loader image

Aducem Service-Learning în clasă și în 2024!

15 ianuarie 2024

Fundația Noi Orizonturi lansează competiția de proiecte de Service – Learning adresată profesorilor care au finalizat cursul online ”Service Learning la clasă”, ediția 2023-2024. Pot aplica de asemenea profesori/ echipe de profesori care au absolvit cursul ”Școli în folosul comunității” edițiile 2021-2022 sau 2022-2023.

Dacă dorești să implementezi în comunitatea ta un proiect de Service – Learning împreună cu elevii tăi, ori ai implementant deja un proiect dar dorești să crești nivelul de provocare, atunci acest apel este pentru tine!
Trimite-ne aplicația ta și poți câștiga un premiu cu valoare între 600 și 1200 de lei pentru a-ți pune ideea în practică!

Propunerile de proiect pot fi depuse până în 15 februarie 2024, ora 23:59, iar implementarea lor se va face în perioada martie – iunie 2024.

Eligibilitate:

  • Profesorul care aplică/ echipa de profesori trebuie să fi absolvit cursul de formare online”Service Learning la clasă”, ediția 2023 sau ”Școli în folosul comunității” ed. 2021 și 2022.
  • Pot participa în cadrul competiției educatori /învățători /profesori din toate ciclurile de învățământ: grădiniță, primar, gimnazial, liceal.
  • Instituțiile de învățământ care nu au mai implementat până acum un proiect de Service-Learning vor parcurge instrumentul de auto-evaluare pentru a vedea în ce măsură sunt pregătite pentru o astfel de experiență.
  • Planul de proiect respectă Criteriile de Calitate ale unui proiect de Service – Learning
  • Proiectele propuse adresează unul sau mai multe obiective de dezvoltare durabilă
  • Planul de proiect este complet, fiecare secțiune fiind completată corect, și încărcat în format
    PDF în formularul online, la secțiunea corespunzătoare.

Calendarul competiției:

📅 15 februarie 2024 – Termenul limită de trimitere a formularului de înscriere în care se va încărca planul de proiect.

📅 16 februarie – 1 martie 2024 – Evaluarea proiectelor și contractarea școlilor câștigătoare

📅 3 martie – 15 iunie 2024 – Implementarea proiectelor de service-learning

📅 16 iunie – 15 iulie 2024 – Școlile înscriu proiectele finanțate și implementate în cadrul Central and East European Regional Service Learning Award 2024, dar și în cadrul Premiilor Naționale pentru Practici Eficiente de Service Learning 2024

Pentru mai multe detalii legate de acordarea finanțării consultă, Regulamentul.

Așteptăm propuneri de proiecte cât mai creative. Mult succes!

Formular online de trimitere a planului de proiect: Școli în folosul comunității_Formular trimitere proiect