loader image

Lansăm competiția de proiecte ”Ecoturist la mine în sat!”

29 mai 2024

Fundația Noi Orizonturi lansează competiția de proiecte ”Ecoturist la mine în sat!”

Competiția se adresează cluburilor Green IMPACT (active sau foste cluburi)/ grupurilor
informale de tineri din zona Colinele Transilvaniei (Valea Hârtibaciului: Slimnic/Ruși, Alțâna, Chirpăr) care sunt invitate să trimită propuneri de proiecte de Service Learning pentru a beneficia de premii cu valoare de 2000 lei/proiect.

Scopul principal al concursului este acela de a încuraja tinerii din comunitățile vizate, să dezvolte și să implementeze proiecte de învățare prin serviciul în folosul comunității cu tematica ecoturism prin care să contribuie la o mai bună înțelegere, apreciere și bucurie de a descoperi natura și cultura locală tradițională, promovând turismul durabil.

Pot beneficia de finanțare cluburile GreenIMPACT, sau lideri adulti din comunitățile eligibile care sunt sau au mai fost implicați în programul IMPACT al Fundației Noi Orizonturi și care își asumă că vor implementa un proiect de promovare a ecoturismului până la finalul lunii iunie 2024.

Grupul țintă al proiectului este format dintr-un grup de studenți de la Austin Community College Texas USA, care se află într-un program de Study Abroad organizat de Fundația Noi Orizonturi.

Exemple de activități finanțate: interacțiunea cu comunitatea locală, schimb de experiență, împărtășire de bune practici în proiecte de service-learning, activități de învățare interculturală, experiențe specifice ecoturismului (culinare, culturale, explorarea mediului înconjurător etc.).

Activitățile propuse în proiect se pot desfășura în comunitate pe perioada unei zile de activități în întervalul 16 -21 iunie 2024.

Înscrierea în competiție se va face prin intermediul acestui FORMULAR ONLINE până cel târziu
în 3 iunie 2023.

Pentru mai multe detalii legate de acordarea finanțării consultă, Regulamentul.

Mult succes!