loader image

Ecoturist la mine în sat!

30 mai 2023

Fundația Noi Orizonturi lansează competiția de proiecte ”Ecoturist la mine în sat!”

Competiția se adresează cluburilor Green IMPACT (active sau foste cluburi) precum și liderilor din comunitățile eligibile care sunt sau au mai fost implicate în programul Green IMPACT din zona Colinele Transilvaniei (Valea Hârtibaciului: Slimnic/Ruși, Roșia/Nou, Alțâna, Chirpăr). Acestea sunt invitate să trimită propuneri de proiecte de Service Learning pentru a beneficia de premii cu valoare între min. 600 – max.3000 lei/proiect.

Scopul principal al concursului este acela de a încuraja tinerii din comunitățile vizate, să dezvolte și să implementeze proiecte de învățare prin serviciul în folosul comunității cu tematica ecoturism prin care să contribuie la o mai bună înțelegere, apreciere și bucurie de a descoperi natura și cultura locală tradițională, promovând turismul durabil.

Pot beneficia de finanțare cluburile Green IMPACT (active sau foste cluburi) precum și liderii comunitățile eligibile, din zona Colinele Transilvaniei (Valea Hârtibaciului: Slimnic/Ruși, Roșia/Nou, Alțâna, Chirpăr) care își asumă că vor implementa un proiect de promovare a ecoturismului până la finalul lunii iunie 2023.

Grupul țintă al proiectului este format dintr-un grup de studenți de la Austin College Texas USA, care se află într-un program de Study Abroad organizat de Fundația Noi Orizonturi. Exemple de activități finanțate: interacțiunea cu comunitatea locală, schimb de experiență, împărtășire de bune practici în proiecte de service-learning, activități de învățare interculturală, experiențe specifice ecoturismului (culinare, culturale, explorarea mediului înconjurător, etc).

Activitățile propuse în proiect se pot desfășura în comunitate pe perioada unei zile în intervalul 19 -23 iunie 2023.

Înscrierea în competiție se face prin intermediul acestui formular online până la data de 8 iunie 2023.

Pentru mai multe detalii legate de acordarea finanțării consultă, Regulamentul.