loader image

Echipa FNO

Ale Giurgiu

Brand Manager

Relația ei cu Noi Orizonturi a început în școala generală când a început să facă voluntariat în clubul IMPACT, voluntariat dus mai departe până aproape de finalul facultății. Este licențiată în Publicitate și cu master în Publicitate și comunicare, având experiență într-o agenție de marketing online. S-a alăturat pentru prima dată echipei Noi Orizonturi în 2016 când a făcut parte din echipa de comunicare  şi s-a întors în echipă în 2020 ca și community relations officer, urmând ca din toamna anului 2021 să înceapă coordonarea Cluburilor Meseriilor Rurale. Anul 2022 a venit cu noi provocări iar Ale a preluat rolul de comunicator principal al Fundației Noi Orizonturi, urmând ca în 2024 să devină brand manager.

ale_giurgiu@noi-orizonturi.ro

Alex Ardelean

Asistent Director Program VIAȚA

Alex s-a alăturat echipei VIAȚA, ca membru activ în 2015, iar șase ani mai târziu și-a luat responsabilitatea unei poziții mai importante în echipă – și anume ca mentor și specialist programe de aventură. El a reușit să-și lase amprenta personală prin programele de iarnă organizate în iarna începând cu iarna anului 2023. În tot acest timp Alex a susținut cursuri de facilitatori activități outdoor și adventure VIAȚA și a fost manager pe diverse proiecte care au implicat educația prin aventură și dezvoltarea personală. Învață mereu ceva nou participând la cursuri precum Innovative project management: synergizing and succeeding with collaborative intelligence, Scoate la suprafață liderul din tine sau cursuri despre comunicare.

alex_ardelean@noi-orizonturi.ro

Alina Boariu

Coordonator proiect Bridges for refugees

Alina a ajuns la FNO în martie 2020 cu o experiență de peste 20 de ani în implementare de proiecte în domeniul medico social și peste 13 ani în management de proiecte cu finanțare din fonduri europene. Asigură funcțiunile logistice și operaționale în derularea proiectelor și reprezintă organizația în proiecte finanțate din fondurile SEE 2014-2020 pentru creșterea capacității școlilor de incluziune școlară și creşterea capacităţii grupurilor vulnerabile. Crede în schimbare prin educație.

alina_boariu@noi-orizonturi.ro

Andreea Băltărețu

Manager Proiect

Deși de profesie asistent social, în 2006, Andreea s-a îndrăgostit de învățarea experiențială și s-a mutat în Valea Jiului, unde a început să lucreze cu Fundația Noi Orizonturi, ca lider al unui club IMPACT. Începând cu 2010, Andreea a coordonat rețeaua regională de cluburi IMPACT (regiunea de S-V), iar din 2022 coordonează Rețeaua Națională a Cluburilor IMPACT din România, oferind suport și mentorat liderilor în realizarea activităților la cluburi. Din 2014 este manager de proiect în cadrul organizației fiind responsabilă cu implementarea mai multor proiecte majore finanțate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român și Granturile SEE. De asemenea, este formator intern și internațional pentru programe de educație experiențială și service-learning. Lucrează îndeaproape și cu profesorii, învățătorii și educatorii care își doresc să introducă în predare metodologia service-learning.

andreea_baltaretu@noi-orizonturi.ro

Bianca Balea

Monitoring, Evaluation and Learning Specialist

Bianca este cercetătoare, cu un doctorat în sociologie și este certificată în Evaluarea și scrierea inițiativelor evidence-based. Este pasionată de educație și crede într-o societate inclusivă, în care fiecare copil contează și are acces la educație de calitate. La Noi Orizonturi ea se ocupă de dezvoltarea și implementarea metodologiilor de cercetare și evaluare, fiind interesată, în special, de abordări care să implice activ copiii și tinerii și vocea lor în culegerea, analiza și diseminarea datelor. Pentru că persoanele implicate în programe nu sunt doar cifre, prin designul propus, Bianca încearcă să evidențieze povestea din spatele cifrelor, impactul real pe care programele îl au în viețile oamenilor și ale comunităților. Cel mai mult îi place să participe la activitățile care vizează dezvoltarea competențelor de literație în rândul copiilor din medii grele și să vorbească despre drepturile acestor copii la o educație și viață de calitate.

