Parteneri FNO


Programele Fundației Noi Orizonturi nu ar putea funcționa fără sprijinul financiar al celor care consideră oportun să se angajeze alături de noi în călătoria spre o Românie mai bună, transformată prin puterea educației.

RAF

Alături de Noi Orizonturi din 2010, în calitate de partener strategic, Romanian-American Fundation a sprijinit atât replicarea la scară națională a modelului educational IMPACT, cât și dezvoltarea organizațională a fundației, astfel încât să poată identifica nevoile din sistem și să-și poată regândi intervenția în așa fel încât să răspundă acestor nevoi. În acest moment, RAF co-finanțează programul GreenIMPACT, o rețea de cluburi de voluntariat deschise exclusiv în localități cu potențial eco-turistic, care au drept scop inițierea și implementarea unor proiecte de conservare și valorificare a patrimoniului natural și cultural.

Mott Fundation

Înființată în 1926 în Flint, Michigan, cu o donație de 320.000 dolari, Mott Fundation are acum active de aproximativ 2,7 miliarde dolari, birouri în trei țări și colaborări cu organizații locale de pe toate continentele, cu excepția Antarticii. În 2016 pe lista Mott a ajuns și Noi Orizonturi, cu programul Școli conectate la comunitate, prin care ne propunem să construim, în doi ani, prima rețea de școli comunitare din România.

Lidl

Campaniile de donații de la casele de marcat din magazinele Lidl din anul 2016 au dus la strângerea unui total de 810.000 de lei, suma pe care compania a suplimentat-o cu 410.000 de lei. Din dorința de a continua sprijinul acordat organizațiilor care dezvoltă proiecte în scopuri umanitare, Lidl a lansat în ianuarie 2017 o nouă campanie, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi. Inițiativa este activă în perioada ianuarie – martie 2017 și susține programul educațional IMPACT.

Rotary Visio Cluj-Napoca

Înființat în 2011, Rotary Cluj-Napoca Visio organizează anual un eveniment de adunare de fonduri intitulat „Musique à la carte”, iar în 2016 și 2017, banii adunați în acest fel au fost direcționați către sprijnirea programului educațional IMPACT. În 2016, 20 de cluburi IMPACT au fost sprijinte astfel să implementeze proiecte de serviciu în folosul comunității în timpul Școlii Altfel. Anul acesta, Rotary Visio și-a anunțat disponibilitatea de a sprijini lansarea primelor cluburi GreenIMPACT.

Programul de Cooperare Elvețiano-Român

În 2016 Noi Orizonturi a început implementarea proiectului „Profesori motivați. Tineri pregătiți pentru viață!”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Acest proiect ne permite să ducem și în mediul rural programul IMPACT de educație prin serviciu în folosul comunității, prin deschiderea a peste 20 de cluburi de voluntariat în școli de la țară.

Auchan

Fundaţia Auchan pentru Tineri, care dorește să aducă valoare adăugată în comunitățile în care operează rețeaua de magazine Auchan, sprijină, din 2016, două proiecte ale Fundației Noi Orizonturi: „Comunicatorii generației Z” – care își propune să ajute 10 cluburi IMPACT din orașele Cluj, Cugir, Dej, Oradea, Satu-Mare și Zalău să identifice și să promoveze modele pozitive de tineri din comunitatea lor și „Less is more” – care își propune să implice 10 cluburi IMPACT de liceu din juteţele Iaşi şi Neamţ în promovarea unui consum responsabil. Auchan România promovează permanent acțiuni de responsabilitate socială și integrare a tinerilor, dar și programe pentru protejarea mediului care au drept scop gestionarea deșeurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejeaza mediul.

Ciclaton

Primul eveniment ciclist de adunare de fonduri pentru educație din România, Ciclaton a inclus încă de la a doua ediție programul IMPACT pe lista de sa de cauze. În 2015 au fost finanțate cu bani adunați la Ciclaton peste 30 de proiecte de serviciu în folosul comunității, implementate de cluburile IMPACT în timpul Școlii Altfel. În 2016, Ciclaton a finanțat 50 de proiecte de serviciu realizate de cluburile IMPACT incluse în proiectul „Profesori motivați. Tineri pregătiți pentru viață!”.

Enel

Grupul Enel deserveşte în România 2,8 milioane de clienţi prin reţeaua sa de furnizare şi distribuţie, iar Enel Green Power deţine şi operează centrale de producţie a energiei din surse regenerabile. Grupul colaborează cu Noi Orizonturi din 2016, pe proiectul „Ecoturism în Valea Jiului”, care urmărește amenajarea de trasee de mountain bike în stațiunea Straja, marcarea traseelor și obiectivelor turistice locale (pe teren și cu sistem GPS), crearea unui portal online de promovare a Văii Jiului și dezvoltarea de competențe în domeniul ecoturismului și mountain biking-ului în rândul tinerilor din Valea Jiului.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | Și în București, Cluj-Napoca

comunicare@noi-orizonturi.ro

 

 

0254 564 471