loader image

Romanian Semester Abroad

Fundația Noi Orizonturi implementează anul programul Romanian Semester Abroad prin care un grup de studenți americani vin în România pentru a se bucura de o experiență autentică presărată cu învățare, service learning și multe altele. Ei se plimbă în câteva comunități din cadrul proiectul ”Ecoturist la mine în sat!” care se adresează cluburilor IMPACT și grupurilor informale de tineri din zona Colinele Transilvaniei, precum  cele din Valea Hârtibaciului – Slimnic/Ruși, Roșia/Nou, Alțâna, Chirpăr, care trimit anual propuneri de proiecte de Service Learning.

Scopul principal al proiectului este acela de a încuraja tinerii din comunitățile vizate, să dezvolte și să implementeze proiecte de învățare prin serviciul în folosul comunității cu tematica ecoturism prin care să contribuie la o mai bună înțelegere, apreciere și bucurie de a descoperi natura și cultura locală tradițională, promovând turismul durabil.

Pot beneficia de sprijin cluburile IMPACT, sau lideri adulti din comunitățile eligibile care sunt sau au mai fost implicați în programul IMPACT al Fundației Noi Orizonturi și care implementează un proiect de promovare a ecoturismului până la finalul lunii iunie al fiecărui an.

Grupul țintă al proiectului este format dintr-un grup de studenți de la Austin Community College Texas USA, care se află într-un program de Study Abroad organizat în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi. Activitățile realizate sunt interacțiuni cu comunitatea locală, schimb de experiență, împărtășire de bune practici în proiecte de service-learning, activități de învățare interculturală, experiențe specifice ecoturismului (culinare, culturale, explorarea mediului înconjurător, etc).