loader image

Partenerii FNO

Programele Fundației Noi Orizonturi nu ar putea funcționa fără sprijinul financiar al celor care consideră oportun să se angajeze alături de noi în călătoria spre o Românie mai bună, transformată prin puterea educației.

Parteneri și Sponsori

De peste 18 ani, Ministerul Educației Naționale este partenerul de implementare la nivel național a programului IMPACT al Fundației Noi Orizonturi, iar începând cu anul 2016, promovăm împreună noua metodologie pentru organizarea săptămânii Școala Altfel. Împreună cu Ministerul Educației Naționale am realizat Ghidul pentru implementare Școala Altfel.

Începând cu 2013, World Vision International este principalul partener internațional care a preluat modelul educațional IMPACT și cu ajutorul căruia există acum cluburi IMPACT în patru continente, în țări precum: Armenia, Albania, Australia, Burundi, Cambodgia, Georgia, Regiunea Kurdistan – Irak, Nepal, Palestina, Timor Leste.

Programul IMPACT este recomandat de către Word Vision Internațional ca program cheie pentru dezvoltarea copilului și adolescentului în toate țările în care funcționează birouri naționale World Vision.

Misiunea RUF este de a crea cea mai mare comunitate de diasporă românească din lume. Începând cu 2020, Fundația Noi Orizonturi a fost selectate de către Romanian United Fund ca partener strategic pentru 2020-2025 pentru calificarea ca una dintre cele mai eficiente și de impact organizații nonprofit din România. Cu sprijinul RUF, organizăm campanii de strângere de fonduri, precum “Facem un viitor acasă” – pentru educația tinerilor în spiritul valorizării și revitalizării patrimoniului rural.

Comitetul Internațional de Salvare (IRC) este o organizație non-profit care ajută persoanele afectate de crize umanitare pentru a supraviețui, a-și recupera și a-și reconstrui viața.
Oferim un impact de durată oferind îngrijiri medicale, ajutând copiii să învețe și împuternicind indivizii și comunitățile lor să devină autonome, întotdeauna cu focusul pe nevoile femeilor și fetelor.

Misiunea noastră este de a crea și oferi experiențe de învățare inovative și participative pentru ca fiecare să contribuie în mod responsabil la transformarea pozitivă a comunității sale la nivel local și global. De 18 ani, prin activitățile noastre creăm schimbări sociale, ne propunem să îi responsabilizăm pe cei din jurul nostru, pentru a-i face conștienți de rolul pe care îl au în societate și de faptul că ei înșiși pot fi actori ai schimbării.

Lidl Romania este partenerul strategic de implementare și aducere a educației experiențiale și în special a pedagogie Service-Learning în școlile din România. Din 2016 sprijină derularea programului IMPACT și a activităților educaționale care implică tinerii în soluționarea de probleme din comunitățile lor.

Grupul Enel deserveşte în România 2,8 milioane de clienţi prin reţeaua sa de furnizare şi distribuţie, iar Enel Green Power deţine şi operează centrale de producţie a energiei din surse regenerabile. Grupul colaborează cu Noi Orizonturi din 2016 pentru derularea de programe de dezvoltare în rândul elevilor din clasele duale pe care le susține la Deva și Ialomița.

ERIKS Development Partner este o fundație suedeză a cărei misiune este aceea de a reduce sărăcia și vulnerabilitatea prin promovarea drepturilor copilului. Accentul principal al intervențiilor susținute de ERIKS se referă la dreptul copilului la educație, sănătate și protecție. ERIKS sprijină în prezent proiecte în 16 țări în parteneriat cu actori locali ai societății civile. În Europa, ERIKS lucrează în patru țări: Belarus, Moldova, România și Ucraina. În Belarus, ERIKS sprijină intervenții care vizează integrarea și dezinstituționalizarea copiilor și tinerilor cu dizabilități sau în conflict cu legea. În Moldova, ERIKS sprijină proiecte care se concentrează pe sănătatea adolescenților, educația și protecția grupurilor vulnerabile de copii, iar în România munca se concentrează în primul rând pe incluziunea socială a romilor în domeniile educației, sănătății și protecției. În Ucraina, ERIKS a lansat un program umanitar la începutul anului 2022, ca răspuns la declanșarea crizei refugiaților.

Programul Ucenic Electrician isi propune inca din 2016 sa contribuie la:

  • formarea viitoarelor generatii de electricieni din sudul Romaniei (judetele Arges, Dolj, Gorj, Teleorman, Mehedinti, Olt si Valcea)
  • cresterea calitatii oportunitatilor de formare oferite tinerilor care vor o cariera in domeniu
  • cresterea diversitatii in industria energiei, prin includerea si asigurarea vizibilitatii tuturor grupurilor, indiferent de gen, etnie, cultura, sau orice alta componenta a identitatii

PEPCO România este partenerul strategic al Fundației Noi Orizonturi pentru Școli cu ScLipici, programul de dezvoltare a literației emergente (la copiii care învață să citească). Timp de 3 ani a susținut de asemenea dezvoltarea taberei de zi VIAȚA la țară, care a ajuns să fie preluată în peste 25 de comunități din România.

Derulează în municipiul Zalău, prin intermediul Fundației Noi Orizonturi, o școală de vară în care implică comunitatea locală și un program tehnic de învățare.

Prin susținerea oferită de Generali, aducem programul Clubul Familiei în comunități vulnerabile, într-o abordare integrată, pentru adulții din viața copilului: atât pentru părinții lor, cât și pentru educatorii și profesorii lor.

Vitas se numără printre pionierii facilitării accesului micilor întreprinzători din România la finanţare bazată pe analiza capacităţii şi potenţialului şi nu a posibilităţii de acoperire cu garanţii reale imobiliare. Cu sprijinul VITAS am construit trei ani la rând programe de dezvoltare în antreprenoriat social precum Edulab – antreprenoriat în educație și școala de vară – Plante, Oameni și Povești Vindecătoare

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE desfășoară mai multe programe prin intermediul cărora susține școlile din România pentru îmbunătățirea competențelor de management și leadership școlar, îmbunătățirea capacității de evaluare și reducere a decalajelor de literație, dezvoltare digitală etc. Programele coordonate de AVE sunt Academia de Leadership şi Management Şcolar, Edu Networks, HumanKind şi ALFABETAR.

Multe programe sau politici publice arată minunat pe hârtie, dar la firul ierbii, acolo unde ar trebui să funcționeze, ele scârțâie. Uneori, scărțâie grav. Iar în România sunt puține organizații care au și interesul, și timpul și resursele necesare să monitorizeze corect și țintit ce se întâmplă în realitate și să ducă mai departe ce află, ca să îmbunătățească programele sau politicile respective. Reality Check are ca misiune îmbunătățirea politicilor publice prin monitorizare aplicată, în teren.

Sponsori

Parteneri de Comunicare