loader image
Congresul Tinerilor pentru Educație de Mediu (The Youth Environmental Education Congress YEEC)
26 mai 2022
Congresul Tinerilor pentru Educație de Mediu (The Youth Environmental Education Congress YEEC) a fost organizat ca un eveniment alăturat celui de-al 11-lea Congres Mondial dedicat Educației pentru Mediu (WORLD ENVIRONMENTAL EDUCATION CONGRESS) în martie 2022 în Praga, Cehia.

YEEC a adus împreună tineri activi din toată lumea pentru a experimenta un program de cinci zile prin care ei au avut șansa să colaboreze pentru a transmite un mesaj lumii cu privire la nevoile tinerilor legate de educația pentru mediu. Aceștia au transmis mesajul lor celor mai importanți actori educaționali din lume implicați pe problematica educației de mediu.

Fundația Noi Orizonturi a fost reprezentată de cinci tineri- participanți activi în proiectul Climate Heroes -Youth Voices for Sustainable Living inițiat și implementat de partenerul nostru WWF- Romania. Participarea tinerilor, care au reprezentat cele două organizații partenere la eveniment, a fost posibilă prin sprijinul Eramus+. Mai multe despre Climate Heroes AICI.

 PROGRAMUL YEEC a implicat workshopuri interactive, seminarii, excursii tematice, mese rotunde, discuții panel cu diverși experți precum și participarea la o gala tematică unde s-au întâlnit cu diverse personalități din domeniul educației de mediu.

Participarea tinerilor la program a fost o experiență extraordinară, după spusele celor cinci tineri: Luca Koren, student, 20 ani, Sibiu, Delia Jecu, elevă, 16 ani, Iasi, Gavrilovici Cristiana, elevă, 16 ani, Iași, Stan Octavia Elena, elevă, 16 ani, Pitești, Borziac Valeria, elev, 16 ani, Soroca-Republica Moldova. Au învățat foarte multe despre problematica de mediu din partea celor peste 20 de experți prezenți la eveniment, au dobândit noi abilități de prezentare, argumentare, negociere, și-au dezvoltat abilitățile de lucru în echipă și comunicare în limba engleză. Abilitățile de a face networking i-a ajutat să devină mai împuterniciți să acționeze în viitor pe problematica de mediu atât la nivel local dar și la nivel de polici de mediu, iar în acest moment sunt foarte dornici să acționeze în continuare pe problematica schimbărilor climatice.

Colaborarea dintre cele două organizații WWF-România și Fundația Noi Orizonturi reprezintă încă un pas foarte bun pentru a combina agenda celor două organizații în termen de conservare, contribuție la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și lucru cu tinerii la nivel local, național și global.