loader image

24 de grădinițe vor parcurge programul Clubul Familiei în 2024

23 decembrie 2023

Acum câteva săptămâni lansam o nouă oportunitate #ClubulFamiliei și ne bucurăm că atât de multe grădinițe cred că una dintre cele mai bune investiții de timp și efort este stabilirea unui parteneriat puternic și real cu familiile din comunitate. Mulțumim tuturor pentru înscrieri!

În urma evaluării, în loc de 23 de grădinițe, anul viitor 24 vor primi sprijin pentru implementarea programului Clubul Familiei. Ne bucurăm că am putut extinde numărul grădinițelor și promitem că venim cu alte oportunități curând.

Grădinițele din Clubul Famiiei vor fi finanțate de Fundația Noi Orizonturi, Generali România și Fondazione Generali The Human Safety Net.

Aici poți vedea cele 24 de grădinițe. Ne vedem în ianuarie la primele activități!

Felicitări tuturor și spor la activități!

Ce presupune un Club al Familiei?

Programul presupune derularea a trei tipuri de ateliere pentru părinți sau tutori ai copiilor:

Mâini dibace - Ateliere de meșterit

Părinții și copiii lucrează împreună pentru a confecționa obiecte.
Părinții ajung să cunoască și să integreze în relaționarea cu copilul cel puțin trei noi modalități practice de joacă prin care contribuie la dezvoltarea armonioasă a acestuia.

Minți ascuțite - Ateliere în care Citim Împreună

Părinții și copiii citesc împreună. Părinții ajung să cunoască cel puțin 3 modalități prin care dezvoltă curiozitatea copiilor pentru lectură. Aplică în lecturile sugerate cel puțin o tehnică care contribuie la dezvoltarea limbajului timpuriu.

Inimi deschise - Cercul Siguranței

Ateliere de educație parentală la care participă doar părinții.
Aceștia obțin sprijin emoțional în grup și învață să vadă relațiile cu copiii, partenerii de viață, colegii, părinții altfel, prin exersarea întrebărilor și a răspunsurilor la nevoile de bază ale copilului.

Despre Fundația Noi Orizonturi

Noi Orizonturi are un istoric de 23 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 80.000 de copii și tineri. Din 2015 susține școlile să devină conectate la comunitate, dezvoltând o rețea de peste 80 de școli la nivel național, aducând spre comunitatea școlară programul acreditat Cercul Siguranței.

Despre Fondazione Generali The Human Safety Net

Fondazione Generali The Human Safety Net este o fundație inițiată de grupul Generali, unul dintre cei mai mari asigurători din lume. Aceasta extinde scopul Generali de a „permite oamenilor să-și modeleze un viitor mai sigur, având grijă de viața și visurile lor”, segmentelor vulnerabile din societate. În acest sens, Generali își mobilizează oamenii și resursele – sprijin financiar, timp, abilități, rețele, active, produse – pentru a ajunge la câți mai mulți oameni și a amplifica impactul benefic.

Despre Generali România

Generali Romania este unul dintre primii 10 asigurători locali conform volumului total de prime brute subscrise și face parte din grupul italian Generali. Independent din 1831, grupul este unul dintre cei mai mari asigurători din lume și activează în 50 de țări. Cu aproape 72.000 de angajați și 61 de milioane de clienți, grupul ocupă o poziție de lider pe piețele vest-europene și un loc tot mai important pe piețele din Europa Centrală și de Est și din Asia.