinela Scripcariu

Specialist literație

Marinela s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în calitate de colaborator expert în literație pentru a dezvolta resurse destinate dezvoltării literației emergente în școlile cu scLipici. Este autor de manuale școlare, de auxiliare inclusiv pentru clasa pregătitoare și profesor învățământ primar cu 30 de ani de experiență și mentor la Liceul teoretic Elf din Cluj-Napoca.

marinela_scripcariu@noi-orizonturi.ro

Maria Butyka

Specialist educație experiențială

Maria este alături de Noi Orizonturi din 2003, fiind parte din echipa care a dezvoltat, manageriat și replicat Programul IMPACT național și internațional. Este formator în echipa națională și internațională de traineri, mentor și coordonator al anumitor component de învățare pe proiecte distincte. Maria are încredere în potențialul tinerilor și în capacitatea profesorilor și liderilor IMPACT de a utiliza metode cât mai potrivite pentru a-și dezvolta acest potențial.

maria_butyka@noi-orizonturi.ro

Maria Kovacs

Manager Programe Educaționale

Maria s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în anul 2016, odată cu lansarea programului Școli conectate la comunitate, aducând experiența a peste 10 ani de activitate ca profesor și peste 15 ani de lucru în sectorul neguvernamental, în diverse programe și proiecte educaționale naționale și internaționale, vizând cu precădere îmbunătățirea competențelor de citit-scris și a abilităților de gândire critică, precum și creșterea accesului la educație de calitate pentru toți.

maria_kovacs@noi-orizonturi.ro

Natalia Ielciu

Specialist STEM

Natalia are 8 ani de experiență in design si project management de programe educaționale centrate pe activități STEM realizate prin învățare bazata pe investigare. Crede în puterea noastră de a schimba modul în care copiii percep școala, de a aduce prin munca noastră bucurie pentru studiu. În tot ceea ce face o ajută curiozitatea, încăpățânarea și un neobosit ”de ce?”.

crisan.nata@gmail.com

Ramona Cîmpean

Coordonator Clubul Familiei

Ramona și-a început parcursul profesional în 2007, odată cu intrarea în sistemul de învățământ ca profesor de geografie. Din 2012 a venit în echipa Noi Orizonturi, în calitate de formator și mentor pentru cadrele didactice. De atunci și până în prezent a colaborat cu profesori și directori din peste 100 de școli, oferindu-le suport în asigurarea unei educații de calitate pentru toți copiii și creându-le contexte pentru o experiență de învățare relevantă.

ramona_cimpean@noi-orizonturi.ro

Sorana Pogăcean

Manager formare și dezvoltare

Sorana este parte a echipei din 2009, când s-a înființat biroul de la Cluj. Este responsabilă de pregătirea și livrarea programelor de formare și susținere a cadrelor didactice de a îmbunătăți practicile pedagogice. Sorana crede în puterea tinerilor de a schimba lumea. Transformările pe care le observă o motivează să lupte pentru a face școala un spațiu sigur, deschis și fertil pentru învățare.

Sorana se află în concediu de îngrijire a copilului.