fbpx

Campioni ai Planetei

Învățăm. Acționăm. Dăm mai departe.

Powered by
Obiectivul nostru:

Școala viitorului – creștem campioni ai planetei

Învață!

Află cât mai multe despre cele 4 ODD-uri la care contribuim anul acesta și cum sunt acestea conectate la probleme, texte și idei din curriculumul școlar.

Acționează!

Încearcă noi metode prin care aceste ODD-uri să devină parte din rutina ta zilnică.

Dă mai departe!

Aplică cu o idee de proiect prin care contribui la unul dintre Obiectivele de Dezvoltare în comunitatea ta.

Fii și tu un campion!

Știai că și România, în calitate de membră a Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Uniunii Europene (UE), și-a exprimat adeziunea la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD)?

Aceste obiective au puterea de a crea o lume mai bună până în 2030, prin eradicarea sărăciei, combaterea inegalităților și abordarea cu urgență a schimbărilor climatice. Ghidați de aceste obiective, acum depinde de noi toți, guvernele, companiile, societatea civilă și publicul larg să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai bun pentru toată lumea. 

Astăzi, mai mult ca oricând este important să ne implicăm și să fim un exemplu! 

ODD 3 – Sănătate și bunăstare
Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstării tuturor la orice vârstă.
ODD 4 – Educație de calitate
Garantarea unei educații de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți.
ODD 10 – Inegalități reduse
Reducerea inegalităților în interiorul țărilor și de la o țară la alta.
ODD 11 – Orașe și comunități sustenabile
Dezvoltarea orașelor și a așezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente și durabile.

Învățăm. Acționăm.
Dăm mai departe.

Inspirați de acțiunile cluburilor IMPACT, care fac planeta, zi de zi, un loc mai bun – fie că vorbim de proiectele de Service-Learning, de valorile pe care și le-au însușit membrii și liderii sau de modul în care ei reușesc să fie modele pentru cei din jurul lor și în 2021 dorim să contribuim la realizarea Agendei 2030.
Competiția de proiecte CAMPIONII PLANETEI

Cluburile IMPACT sunt invitate să trimită propuneri de proiecte de Service-Learning pentru a beneficia de premii de 600 lei/proiect. Bugetul total, alocat de Fundația Noi Orizonturi pentru finanțarea proiectelor este de 13.800 de lei.

Scopul principal al concursului este acela de a încuraja tinerii impacți să dezvolte și să implementeze proiecte de Service-Learning prin care să contribuie pozitiv la bunăstarea planetei, devenind astfel Campioni ai Planetei.

Pot beneficia de finanțare cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru tineri IMPACT, GreenIMPACT și Cluburile pentru protejarea naturii sălbatice (deschise în parteneriat cu WWF România) care îşi asumă toate etapele competiţiei, doresc un nou nivel de provocare şi vor ca prin proiectele lor de Service Learning să contribuie la ameliorarea problemelor abordate de următoarele Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD): ODD3: Sănătate și Stare de Bine, ODD4: Educație de Calitate, ODD10: Reducerea Inegalităților, ODD11: Orașe și comunități sustenabile.

Calendarul concursului:

16 aprilie

Completarea formularului online de proiect

17 – 19 aprilie

Aplicațiile sunt evaluate de către juriu și anunțăm câștigătorii și premiile

19 – 23 aprilie

Derulăm formalitățile de contractare. În această etapă discutăm și eventualele modificări necesar a fi realizate pentru buna implementare a proiectului

25 aprilie – 15 iunie

Implementați proiectul

15 iunie

Raportați rezultatele și sărbătorim împreună (Ziua Națională IMPACT)
* Dacă se dorește prelungirea duratei de implementare se va menționa acest lucru în fomular. 

 

Înscrierea proiectelor de Service-Learning în competiție:
Concursul de proiecte face parte din programul IMPACT, model de educaţie extraşcolar bazat pe metoda educaţiei prin serviciul ĩn folosul comunităţii, dezvoltat şi implementat de Fundaţia Noi Orizonturi. Tineri de gimnaziu sau liceu, se înscriu într-un club IMPACT, funcțional la nivel de școală sau bibliotecă și, ghidaţi de profesori, învață prin jocuri, povești educative și realizarea de proiecte de serviciu în folosul comunității.

Prin participarea la activitățile clubului IMPACT, tinerii învaţă ce înseamnă responsabilitatea, compasiunea, încrederea şi îşi dezvoltă competenţe cheie precum cele de management de proiect, comunicare, lucru în echipă sau rezolvare de probleme.

Pentru mai multe detalii despre această rundă de finanțare vă rugăm să descărcați Regulamentul competiției
Formularul de înscriere a proiectului se completează online
Pentru ca proiectul vostru să aibă cât mai multe șanse de finanțare vă recomandăm cursul online de Service-Learning prin care sunteți îndrumați pas cu pas în gândirea și planificarea proiectului, dar și completarea formularului.

Alege schimbarea

Dacă ești interesat de a duce unul dintre programele noastre în comunitatea ta, contactează-ne direct.
Newsletter
Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră. Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245