loader image

Investește în educație!

Indiferent de resursele pe care le poți pune la bătaie – timp, experiență, bani – te așteptăm alături de noi, să reconstruim împreună viitorul a mii de copii.

Investește în educație!

Indiferent de resursele pe care le poți pune la bătaie – timp, experiență, bani – te așteptăm alături de noi, să reconstruim împreună viitorul a mii de copii.

Alege să fii donator constant. Cu 40-50 lei/lună, contribuția ta face o diferență semnificativă în viața unui copil.

Poți susține eforturile noastre prin campania 3,5% face diferența sau prin donaţii recurente sau punctuale în conturile organizaţiei.

Cum se vede o donație cu impact:

Laboratoare unde se fabrică lanțuri de schimbare

CITEȘTE ARTICOL

Din dragoste pentru sat, comunitate și copii

CITEȘTE ARTICOL

Povestea Mirunei Muntean, tânăra care apreciază valorile locale

CITEȘTE ARTICOL

Avem nevoie urgent de ajutor pentru:

Avem nevoie urgent de ajutor pentru:

Dotarea a 50 de școli rurale cu cărți pentru cititori începători

La intrarea în școală, la debutul „oficial” al învățării cititului, micii cititori se află la niveluri diferite ale abilității de interacționare cu cartea și textul scris.

Unii intră în clasa pregătitoare cititori „de-a gata”, alții cunoscând toate sau aproape toate literele alfabetului, alții cu niște cuvinte pe care le recunosc instantaneu. Unii însă – din nefericire, nu puțini – înainte de a veni la școală, nu au văzut aproape deloc text tipărit, nu au fost ajutați să conștientizeze rostul textului scris (de la etichetă la banalul mesaj pe telefon), nu au văzut adult apropiat citind sau răsfoind o revistă sau o carte.

Poți să ne ajuți să asigurăm fondul de carte pentru 500 de copii din 50 de școli din comunități defavorizate! https://scolicusclipici.noi-orizonturi.ro/

Participarea a 500 copii în școli de vară

6 din 10 copii din mediul rural nu citesc/scriu la nivelul adecvat clasei lor iar 5 din 10 sunt sub nivelul mediu-funcțional la matematică. Pentru majoritatea ei dintre ei școala în pandemie a însemnat luni întregi fără educație. Puteți să vă imaginați ușor că un copil care era la clasa pregătitoare în 2020, când a debutat pandemia COVID-19, este acum în clasa a II-a, cu șanse mari să nu știe să citească, să scrie sau să înțeleagă operațiuni simple de numerație.

Școlile de vară, pentru acești copii, sunt o ocazie excelentă de a recupera, accelera achiziții la citit-scris-matematică într-un mod atractiv dar după un curriculum planificat și structurat de către experții noștri.

Școlile de vară sunt organizate în comunitățile copiilor, derulate de către învățători, profesori, voluntari locali cu sprijinul autorității locale.

Finanțarea a 20 proiecte civice ale adolescenților

Adu-ți aminte de experiențele care te-au marcat pozitiv, care te-au făcut să descoperi lumea, prietenii și puterile tale de a face lucru remarcabile.

Pentru sute de copii și tineri din România, aceste experiențe se obțin prin inițierea, organizarea și derularea de proiecte în folosul comunității, (Service-Learning Projects).  Pentru mulți copii, Clubul IMPACT este singura activitate extrașcolară a lor și aleg să își petreacă timpul liber îmbunătățind comunitatea în care trăiesc, dezvoltându-se astfel pe sine.

Citește povestea elevilor de la Lego IMPACT, Zalău, ca să vezi ce proiecte reușesc ei să facă și la ce contribuie o finanțare de 1000 – 2000 lei.
Alege să sprijini elevii din România să ajungă mai buni, mai puternici, mai implicați.

Donaţii în conturile organizaţiei

Organizație

Nume: FUNDATIA NOI ORIZONTURI

Adresa: B-dul Pacii Bl 5 Ap 9, LUPENI, HUNEDOARA, 335600, ROMANIA

CUI: 13705208

Tel./Fax: +40254564471

 

Banca

Nume: Unicredit Bank, Sucursala Petrosani

Conturi

USD: RO28 BACX 0000 0012 5206 0002

EUR: RO55 BACX 0000 0012 5206 0001

RON: RO82 BACX 0000 0012 5206 0000

Donaţii prin cont PayPal

Oportunități de voluntariat

Crezi, asemeni nouă, că educația este cea mai potrivită soluție pentru problemele pe care le are România? Consideri că ai avea ceva de dăruit generațiilor care vin din urmă? Te așteptăm să deschidem împreună Noi Orizonturi copiilor și tinerilor români.

Trainer

Asistent învățător

Animator centru de vacanță

U

Traducător

Designer cărți

Te așteptăm să ne spui ce și cât poți dărui, iar noi te vom potrivi unei nevoi.

comunicare@noi-orizonturi.ro