loader image

Resurse IMPACT – cluburi independente

Resurse educaționale

Aici găseşti resurse utile pentru procesul educaţional din clubul tău: Curriculum, Ghiduri de inspiraţie, Ghiduri şi tutoriale privind implementarea proiectelor de Service Learning, Ghiduri pe diverse metode educaţionale, etc.

Ghid- Rolurile Liderului

Curriculum IMPACT reprezintă un set de experiențe planificate de învățare, adresate liderilor IMPACT, cu scopul de a le oferi suport în coordonarea activităţii de club, folosind metodologia specifică educației prin experiență și a învățării prin serviciul în folosul comunității.

Ghid - Debrieful

Acest ghid ne ajută să creăm activităţi de învăţare prin experienţă, să procesăm învăţarea din urma activităţilor de învăţare prin experienţă (debrieful) şi ne explică câteva metode de procesare a învăţării.

Ghid - Proiectele de Service Learning

Acest ghid cuprinde informații practice cu privire la modul în care pot fi facilitate proiectele de învățare prin serviciul în folosul comunității.

Serial video - Realizarea proiectelor de Service Learning

Un serial format din 9 episoade prin care sunt explicate beneficiile proiectului de service learning și recomandări pentru fiecare etapă a unui proiect de acest tip. Acest serial poate fi parcurs împreună cu toţi membrii clubului în momentele cheie în care lucraţi la proiect, ca un mini-curs online.

Ghid - 10 idei practice de fundraising

Idei simple de organizare a activităţilor/evenimentelor de strângere de fonduri.

Ghid - Responsabilitatea socială în proiectele de Service-Learning

Ce putem face ca membri IMPACT pentru a ne asigura că proiectele noastre de Serive Learning sunt implementate într-o manieră prin care protejăm mediul.

Curriculum IMPACT

Curriculum IMPACT reprezintă un set de experiențe planificate de învățare, adresate liderilor IMPACT, cu scopul de a le oferi suport în coordonarea activităţii de club, folosind metodologia specifică educației prin experiență și a învățării prin serviciul în folosul comunității.

Modulul Cetăţenie Activă

Modele de întâlniri de club pe tematica cetăţeniei active. Prin cetăţenie activă, IMPACT sprijină tinerii să-şi dezvolte acele competenţe, prin intermediul proiectelor de serviciu în folosul comunităţii, pentru a deveni cetăţeni responsabili, de încredere, integri şi plini de compasiune, capabili să contribuie la bunăstarea şi binele comunităţii.

Modulul Angajabilitate

Modele de întâlniri de club pe tematica angajabilităţii. Prin angajabilitate, IMPACT sprijină tinerii să-şi dezvolte competenţe sociale, organizaţionale şi tehnice pentru a le creşte şansele de succes pe o piaţă competitivă a muncii.

Modulul Leadership

Modele de întâlniri de club pe tematica leadership. Prin leadership, IMPACT oferă tinerilor oportunităţi de implicare în activităţi de facilitare şi/sau coordonare , care să dezvolte competenţele specifice unor lideri capabili să urmărească pe termen lung binele şi bunăstarea comunităţii.

Modulul Antreprenoriat Social

Modele de întâlniri de club pe tematica antreprenoriatului social.Prin antreprenoriat social, IMPACT sprijină tinerii să devină antreprenori creativi şi curajoşi care să aibă în vedere, dincolo de dobândirea profitului, atingerea unor scopuri sociale şi de mediu.

Ghid de inspiraţie „Tinerii sunt vocea comunităţii”

Exemple de campanii de advocacy realizate de cluburile IMPACT. Acest ghid vă poate oferi idei despre cum puteţi implementa proiecte de influenţare a politicilor publice.

Ghid de inspirație „Conectează-te la Comunitate”

Exemple de proiecte de service learning realizate de cluburile IMPACT in domeniile sănătate, mediu și diversitate.

Ghid de inspirație „Vânătoarea Naţională de Comori”

22 de idei de proiecte de service learning care susțin ecoturismul în România şi promovează valorile locale.

 

Ghid „Conectează-te la comunitate prin proiecte de Service Learning” Hearmi

Dedicat tuturor voluntarilor care, în fiecare zi, prin acțiunile lor fac schimbări pozitive în societate.