bianca_balea@noi-orizonturi.ro

Blanka Kovács 

Asistent manager financiar

Absolventă a unui program de masterat în teatru contemporan și pedagogie, Blanka s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în vara anului 2023. Rezonează perfect cu mesajul organizației de a promova și susține învățarea prin experiență. Ocupă în prezent funcția de asistent manager financiar, fructificându-și puncte tari precum acuratețea și atenția la detalii, susținând din fundal buna desfășurare a activităților fundației.

blanka_kovacs@noi-orizonturi.ro

Cătălina Cobîltean

Manager Financiar

Cătălina s-a alăturat Fundației în 2019. Este economist cu experiență de 15 ani, expert contabil și implicată în activități de voluntariat dintotdeauna. La Noi Orizonturi se ocupă de managementul financiar al organizației, planificare și suport pentru implementarea bugetelor anuale și pe proiecte și monitorizarea situațiilor financiare.

catalina_cobiltean@noi-orizonturi.ro

Cătălina Murariu

Director dezvoltare

Cătălina s-a alăturat echipei în noiembrie 2022. Ea a coordonat programul de educație pentru România a unei organizații internaționale de mediu și a ajutat la co-fondarea primului curs universitar din România de Educație pentru Dezvoltare Durabilă, coordonarea unei curricule de educație de mediu pentru gimnaziu, formarea și împuternicirea a sute de studenți viitori pedagogi, profesori și formatori, dezvoltarea de materiale și instrumente educaționale utilizate național și internațional. Acum e în plin proces de învățare a tot ce înseamnă FNO și este entuziastă să contribuie la o nouă misiune cu și despre drag de învățare

catalina_murariu@noi-orizonturi.ro

Cătălina Szocska

Manager Proiect

Cătălina s-a alăturat Fundației Noi Orizonturi în 2013 implicându-se în numeroase activități, cum ar fi coordonarea de cluburi IMPACT, facilitare cursuri, organizarea de evenimente pentru profesori și elevi, organizarea programului Școli Comunitare. Începând cu anul 2022, a preluat coordonarea administrativă a programului de literație Școli cu ScLipici, asigurându-se că sute de învățători au acces la resurse adecvate pentru ca toți elevii lor să învețe să scrie și să citească până la finalul clasei a IV-a.

catalina_szocksa@noi-orizonturi.ro

Dana Bates

Fondator & Director Executiv

În 1999, Dana Bates împreună cu soţia sa, Brandi, a pus bazele primei tabere de educaţie prin aventură din România – Tabăra VIAŢA. În 2000, a înfiinţat Fundaţia Noi Orizonturi, lansând un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT. În prezent, este Directorul Executiv al Fundaţiei Noi Orizonturi și director al Programului Romania Semester.

danabrandi@new-horizons.ro

Dave Nonnemacher

Director, New Horizons Foundation-USA

Dave este directorul Fundației Noi Orizonturi – SUA, cu sediul în Duluth, Minnesota. În 2005 a pus bazele programului Romanian Semester, începând cu un program de studii de vară în străinătate. Ca membru al echipei, contribuie puternic la sprijinirea voluntarilor, proiectelor și a personalului în crearea de networking de calitate.

dave_nonnemacher@new-horizons.ro

Ibrian Cărămidaru

Specialist Resurse Umane

Ibrian a fost responsabil financiar al proiectelor naționale și internaționale coordonate de către echipa din Lupeni în periaoda 2009-2019. Iar din 2020 este consultant al fundației pentru domeniul resurselor umane și al salarizării. Ibrian este economist, expert contabil, doctor în inginerie și management – iar printre precoupările sale, un loc aparte îl ocupă traducerea de carte teologică.

