fbpx

Campioni ai Planetei

Învățăm. Acționăm. Dăm mai departe.

Powered by
Obiectivul nostru:

Școala viitorului – creștem campioni ai planetei

Învață!

Află cât mai multe despre cele 4 ODD-uri la care contribuim anul acesta și cum sunt acestea conectate la probleme, texte și idei din curriculumul școlar.

Acționează!

Încearcă noi metode prin care aceste ODD-uri să devină parte din rutina ta zilnică.

Dă mai departe!

Cunoaște-i și tu pe #EleviiCampioni și #ProfesoriiCampioni care au conectat învățarea de viața reală.

Fii și tu un campion!

Știai că și România, în calitate de membră a Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Uniunii Europene (UE), și-a exprimat adeziunea la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD)?

Aceste obiective au puterea de a crea o lume mai bună până în 2030, prin eradicarea sărăciei, combaterea inegalităților și abordarea cu urgență a schimbărilor climatice. Ghidați de aceste obiective, acum depinde de noi toți, guvernele, companiile, societatea civilă și publicul larg să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai bun pentru toată lumea. 

Astăzi, mai mult ca oricând este important să ne implicăm și să fim un exemplu! 

ODD 3 – Sănătate și bunăstare
Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstării tuturor la orice vârstă.
ODD 4 – Educație de calitate
Garantarea unei educații de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți.
ODD 10 – Inegalități reduse
Reducerea inegalităților în interiorul țărilor și de la o țară la alta.
ODD 11 – Orașe și comunități sustenabile
Dezvoltarea orașelor și a așezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente și durabile.

Învățăm. Acționăm.
Dăm mai departe.

Inspirați de acțiunile cluburilor IMPACT, care fac planeta, zi de zi, un loc mai bun – fie că vorbim de proiectele de Service-Learning, de valorile pe care și le-au însușit membrii și liderii sau de modul în care ei reușesc să fie modele pentru cei din jurul lor în 2019-2020 și noi contribuim la realizarea Agendei 2030.

Vezi câștigătorii

Profesorii Campioni

În cadrul concursului #CampioniiPlanetei am invitat profesori din orice nivel de școlarizare să propună planuri de lecție care să ajute elevii să „vadă” conexiunea între ceea ce se învață la clasă și contribuția la oricare dintre cele 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Scopul unei astfel de lecții este să inspire elevii să adopte cel puțin un comportament care contribuie pozitiv la bunăstarea planetei, devenind astfel Campioni ai Planetei!

Elevii Campioni

#EleviiCampioni au creat materiale care să inspire tineri din toată România să înceapă schimbarea.

Ei au devenit un exemplu și au demonstrat cum o materie / text / informație / idee din școală poate fi conectată la unul dintre cele 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Nu contează în ce clasă sunt, vocea lor contează!

Premiile tale

Știm că dorința de schimbare vine din interior, dar noi vrem să o recompensăm. Perspectiva, gândirea critică, curajul de a acţiona, accesul la sănătate și respectarea drepturilor umane, consumul responsabil de resurse sunt doar câteva dintre elementele pe care orice copil şi tânăr care va influenţa direcţia noii societăţi, trebuie să le cunoască/practice.

Sunt un profesor campion

Cele mai bune planuri de lecție vor fi cuprinse într-un ghid online de bune practici (RED). De asemenea autorii acestor planuri de lecție câștigătoare vor primi abonamente la instrumente online precum Zoom, OpenLearning, Storybirds etc în valoare de maxim 1000 RON.

Sunt un elev campion

Cele mai bune materiale vor fi promovate de Fundația Noi Orizonturi în cadrul unui mini serial educațional dedicat elevilor, iar câstigătorii vor primi ca premii: căști, boxe portabile, mini aparate foto sau kindle, la alegere.

CALENDAR

Înscrierea aplicațiilor

2 aprilie – 1 iunie

Jurizarea aplicațiilor

1 iunie -12 iunie

Anunţarea câştigătorilor

15 iunie

Campanie realizată împreună cu

Alege schimbarea

Dacă ești interesat de a duce unul dintre programele noastre în comunitatea ta, contactează-ne direct.
Newsletter
Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră. Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245