loader image

Hai cu bursă la facultate în Cluj!

5 septembrie 2022

Ai terminat clasa a XII-a, ai activat în programele IMPACT sau Clubul Meseriilor Rurale – GreenIMPACT și/sau edulab, și te-ai înscris la o facultate în Cluj-Napoca? Avem o veste bună pentru tine! Rotary E-Club îți oferă o bursă de 1500 lei/lună pe perioada anului universitar 2022-2023 – 10 luni, și se poate prelungi pentru următorul an universitar cu condiția îndeplinirii unor condiții academice și de implicare în comunitate.

Câte burse se oferă?
Pentru anul universitar 2022 – 2023, va fi acordată o singură bursă, pentru un singur student.

Cum aplici?
Ai nevoie de un portofoliu care să conțină următoarele

  • Scrisoare de motivare în care trebuie să prezinți:
    (a) activitatea desfăşurată în cadrul clubului Clubul Meseriilor Rurale (GreenIMPACT sau Edulab) sau IMPACT, cu accent pe proiectele planificate și derulate (timp și efort, abordări, impactul asupra comunității, etc.), (b) motivația alegerii profilului facultății, (c) perspectivele de viitor, în ce măsură se vede întors acasă după terminarea facultății și ce dorește să facă după terminarea facultății.
  • Scrisoare de recomandare din partea liderului Clubul Meseriilor Rurale (GreenIMPACT sau Edulab) sau IMPACT
  • Adeverința din partea facultății, de acceptare a dosarului și de înscriere pentru anul universitar 2022-2023.
  • Scrisoare din partea părinților/tutorilor că sunt de acord cu participare fiului/fiicei la cursuri de zi, în centrul universitar Cluj-Napoca pe tot parcursul facultății.
  • Adeverințe de venit din partea părinților/tutorilor, care să dovedească necesitatea financiară a bursei. Vor avea prioritate elevii care, fără această bursă, nu ar putea să își continue studiile în Cluj-Napoca.

Unde trimiți portofoliul și până când?
Materialele se trimit pe adresa de email comunicare@noi-orizonturi.ro până la data de 28 septembrie.

Cum se va desfășura evaluarea candidaților și desemnarea câștigătorilor?
Candidații vor fi evaluați de un juriu format din reprezentanți ai clubului Rotary E-Club 2020 și ai Fundației Noi Orizonturi. Juriul va oferi punctaje pentru următoarele criterii:

  • Implicare în serviciu în folosul comunitătii/proiecte antreprenoriale – 30 puncte
  • Realizări personale (non-academice) – 25 puncte
  • Realizări școlare – 15 puncte
  • Necesitate financiară – 30 puncte

Clasamentul final se realizează pe baza punctajului întrunit de fiecare candidat. Candidații vor fi înștiințați personal de rezultat și vor primi, indiferent de rezultat, o scrisoare explicativă.

Mult succes!