loader image

Înscrie-te la Cursul Internațional Cercul Siguranței

Despre eveniment

Da, este adevărat! În vara acestui an, trainerul COS Internațional, Camelia Maianu, revine la Cluj-Napoca pentru a susține, alături de Fundația Noi Orizonturi, programul de pregătire facilitatori Cercul Siguranței (Circle of Security for Parents).

Începând de azi te poți înscrie la cursul internațional Cercul Siguranței, ce are loc în perioada 8-11 iunie 2022, în limba română. Suntem onorați să fim gazda evenimentului! Suntem singura organizație din România sprijinită de COS Internațional pentru a facilita programul pentru cadre didactice din grădinițe și școli și ne bucurăm să putem extinde rețeaua de facilitatori COS în mediul școlar românesc.

Părinții, profesorii, trainerii, psihologii, actorii din mediul ONG și oricine este interesat să lucreze cu părinți, tutori, cadre didactice, pentru a-i sprijini să îmbunătățească relația de atașament și siguranță cu copiii și tinerii sunt așteptați să se înscrie la acest curs

Cercul Siguranței – pentru ce te pregătește acest program?

Programul Cercul Siguranței este dezvoltat pe baza unor cercetări de peste 50 de ani în teoria atașamentului, iar participarea la acest program de formare oferă participanților o acreditare ca facilitator COS-P (pentru părinți). Absolvind acest curs vei putea oferi părinților suportul emoțional necesar pentru a reflecta asupra relațiilor lor cu copiii în vederea dezvoltării unui atașament sigur și pentru a crește reziliența în școală și în viața de zi cu zi.

Obiective de învățare

Identificarea caracteristicilor unui mediu de învățare sigur pentru părinți;

Identificarea modului prin care un Facilitator COSP poate învăța părinții să se centreze pe îmbunătățirea calității relațiilor cu copiii în locul managementului comportamentului lor;

Identificarea pașilor prin care un Facilitator COSP pentru sprijini părinții să practice auto-reflecția;

Clarificarea modului prin care un Facilitator COSP poate folosi modelul COSP folosind materialele disponibile ale programului: video-uri cu exemple de relații părinte-copil, manualul și fișele de lucru.

De ce să te înscrii la cursul Cercul Siguranței?

Cei care se înscriu la acest curs susținut în perioada 8-11 iunie, la Cluj-Napoca sunt acreditați ulterior pentru a facilita ateliere Cercul Siguranței în mediile lor de lucru.

Motive pentru care să te înscrii la curs:
1️⃣ 4 zile de curs, alături de Camelia Maianu, trainer Circle of Security International, cu o vastă experiență în Psihologia Dezvoltării și în predare.

2️⃣ Acreditare internațională, ca facilitator COS vei putea folosi modelul și să conduci ateliere cu părinți/educatori/tutori/îngrijitori ai copiilor.
3️⃣ Înțelegi conceptul și metodologia din spatele programului Cercul Siguranței: spațiul în care adulții și copiii se simt în siguranță, chiar dacă de multe ori sunt copleşiţi de emoţii.
4️⃣ Primești acces la diferite resurse utile în română (videouri, ghiduri, proces de lucru), care te vor ajuta în momentul derulării atelierelor.
5️⃣ Faci parte dintr-o comunitate activă, care este motivată de același scop – îmbunătățirea relației adult – copil.
6️⃣ Participi la un eveniment special, care are loc o dată la 2-3 ani în România.
7️⃣ Beneficiezi de un preț preferențial, oferit pentru cetățenii români.

Impresii participanți Cercul Siguranței

Despre Camelia Maianu – trainerul care susține în această vară cursul Cercul Siguranței în România

Camelia Maianu deține un masterat în Dezvoltarea Copilului și are 18 ani experiență de predare în mediul universitar. În prezent, este lector la University of Vermont la catedra Human Development and Family Studies. În cadrul Harrisburg College activitatea ei a fost apreciată cu Premiul de Excelență al Președintelui.

Camelia susține un curs anual de „Dezvoltarea Copilului în Context” și, în fiecare an, este alături de studenți în experiența lor de studiu în România.

Certificată ca și facilitator Cercul Siguranței Internațional, Camelia Maianu folosește în mod regulat modelul Cercul Siguranței în activitatea sa cu grupurile de studenți, dar, mai ales, este foarte hotărâtă să ajute la răspândirea modelului Cercul Siguranței în România atât în rândul specialiștilor, cât și a publicului larg.

Cum se realizează înscrierile?

Pentru a primi codul care vă oferă prețul preferențial de 300 USD pentru cetățeni români și 270 USD pentru studenți români, completați formularul de pre-înscriere, iar la finalul acestuia primiți codul-promo și alte ghidări spre asigurarea locului la Cercul Siguranței.

De reținut: Înscrierile se pot face până în data de 1 iunie. 

Urmărește materialul demonstrativ

prin care te însoțim prin toate etapele necesare asigurării locului la eveniment.entru înscriere la curs.

Link-uri utile

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, luați legătura cu reprezentantul Fundației Noi Orizonturi la adresa de email: COS_Cluj2022@noi-orizonturi.ro.

Deschide și tu #NoiOrizonturi!