ibrian_caramidaru@noi-orizonturi.ro

Ilie Popescu

Manager Program VIAȚA

Absolvent al unui master in dezvoltare si turism, licentiat in comunicare sociala, Ilie Popescu este membru al echipei FNO încă din 2001. El activează ca director pentru Programul VIAȚA și este specialist în programele de educație prin aventură si outdoor ale organizației și manager pentru biroul din Lupeni. Ilie s-a specializat pe educație prin aventură in Statele Unite, fiind calificat în facilitare activitati dar sip e partea tehnica in inspecții și mentenanță pentru cursurile de frânghii. Din 2001 este aplinist utilitar certificat și oferă asistență tehnică pentru cursul de frânghii din cadrul programului VIAȚA.

ilie_popescu@noi-orizonturi.ro

Marinela Scripcariu

Specialist literație

Marinela s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în calitate de colaborator expert în literație pentru a dezvolta resurse destinate dezvoltării literației emergente în școlile cu scLipici. Este autor de manuale școlare, de auxiliare inclusiv pentru clasa pregătitoare și profesor învățământ primar cu 30 de ani de experiență și mentor la Liceul teoretic Elf din Cluj-Napoca.

marinela_scripcariu@noi-orizonturi.ro

Maria Butyka

Director programe

Maria este alături de Noi Orizonturi din 2003, fiind parte din echipa care a dezvoltat modelul IMPACT, manageriat și replicat IMPACT național și internațional. Se ocupă ca director de programe de viziunea și dezvoltarea celor două programe- IMPACT și Service Learning la clasă – la nivel național și internațional. Este și coordonator de proiecte, dezvoltator de resurse educaționale și formator în echipa Fundației Noi Orizonturi. A condus sesiuni de formare IMPACT sau Service Learning in America Latină, SUA, Asia și în Europa. Lucrează ca expert în domeniul participării tinerilor și pentru alte programe precum Erasmus+ și Corpul european de solidaritate. Maria are încredere în potențialul copiilor și tinerilor de deveni cea mai buna versiune a lor în timp ce contribuie ca lumea să se transforme într-un un loc mai bun acum dar și în viitor.

maria_butyka@noi-orizonturi.ro

Maria Kovacs

Manager Programe Educaționale

Maria s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în anul 2016, odată cu lansarea programului Școli conectate la comunitate, aducând experiența a peste 10 ani de activitate ca profesor și peste 15 ani de lucru în sectorul neguvernamental, în diverse programe și proiecte educaționale naționale și internaționale, vizând cu precădere îmbunătățirea competențelor de citit-scris și a abilităților de gândire critică, precum și creșterea accesului la educație de calitate pentru toți.

maria_kovacs@noi-orizonturi.ro

Natalia Ielciu

Specialist STEM

Natalia are 8 ani de experiență in design si project management de programe educaționale centrate pe activități STEM realizate prin învățare bazata pe investigare. Crede în puterea noastră de a schimba modul în care copiii percep școala, de a aduce prin munca noastră bucurie pentru studiu. În tot ceea ce face o ajută curiozitatea, încăpățânarea și un neobosit ”de ce?”.

crisan.nata@gmail.com

Ramona Cîmpean

Coordonator Clubul Familiei

Ramona și-a început parcursul profesional în 2007, odată cu intrarea în sistemul de învățământ ca profesor de geografie. Din 2012 a venit în echipa Noi Orizonturi, în calitate de formator și mentor pentru cadrele didactice. De atunci și până în prezent a colaborat cu profesori și directori din peste 100 de școli, oferindu-le suport în asigurarea unei educații de calitate pentru toți copiii și creându-le contexte pentru o experiență de învățare relevantă.

ramona_cimpean@noi-orizonturi.ro

Sorana Pogăcean

Community engagement specialist

Sorana este responsabilă pentru dezvoltarea și implementarea strategiei de comunicare și promovare a programului de literație (gestionarea prezenței în online, în mass media și în diverse evenimente din comunitate) și de colaborarea cu diverse părți interesate, cum ar fi școlile, bibliotecile, organizațiile non-guvernamentale, autoritățile locale și alte organizații relevante, în sprijinul obiectivelor programului.Își dorește să contribuie la imaginea unei școli publice sigure, deschise și pregătite pentru învățare.

sorana_pogacean@noi-orizonturi.ro