loader image

Start la înscrieri: curs online Service Learning la clasă, ediția 2023-2024

28 noiembrie 2023

Finalul de an vine cu o veste bună: dăm startul înscrierilor pentru cursul online Service Learning la clasă, ediția 2023-2024!

Motivele pentru care și anul acesta dorim să dăm șansa școlilor și profesorilor să aducă metoda service-learning în clasă, rămân la fel de actuale:

  • Elevii au nevoie de contexte în care să își facă auzită vocea și capacitatea de a influența deciziile în comunitatea din care fac parte;
  • Profesorii au nevoie să facă legătura între ceea ce propun spre învățare și aplicații practice în viața de zi cu zi;
  • Școala are nevoie să fie percepută în comunitate ca un partener solid în rezolvarea problemelor locale

Cui se adresează cursul?

  • Tuturor educatorilor din România. De la educatorii de grădiniță și până la profesorii de liceu, de la profesorul de desen și până la profesorul de chimie, toți pot afla cum să folosească metoda învățării prin serviciul în folosul comunității pentru a lega obiectivele de învățare din curriculum, cu acțiuni relevante derulate în comunitate.
  • Cursul este accesibil și studenților la pedagogie sau celor care doresc să devină profesori, reprezentaților ONG care doresc să lucreze cu metodologia Service Learning la clasă sau benficiarilor altor programe educaționale (de exemplu profesorii Teach for Romania care doresc să folosească metodologia Service Learning la clasă în programele Teach).

În cazul în care ați parcurs cursul Școli în folosul comunității, în anii trecuți (2021, 2022), nu este nevoie să vă înscrieți și la acesta (conținutul este același), însă vă puteți înscrie în cadrul competiției de proiecte SL finanțate care se va lansa în ianuarie 2024 (vezi mai jos).

Până când te poți înscrie să intri în catalogul cursanților Service Learning la clasă, ediția 2023-2024? Termenul limită de înscriere este 10 decembrie, ora 22:00.

    Ce beneficii și responsabilități ai dacă ești interesat (ă)?

    • Perioadă de înscriere cursanți: 28 noiembrie – 10 decembrie 2023. Recomandăm înscrierea a cel puțin doi educatori din aceiași școală pentru a putea lucra în echipă (dar nu este obligatoriu). Completați formularul de aplicație.
    • Webinar cu participanții înscrisi: 11 decembrie, ora 17.30. În cadrul webinarului vor fi discutate aspecte importante despre cum accesați cursul pe platforma de cursuri a Fundației Noi Orizonturi, cum este structurat cursul, care este legătura cu subiectul dezvoltării durabile și ce oportunități aveți după finalizarea cursului. Veți primi pe e-mail linkul de înscriere la webinar în 11 decembrie diminneața.
    • Parcurgere individuală a cursului online – 11 decembrie 2023 – 15 ianuarie 2024 (cursul se – finalizează cu un plan de proiect, pe care vom oferi feedback până în 25 ianuarie 2024). Recomandăm înscrierea a cel puțin doi educatori din aceeași școală pentru a putea lucra în echipă (dar nu este obligtoriu).

      EXTRA OPORTUNITĂȚI pentru cursanții Service Learning la clasă!

      • Lansare competiție pentru finanțare și implementarea de proiecte de Service Learning la clasă  DOAR pentru cursații care au parcurs și finalizat cursul – 15 ianuarie 2024;
      • Se pot depune spre finanțare proiectele de finalizare a cursului (pe care ați primit feedback) sau altă propunere nouă de proiect – de preferat în echipă cu alți educatori din școală. Aplicantul principal este cursantul care a absolvit cursul, iar acesta va reprezenta școala în care ar putea implementa proiectul de Service Learning;
      • Termenul limită de depunere a propunerii de proiect spre finanțare din partea școlilor: 15 februarie 2024;
      • Proiectele vor fi susținute financiar de Fundația Noi Orizonturi și LIDL România și vor fi implementate în perioada: 1 martie – 10 iunie 2024;
      • Proiectele implementate vor intra în cadrul competiției naționale- National Service Learning Awards, ediția a III-a și a competiției central și est europene Regional Service Learning Award, ediția a IV.

      Criterii de acceptare a participanților:

      • Indepliniți condițiile de mai sus;
      • Aveți disponibilitatea de timp de a parcurge întregul curs în perioada alocată (cursul poate fi parcurs între 6 – 12 ore – în funcție de stilul de învățare al fiecăruia);
      • Participați la webinarul din 11 decembrie, ora 17:30 (pot fi excepții discutate înainte);
      • Sunteți motivat(ă) de a crește calitatea și relevanța actului educațional la clasă folosind o pedagogie care va crește motivația și implicarea elevilor la ore, aducând o satisfacție mai mare și sens în munca dumneavoastră.