loader image

Cluburile IMPACT

În cluburile IMPACT, copiii își construiesc abilitățile de viață prin participarea la activități reale, conectate la propria lor comunitate.

Învățarea este relevantă pentru ei pentru că fac lucruri concrete în domenii precum protecția mediului, antreprenoriat, educație, implicare civică – ajutându-i să-și crească încrederea, independența, reziliența și compasiunea.

De ce IMPACT?

(aspecte studiate din experiența de 22 ani cu programul IMPACT).

Relaţii mai bune profesor-elev 

O să observați rapid o apropiere a elevilor pe care îi aveți la clasă, veți descoperi că puteți aborda altfel elevii, înțelegându-le trăirile și nevoile.

Mediu de învăţare mai eficace 

Activităţile de învățare experiențială îi fac pe elevi să lucreze mai bine, să fie binedispuşi şi să aştepte cu interes desfăşurarea de noi activităţi; acest lucru se observă chiar și din partea copiilor care de obicei sunt mai tăcuți sau introverți. 

Plăcere în învăţare 

Metodele de învățare aduc veselia în clasă, iar lecţiile sunt mai frumoase. Elevii cu rezultate mai puțin bune la învățătură își găsesc locul în IMPACT, se simt apreciați și văzuți, iar acest lucru duce de multe ori la rezultate mai bune la școală și schimbări de comportament

Vizibilitate în comunitatea locală 

Presa locală scrie despre proiectele realizate de elevi, membrii comunității devin persoane resursă pentru activitățile de învățare iar comunitatea locală participă la acțiunile de strângere de fonduri organizate de elevi și la evenimentele de inaugurare a proiectelor

Recunoaștere și apreciere publică 

Profesorii care coordonează cluburi IMPACT sunt invitați să prezinte programul și activitățile clubului ca model de bune practici care contribuie la dezvoltarea caracterului și a unor abilități de viață necesare copiilor

Alege schimbarea

Deschide un club IMPACT în comunitatea ta și intră în rețeaua internațională a profesorilor care își regăsesc energia, pasiunea și plăcerea de a învăța alături de alți colegi, ca tine.

22 de ani cu IMPACT

peste 3.500 de cluburi IMPACT, pe 5 continente

peste 6.000 de profesori, bibliotecari, preoți formați și implicați ca lideri de cluburi IMPACT

mai mult de 45.000 de elevi, gimnaziu și liceu - cel puțin doi ani membri într-un club IMPACT

peste 3.000 de proiecte în folosul comunității realizate de copiii și tinerii din IMPACT pe an

mai mult de 1.380.000 lei valoarea contribuției aduse de membri IMPACT în comunitățile lor