loader image

Fii antrenor de fitness pentru familia ta!

22 aprilie 2020

Nivel vârstă: 10-18 ani

Știu că e greu să stai în casă, devine și mai greu doar să stai. Sănătatea depinde de mișcare și mai știu că vrei ca toți membrii familiei să fie sănătoși. Ai ocazia să faci ceva în acest sens. E important să știi nu doar să faci, ci și cum e corect să faci. Iată ce își propun:

  1. Analizează imaginile/planșele cu sistemul muscular la om. Identifică câte un mușchi pentru fiecare zonă a corpului: cap, gât, trunchi, membre.

2. Urmărește link-urile indicate:

Pornind de la cele observate, creează-ți propria coregrafie și realizează un program scurt de aerobic/fitness, care să cuprindă câte 2 exerciții pentru fiecare parte a corpului: pentru cap, gât, trunchi (spate/față: torace/abdomen), membrele superioare (braț/antebraț); membrele inferioare (coapsă/gambă) etc., care să dureze 10-15 minute. Încearcă să fii cât mai original și creativ, atât cu coregrafia exercițiilor, cu explicațiile date, cât și în realizarea întregului program, care să aibă în fundal muzica preferată.

3. Exersează și regizează întregul program

4. În ziua următoare fii antrenorul familiei tale! Ia-ți în atribuție calitatea de antrenor și realizează programul împreună cu membrii familiei, pentru înviorare. Dacă le-a plăcut, continuă și în celelalte zile.

5. Filmează lecția și trimite-o pe grup profesorului și colegilor. Cred că o să le prindă bine și lor puțină mișcare!

6. Măsoară-ți pulsul înainte începerii activității, respectiv după încheierea acesteia. Compară valoarea pulsului obținută în cele două situații: în repaus/după efort. Ce observi? De ce crezi că trebuie să facem și exerciții fizice pe lângă activitatea zilnică? Ce s-ar întâmpla cu pulsul tău, în timp, dacă ai face exerciții zilnice? Începe să notezi, zilnic într-un carnețel aceste date. Vei afla, sigur, răspunsul, după 30 de zile în care repeți aceste exerciții!

Propus de: Daniela Tomi, profesor biologie, Liceul Tehnologic Telciu