loader image

Partenerii FNO

Programele Fundației Noi Orizonturi nu ar putea funcționa fără sprijinul financiar al celor care consideră oportun să se angajeze alături de noi în călătoria spre o Românie mai bună, transformată prin puterea educației.

Parteneri și Sponsori

De peste 18 ani, Ministerul Educației Naționale este partenerul de implementare la nivel național a programului IMPACT al Fundației Noi Orizonturi, iar începând cu anul 2016, promovăm împreună noua metodologie pentru organizarea săptămânii Școala Altfel. Împreună cu Ministerul Educației Naționale am realizat Ghidul pentru implementare Școala Altfel.

Începând cu 2013, World Vision International este principalul partener internațional care a preluat modelul educațional IMPACT și cu ajutorul căruia există acum cluburi IMPACT în patru continente, în țări precum: Armenia, Albania, Australia, Burundi, Cambodgia, Georgia, Regiunea Kurdistan – Irak, Nepal, Palestina, Timor Leste.

Programul IMPACT este recomandat de către Word Vision Internațional ca program cheie pentru dezvoltarea copilului și adolescentului în toate țările în care funcționează birouri naționale World Vision.

Misiunea RUF este de a crea cea mai mare comunitate de diasporă românească din lume. Începând cu 2020, Fundația Noi Orizonturi a fost selectate de către Romanian United Fund ca partener strategic pentru 2020-2025 pentru calificarea ca una dintre cele mai eficiente și de impact organizații nonprofit din România. Cu sprijinul RUF, organizăm campanii de strângere de fonduri, precum “Facem un viitor acasă” – pentru educația tinerilor în spiritul valorizării și revitalizării patrimoniului rural.

Comitetul Internațional de Salvare (IRC) este o organizație non-profit care ajută persoanele afectate de crize umanitare pentru a supraviețui, a-și recupera și a-și reconstrui viața.
Oferim un impact de durată oferind îngrijiri medicale, ajutând copiii să învețe și împuternicind indivizii și comunitățile lor să devină autonome, întotdeauna cu focusul pe nevoile femeilor și fetelor.

Alături de Noi Orizonturi din 2010, în calitate de partener strategic, Romanian-American Fundation a sprijinit atât replicarea la scară națională a modelului educațional IMPACT, cât și dezvoltarea organizațională a fundației, astfel încât să poată identifica nevoile din sistem și să-și poată regândi intervenția în așa fel încât să răspundă acestor nevoi. În acest moment, RAF co-finanțează programul GreenIMPACT, derulat în localități cu potențial eco-turistic, și care are drept scop inițierea și implementarea unor proiecte de conservare și valorificare a patrimoniului natural și cultural.

Lidl Romania este partenerul strategic de implementare și aducere a educației experiențiale și în special a pedagogie Service-Learning în școlile din România. Din 2016 sprijină derularea programului IMPACT și a activităților educaționale care implică tinerii în soluționarea de probleme din comunitățile lor.

Grupul Enel deserveşte în România 2,8 milioane de clienţi prin reţeaua sa de furnizare şi distribuţie, iar Enel Green Power deţine şi operează centrale de producţie a energiei din surse regenerabile. Grupul colaborează cu Noi Orizonturi din 2016 pentru derularea de programe de dezvoltare în rândul elevilor din clasele duale pe care le susține la Deva și Ialomița.

PEPCO România este partenerul strategic al Fundației Noi Orizonturi pentru Școli cu ScLipici, programul de dezvoltare a literației emergente (la copiii care învață să citească). Timp de 3 ani a susținut de asemenea dezvoltarea taberei de zi VIAȚA la țară, care a ajuns să fie preluată în peste 25 de comunități din România.

Derulează în municipiul Zalău, prin intermediul Fundației Noi Orizonturi, o școală de vară în care implică comunitatea locală și un program tehnic de învățare.

Prin susținerea oferită de Generali, aducem programul Clubul Familiei în comunități vulnerabile, într-o abordare integrată, pentru adulții din viața copilului: atât pentru părinții lor, cât și pentru educatorii și profesorii lor.

Vitas se numără printre pionierii facilitării accesului micilor întreprinzători din România la finanţare bazată pe analiza capacităţii şi potenţialului şi nu a posibilităţii de acoperire cu garanţii reale imobiliare. Cu sprijinul VITAS am construit trei ani la rând programe de dezvoltare în antreprenoriat social precum Edulab – antreprenoriat în educație și școala de vară – Plante, Oameni și Povești Vindecătoare

Sponsori

Parteneri de Comunicare