Resurse vizibilitate

Aici găseşti o serie de materiale necesare în comunicarea activităţii clubului cu partenerii, sponsorii, membrii comunităţii. Astfel, am pus la dispoziţia ta: materiale utile în recrutarea noilor membri (afişe, clipuri şi prezentări) machete pentru realizarea materialelor de comunicare (model tricou, insigna, logo-uri) şi un scurt ghid de comunicare a proiectelor de Service Learning.

1. Materiale de recrutare

În acest dosar găseşti câteva materiale utile pentru recrutarea noilor membri IMPACT: prezentare power-point, clip de prezentare a IMPACT-ului şi diverse modele de afişe.

Videoclip de recrutare membri IMPACT

Clip animat în care se prezintă pe scurt cum funcţionează un club IMPACT. Poate fi utilizat pe canalele de social media – Facebook, Instagram, dar şi la prezentările de recrutare adresate tinerilor.

PPT Recrutare membri IMPACT

Prezentare power-point în care se prezintă pe scurt cum funcţionează un club IMPACT. Poate fi utilizat în prezentările de recrutare.

Model afiş de recrutare membri IMPACT - print alb-negru

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, format A4. Această variantă poate fi printată şi alb-negru, chiar în şcoala ta.

Model afiş de recrutare membri IMPACT_fundal alb

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, cu fundal alb, format A4.

Model afiş de recrutare membri IMPACT_fundal negru

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, cu fundal negru, format A4.

Model afiş de recrutare membri IMPACT_fundal verde

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, cu fundal verde, format A4.

Model afiş de recrutare membri IMPACT_fundal galben

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, cu fundal galben, format A4.

Model afiş de recrutare membri IMPACT_fundal albastru

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, cu fundal albastru, format A4.

Model nou Afiș de recrutare

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, format A4.

Model semn de carte, flyer

Propunere de semn de carte, flyer

Service Learning în Şcoala Românească

Acest clip explică pe scurt rezultatele educaţionale ale folosirii metodei Service Learning şi beneficiile participării la un club IMPACT. Poate fi folosit în prezentări oficiale către cadre didactice, parteneri, sponsori şi membri ai comunităţii.

2. Materiale de identitate, logo-uri

În acest dosar găseşti materialele necesare pentru a comunica cât mai clar, corect şi eficient despre proiectele de Service Learning şi despre clubul tău IMPACT, pentru un plus de vizibilitate şi profesionalism: machetă pentru tricoul IMPACT, machetă insignă şi diplomă pentru membri, logo IMPACT şi Fundaţia Noi Orizonturi, Ghid de comunicare, clipuri de prezentare.

Logo IMPACT

Logo-ul oficial al programului IMPACT, format jpg. Este recomandat să folosiţi acest logo pe afişe (online şi printate), flyere, broşuri, rapoarte, bannere, deoarece onferă un plus de credibilitate şi încredere acţiunilor voastre.

Logo Fundaţia Noi Orizonturi

Logo-ul oficial al Fundaţiei Noi Orizonturi, format jng. Este recomandat să folosiţi acest logo pe afişe (online şi printate), flyere, broşuri, rapoarte, bannere deoarece conferă un plus de credibilitate şi încredere acţiunilor voastre.

Ghid de comunicare în proiectele IMPACT

Document de 3 pagini în care se explică pe scurt: cum aşezăm logo-urile într-un afiş, ce programe gratuite, online există pentru realizarea afişelor, cum trebuie să fie un comunicat de presă, relaţia cu presa, comunicarea online, descrierea programului IMPACT şi a Fundaţiei Noi Orizonturi.

Machetă diplomă membri IMPACT

Propunere de design pentru diplomă membri IMPACT.

 

Machetă Tricou IMPACT A3_pentru print

Design-ul tricoului IMPACT- gata de print, ce oferă identitate unitară tuturor membrilor şi liderilor activi în Reţeaua Naţională IMPACT.  Acest design nu poate fi modificat, în schimb poate fi printat pe orice culoare de tricou (albastru, negru, mov, alb, etc).

Model nou insigna

Propunere de design pentru insigne. Acestea pot fi oferite membrilor, voluntarilor şi partenerilor ca semn de apreciere şi recompensare.

 

Model Stiker

Propunere de design pentru stikere. Acestea pot fi oferite membrilor, voluntarilor şi partenerilor.